• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    DAVVID: 64GB, to celkem stačí, al etu videoRAM to sezere okamzite skoro....
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Huggi, skalarik: Btw kolik RAM celkem na počítači mate?
    (Jen mě to zajima, mě se jebe lightroom úplně nehorázně :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Já vlastně nevím zda sežeru ram grafický karty, ale určitě sežere celou normální ram.

Jinak přesně to co píšeš dělám..otevřu si najednou v PS třeba 50-60 fotek k retušování, zavřu LR a klidu pracuju v PS, ten s tím žádný problém nemá(chyba je v LR:)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: Tady nekdo popisuje to samy:

Solved: GPU acceleration uses >90% of graphic card memory ... - Page 3 - Adobe Support Community - 10793941
    https://community.adobe.com/...-uses-gt-90-of-graphic-card-memory-normal/td-p/10793941/page/3?page=1

a borec mu radi a pry to zabralo v jeho pripade:
    "Correct answer by Todd Shaner
    Adobe Community Professional , Jan 16, 2020
    Have you tried updating the graphics driver from the Nvidia website? When installing new drivers make sure to select 'Custom' and check only ‘Graphics Driver,’ ‘Nvidia WMI,’ and 'Clean Install' boxes.

"TJPPHOTO
    New Here , Jan 21, 2020
    All my issues went away with new drivers. I still have heavy GPU usage same as you, but no performance lag or crashes when opening psd files from LR into PS."
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: hmmm... taky moznost, bohuzel kdyz resim treba 40 nejkejch final retusi tak to neni uplne metoda i to pootvirat vsechno... by me zajimalo jestli to sezere vechnu ram i u tech novejch karet co maj treba 8gb,a le rek bych ze jo :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: jojo už jsem to tu jednou řešil.

Já s tím pracuju tak že udělám to co potřebuju v LR, nechám si to otevřít v PS, aby mi LR zachytil do statku ty nový verze, zavřu ho, zpracuju v PS a zase otevřu LR, který jen načte upravené verze
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: na macu to dělá taky?? :))) tak to mi dela skodolibou radost, ale je to kazdopadne teda napicu! Ja to pouzivam dohromady dost casto samozrejme.....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Hele na Macu tohle dělá kombinace LR+PS už roky, žádná aktualizace to zatím nevyřešila, takže předpokládám že mají nějakou lbost přímo v jádru, jediný řešení je nepoužívat prostě obě aplikace dohromady
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    dotaz - na PC sem řešil debilní lagy po nějaký době při používání PS + LR. U obou mam HW akceleraci, ale LR si po čase ukousne většinu z 3GB na kartě a PS začne bejt děsnej- řešili jste někdo? Vypínat je to naprd, to pak laguje obojí.... nebo primo nelaguje, ale citelne zpomali....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    UMIAKI: Po tom promazání náhledů už to zmizelo a fotky se ukazují správně hned. Na bugreportovacím webu Adobe se ukázalo, že to je chyba u souborů od Canon R5, kde v LR9 byly fotky asi o 1/2 EV tmavší. Teď to spravili, ale náhledy neseděly a dělalo to blbosti.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BLACKX: 3 sekundy na load s efekty je pro tebe v pohodě?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Tak přece jen je to nějaký nový problém v Lr10... objevovaly se problémy i v Library a v podstatě jsem většinu času viděl fotky o 50 % ztmavené. Ale asi už se to opravilo, když jsem v Preferences smazal všechny náhledy (Camera Raw Cache -> Purge) ... to jen kdyby to někomu taky blblo.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Ok, tak 3 sekundy je to proto, že tam mám napaplaných spoustu efektů, včetně lens correction. Když to resetnu, tak to taky dělá, ale trvá to jen asi půl sekundy ... tak to možná bylo i v předchozí verzi :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Přijde mně, že poslední LR má nějakou chybu (spíš otravnost) kolem světlosti fotek nebo tak něco.

Jsem v developu a přepnu na další fotku s nějakými úpravami - fotka se zobrazí s úpravami, ale tmavší a až za 3 sekundy se objeví světlejší verze (cca +1 EV). Přepnu se na předchozí fotku a to stejné. Pak zase na tuhle (kde už by mělo být vše nacachované) a opět.

Celkem otrava a zatím nevím, čim to přesně je. Dělám vám to taky?
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    MINER: počkej, ale classic je název verze pro pc.
    REPLIKANT: jo, mně těch 300 za ps a lrc přijde akceptovatelný a platím to už docela dlouho. když si k tomu připočítám i portfolio, který používám, tak je to fakt rozumný imho...

jinak mně přijde to přidání s/m/l korekce jako děsnej trapas, že už to tam není alespoň pět let. zvlášť když tam dlouhodobě smrdí s/l tónování.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já teda LR od doby co zavedli JEN subscriptions kradu. NA tyhle ceny se jim můžu leda tak vysrat. LR6 jsem měl koupenej a plánoval kupovat upgrady, ale tohle jako ne.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MINER: Ok, vlastne to byl trochu obecnejsi post nez odpoved na tebe :)
    MINER
    MINER --- ---
    REPLIKANT:
    1) já nic o výpalnym neříkal, pouze jsem projevil radost, že je k dispozici nový Classic
    2) fotografie není profese, kterou vydělávám, takže to nepoužívám každý měsíc, ale dělám fotky jen párkrát ročně
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MINER: Myslis ze jako zijes na posledni krabicovy verzi ala LR 7? Tak to je slusnej zamrz, to jo no... a o vypalnym muze snad mluvit jenom ten kdo jeste nikdy pravidelne neposilal najem, pojistku, povinny ruceni atd. To predplatny pro fotografy je fakt, ale opravdu k smichu... (300,- mesicne bo co, pro dva lidi?). Bracha - grafik, resi predplatny 2K a to je uz duvod menit platformu, to jo... ale jeden obed v zavodce pro dva za mesic... jako vazne? :-€
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MENTOL_: Ty piko:-) Před pár měsíci jsem zrušil subscription a koupil si Zoner místo toho. Zase je čas vyzkošet Adobe:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam