• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A ted to samo zmizlo.. wtf.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BLACKX: to je nezaskrtle policko a prepinani nema vliv.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    XMEDA: S tím CMYKem to je podezřelé. Zkus, jestli nemáš zapnytý Soft proofing (Develop -> klávesa T vyvolá spodní panel, tam je Soft proofing)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MINER: PC :) LR classic v10
    Nicmene default preference jsem taky zkousel, nema to vliv.
    MINER
    MINER --- ---
    XMEDA: máš to rozbitý

Zkus reset preferencí: Shift + Option + Delete při startu LR
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A vlastne se mi to preplo behem delani jedne varky fotek. Vsechno normalni, vypnu a zapnu LR a od te doby toto.

Katalog jsem zkusmo taky smazal, ale stejne nic.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MINER: Presne tak. A upravy jsou na nahledech dole v liste nebo v Library videt jakoze treba posunuti expozice, ale porad to ma pres sebe ten ruzovy preliv.

A vyvolane fotky jsou ale v poradku. Nejaka haluz. Ale zarazi me ten histogram, ze zobrazuje misto RGB CMYK.
    MINER
    MINER --- ---
    XMEDA: jakože náhledy zrůžoví, ale když to otevřeš v develop, tak tam je to ok?
    Co když tam uděláš úpravy, jak se projeví ty na náhledech?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    a) profil monitoru atd je ok, vsechno ostatni zobrazuje korektne, i Develop zobrazuje korektne
    b) fotak s tim nema co delat, importuje takhle z rozdilnych fotaku a na druhym PC ty samy rawy nacte korektne

Proste jen ty nahledy to nejakym kouzlem takhle do ruzova zprasi :(
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BLACKX: No dobry, ale dela to jen posledni cca tyden. Jinak to behalo roky korektne. Jak kdyby tam byl prepnuty nejaky barevny profil nebo neco.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    XMEDA: "Při prozkoumávání" myslíš v dialogu Import? Pokud procházíš RAWy, tak se tam zobrazují malé v nich vložené JPG, které ze surových dat udělal foťák. Když to pak importuješ, tak se tychle náhledy ignorují a z RAWu se spočítá úplně nový obrázek pomocí algoritmů od Adobe. Bývají tam rozdíly jak v barevnosti, tak ve světlosti.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Kdyz vidim pri prozkoumavani adresaru normalne plnobarevny nahledy fotek ale po importu jsou ty nahledy i histogram ruzovofialovy.. co se s tim stalo?

Stejnetak v Develop jsou pak ty nahledy dole v liste taky tak fialovy..
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    IOT_JH: Teď jsem restartoval nejen Lightroom ale i comp a srazil jsem to dokonce na 0:16 a 0:47...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Vidím, že je poptávka, tak jsem do tabulky přidal moje výsledky MBP M1.
    1: 0:20
    2: 0:51

Obecně si nemůžu stěžovat. Všechno frčí v pohodě. Jenom ten tethered capture by mohli konečně zprovoznit v nativní verzi.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: budu to kupovat i na práci tak radši asi vezmu pro 14 s 16gb a 512 ssd, ať to nejsou dobu vydrží. Ale díky za info. Asi to bude lepší než dělat upgrade stolniho pc a k tomu nějaký notebook
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: viz testovací tabulka, základní Air s M1 má pořád časy exportu mezi těma lepšíma. Nemluvě o tom že reálně opravdu vydrží 9-10h při vytížení na baterku.
    A jelikož dneska stojí kolem 26k bez DPH, tak to nemá moc konkurenci..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MIKEKT: Nejnovějšímu intelu s windows? To se obávám že bude porovnatelný blbě, přesně proto co psal Black. Nejlepší by bylo si to zkusit, protože každej máme jiný workflow a serou nás jiný věci :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Párkrát se mně to hodilo :) U televize na tabletu, když ve skutečnosti pracoval mnohem silnější stroj jinde :) Dokážu si představit víc takových případů použití.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: to někdo pracuje přes rdp s lightroomem? 😀
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KARYSLAV: jo ty dva starý počítače nahradím jedním novým, ale jestli by nebylo lepší udělat upgrade stolního a vzít k tomu nějaký obyčejný notebook nebo jestli se Macbook pro s m1 vyrovná nejnovějšímu Intelu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam