• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: jojo, ale zde mě to fakt pobavilo (zvlášť týpek2 které má i fotopas:)

Věci v rozích/okrajích jsou celkově problém, velmi často mi to místo rýmové udělá spíše náhradu (i když vyberu prostor "za fotkou"), tam je ještě velká mezera v tom nástroji (asi má problém v tom domyslet si co tam má být když tam nejsou pixely)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: Jo to se mi taky stava, ze misto remove cloveka nahradi jinym ;) je tam myslim dost klicovy vybrat uplne celej ten objekt i pod orezem (pripadne uplne do kraje) a nahoda/debilita ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Já zatím nejvíc bojuju s tím že občas se to snaží být chytřejší než b bylo potřeba..zde vtipná ukázka (ani nemělo jít o reálné použití jen zkouška co to udělá)
    Dropbox - lr_ai.MOV - Simplify your life
    https://www.dropbox.com/s/e6c04iqkoeetcsw/lr_ai.MOV?dl=0
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MINER: Tak jako pouzivat opravdu beta LR by me ve snu nenapadlo, kazdej normalni release je random horsi ci snesitelna beta - jeden krok vpred a nahodny pocet zpet ;) to bych si pockal urcite.
    MINER
    MINER --- ---
    MENTOL_: U bety píšou, že to má nový model 3.
    Současná verze mi nestačí krom velmi triviálních odstranění bordelu a většinou do toho musím ňoumat naněkolikrát, páč to do místa nepadne úplně, tak by mě zajímalo, jestli ten model 3 je lepší.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MINER: pouzivam uz porad na komplexnejsi veci. Jinak LR neni beta, jen ta funkce je 'early access'.
    Aktualne me stvou 2 veci - na cistym pozadi, treba nebe, to nekdy necha jinej viditelnej odstin. Treba kdyz clovek odstranuje lampu, co je zaroven pred slozitym (stromy, dum atd, tam to dopadne dobre) a pokracuje do nebe, kde to pak je potreba doladit obycejnym removem pak.
    A druha vec, da se tim vybrat/'zacmarat' vic veci najednou, treba 20 mini bodovych odlesku na necem jako auto atd, a pak pustit najednou. Coz je super, jenze to pak trva vyrazne dyl nez to ten server zpracuje, jit si pro kafe ;)
    MINER
    MINER --- ---
    Zkoušel někdo content aware removing/fill z bety? Machrujou, že je to lepší, ale jen kvůli tomu se mi betu nechce instalovat. Kdyby někdo měl, prosím sdílejte.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    96E neni jeste ta nejlepsi cena, treba jeste sundaji v ramci Prime Day, 80E byl historicky ideal ;)
    https://www.amazon.de/QMKA378/dp/B09F98N4X9/ref=mp_s_a_1_4?crid=341GWQY8FIKKU
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    CROSS: Motivace je problém, no :)
    Já bych třeba rád fotil lidi, ale jsem asociál a sociální retard, a taky se blbě shání materiál na pokusy, ze kterých nikdy nic nebude :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    OCTOPUSS: Řešení: víc foť ;-]
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: jj, ja to linkoval uz 2020 koukam a kupoval i driv, jen pripominam :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    HUGGI: Taky jsem to koupil s tou slevou a funguje to :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Loni jsme to sem psal, funguje to i pro nákup více "let" najendou, prostě to vždy o rok posune nejbližší platbu.

Pozor jen na to že při aktivaci mi to u Adobe zapnulo i rozšíření toho cloudu na, který stojí nějakou podobnou částku měsíčně, takže než jsem si toho všiml první dva měsíce jsem sice neplatil Lr+PS, ale cloud navíc ano:p
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OCTOPUSS: Taky je to pro mě novinka. Prodávají to se slevou 90% :-D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JARDABEREZA: lul
    Odkdy se cracky prodávají?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OCTOPUSS: S tímhle argumentem bys mohl z autosalonu ukrást libovolné auto. Nechceš se spokojit s horším a nechceš za něj ani platit ani zkoušet jiné alternativy a vlastně se s ním jenom párkrát do roka popovezeš kousek po městě :-D ¯\_(ツ)_/¯

Dělal jsem teď nedávno na míru pro jednu firmu plugin do Photoshopu. Samozřejmě ho nakonec crakli, byť jim to trvalo pár měsíců a není to můj problém. Ale pobavili mě skvosty na Reditu jako: "Do not DM other members. They are selling an overpriced crack. If you want to get the genuine crack(updated) then DM me."

"Overpriced crack" a "genuine crack" jsou fakt perly... nečekal bych ty slova vedle sebe :-D

A pak se zase na jiném foru vztekali, že jim někdo ten crack "ukradl" a zveřejnil ho zadarmo, takže ho nemůžou už prodávat nebo tlačit lidi k předplatným sharovacích služeb, kde to stáhnou :-D :-D

A pak někdo k jedné z těch verzí přibalil ransomware :-D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JARDABEREZA: Jen protože mi to moc nejde a upravuju málo fotek (...protože mi to nejde :D) neznamená, že se chci spokojit s něčím horším.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OCTOPUSS: Bezkonkurenčně nejlepší RAW processor, kvůli tvým pěti fotkám? Dneska dělá "magický AI hejblátka" pro fotoamatéry kde kdo. Firmy konečně chápou, že velká kupní sílá je v nástrojích, který ti absolutně bez jakýchkoliv znalostí na pár kliků udělají něco pěkného. Sice za to nechtějí platit tolik, ale oproti profíkům těch začátečníků je hromada a spoustě lidem to stačí.
    MINER
    MINER --- ---
    OCTOPUSS: Hodně fotografů si myslí že Capture One je lepší.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MINER: Já jsem hrozně GUI-konzervativní, bohužel :)
    Kromě toho jsem slyšel, že ten raw procesor, na kterým LR běží, je bezkonkurenčně nejleepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam