• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      OCTOPUSS: chudak ind nemuze za tvuj posranej zivot
      ..
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Tak ten správnej Lightroom nakonec mám. Stačilo ten dementní kód aktivovat po včerejšku, kdy změnili plány. Ale to samozřejmě žádná nemytá indická předkožka na supportu nemohla vymyslet před dvěma měsícema.

Ani nevím, jak jsem na to přišel. Možná mi to někdo poradil.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MINER: Sakra to jsem měl na podzim zase prodloužit když byl v tom BlackFriday na Amazonu:/
      JARDABEREZA
      JARDABEREZA --- ---
      MINER: Většina vyšších pracovních pozic v Adobe má zaměstnanecké akcie jako součást výplaty/ohodnocení za svoji práci. Tzn. mangement jedná vždy v zájmu akcionářů... a někdy se to potká dokonce i se zájmem uživatelů... a někdy ne :-D
      MINER
      MINER --- ---
      Shodou okolností teď čtu knížku, kde je Adobe uváděno jako success story produktové transformace.

Toto jsou čísla transformace Adobe z on-premise do cloud subscription:
      6 M installs > 26 M subscribers
      $2 B > $11.5 B revenue (2021)
      $13 B > $269 B market cap

Nejásám z toho, konstatuji.
      MINER
      MINER --- ---
      Otázka je, jestli se někde ještě neválej nějaký ty zlevněný kupóny jak se nafutrovat na víc let dopředu…
      MINER
      MINER --- ---
      OCTOPUSS: Nebo jich chtěj víc:)
      Je pravda, že bylo divný, že měli plán, kde PS+LR stál polovinu toho, co PS:) Ani jsem si toho nevšiml…
      Ale taky se mi to samozřejmě nelíbí.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Oni prostě od lidí nechtějí peníze. To se nedá jinak vysvětlit.
      MINER
      MINER --- ---
      Adobe od zítřka (!) ruší nejlevnější LR+PS plán!
      Zítra už nepůjde koupit. Stávajícím fungovat bude, ale zdraží ho o půlku.

Adobe ruší nejlevnější způsob, jak se legálně dostat k Photoshopu. A také zdražuje – Živě.cz
      https://www.zive.cz/clanky/adobe-creative-cloud-cena-2025/sc-3-a-232423/default.aspx
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Pokud někdo používáte ten cloudovej Lightroom, za 50 éček vám ten kód nechám :D
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      OCTOPUSS: Adobe mi ten kód nakonec poslalo, a Amazon mi opět najebal, že mi to nevymění, a mám kontaktovat Adobe. Zmrdi kurva.
      Nasrat no, prostě jsem o 60 éček lehčí, už ode mě nikdo z nich neuvidí ani halíř, a budu to dál krást. Se poseru.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      MINER: To je jedna z veci, kde nejvic rozhodne kolik je GPU jader - M1 Max ma az 32 jader a M4 Pro 16-20. A prestoze se jsou ty novejsi rychlejsi, tak podle typu zateze se to muze a nemusi dorovnat na ten cca dvojnasobek, coz tady vypada na ten pripad.
      MINER
      MINER --- ---
      CROSS: A nemá ten Max výrazně víc cores? Pokud vim, tak u M3 nebo M4 Pro se počet cores snižoval, aby byl větší rozdíl od Max. Neporovnával jsem to ale. Plus double bandwidth.
      CROSS
      CROSS --- ---
      Na M1 Max mi ten AI denoising odhaduje (samo to píše, a realita je asi blízko) 10 sec na jednu fotku (FF RAW z Nikonu), na M4 Pro, tadá, 15 sekund. Tak asi dělám něco blbě.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      OCTOPUSS: nebo co jo :-D
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      GIF_242: A u toho mám mít v ruce stopky nevo co?
      JOPS
      JOPS --- ---
      GIF_242: oh, diky, zkusim, neznal jsem, zkusim, kdyz si vzpomenu
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: to je fajn, koukal jsem, že na M1 to bylo cca jednou tolik. Tu M1 mám pořád a pořád mi to přijde ok, jenom tedy ty nové funkce alá Denoise Ai jsou zdlouhavé :/ Naštěstí to nedělám tolik, aby mě to štvalo.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      JOPS: na nástěnce je sdílená tabulka a soubory + popis co máš udělat. Je to takový NYXí benchmark ;)
      JOPS
      JOPS --- ---
      HUGGI: zeptam se jako debil, o cem to mluvis, co znamena test vykonu? Tam je nejaky benchmark? Ja tak trochu premyslim, ze si tu M4 mini koupim, bude to zrat asi 10x min nez moje eno nuno nadupane PC :D
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      HUGGI: A jinak nevím zda za to může ten M4 procesor, ale ačkoliv v nové konfiguraci mám celý LR katalog (135GB) včetně zdrojových fotek na externím SSD (na USB-C), tedy ne na lokálním disku, přesto vše běží řádově rychleji - hodně teď čistím archiv, takže opravy a hromadné přepisy keywords, dohledávání obličejů apod..
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam