• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JARDABEREZA: Neskončila zase to posunuli.

MINER: To zrušili, ale místo toho je balíček v tom 1TB režimu, který i bez slevy je výhodnější než měsíční platba: https://www.amazon.de/-/cs/dp/B076JT5MX2
    a v říjnu byl v akci za polovinu (což je divně velká sleva, ale možný to je)

JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Pak je tu ještě Luminar Neo (spíše pro domácí využití). Anebo Affinity Photo, který je už zadarmo, ale neumí hromadnou úpravu.

Ale chápu, že hobby ořez fotek z dovolené s musí dělat v nejlepším programu na světě, o tom žádná :-D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Za €144 na to teda asi už finálně kašlu, to je na domácí využití prostě too much. Oni prostě na normální lidi úplně serou, a podle mě se tím úplně zbytečně připravují o tržby.
    Pokud nebudou slevy, začnu to zase krást, co se dá dělat.
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Jinak myslim, že už se nová sleva na Amazon neobjeví. Neboť zrušili LR+PS 20 GB tarif, tak předpokládám, že maximálně někdo, kdo teď nabízí za plnou cenu kódy, které už byly vydány, se rozhodne jí snížit.

A letmým hledáním už pár kódů má jen pár pofidérních eshopů. Zatím dráž než samotné Adobe. Na druhou stranu je to vstupenka do 20 GB tarifu pro ty, kteří ho nemají a jinak už ho nezískají.
    MINER
    MINER --- ---
    OCTOPUSS: Capture One ne? Mně taky víc vyhovuje Adobe, ale je to imo silná alternativa, kdyby mě tak frustrovalo:)
    Ale chápu, že občas je potřeba si od plic ulevit:) Mám podobný vztah s Garminem:)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BLACKX: No a co mám dělat, když není alternativa...
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OCTOPUSS: Radit některým lidem je prý ztráta času. Tady jsem asi skončil :-D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JARDABEREZA: Ty jsi nějaký špatný AI nebo co?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BLACKX: To je Stockholmský syndrom. Ten mám taky. :-D Je to asi jako když má holka toxický vztah s přítelem, který ji využívá, ale neodejde od něj :-D https://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OCTOPUSS: Říkají ti, že si máš aktualizovat Windows, možná ne na Win 11, ale když Win 10 už není podporovaný, bylo ve tvém nejlepším zájmu dát si tam OS, který nebude mít bezpečnostní díry. Bez ohledu na Adobe. Jinak se může stát, že si na tvém počítačí bude dělat kdo chce, co chce na dálku
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    OCTOPUSS: Mně se strašně líbí to tvoje nadšení a optimismus, který tě u Lightroomu drží už tolik let! :)

2016:
    "...A TAKY JE TO CELÝ KURVA POMALÝ..."

2017:
    "LR je jeden velkej bug..."

2021:
    "... ta LR sračka je ÚPLNĚ STEJNĚ POMALÁ jako dřív..."

2022:
    "Nová verze úplně stejně pomalá jako předchozí.
    Začínám hledat alternativy. Napadá někoho něco?..."

2024:
    "Aha, tak jsem prostě v prdeli, protože Adobe jsou dementi..."

2025:
    "TVL! Adobe jsou fakt retardi..."
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JARDABEREZA: To nemá absolutně žádnou souvislost.

Kromě toho jsem se pak doklikal na web Adobe, kde se píše, že CC Win10 podporuje. Tak nevím.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OCTOPUSS: Podpora pro Windows 10 skončila 14. října 2025 a po tomto datu již nejsou vydávány žádné oficiální bezpečnostní ani funkční aktualizace, technická podpora ze strany Microsoftu
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    TVL! Adobe jsou fakt retardi, to není normální. Odmítá se mi aktualizovat Creative Cloud, a zjevně odmítá fungovat na Windows 10. Prej potřebuju nějakej Anniversary Update. Co to je za bullshit??
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MINER: Fcuk, já úplně zapomněl, že už je to rok! Dík za připomenutí :D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MINER: taky na to čekám, sleduju na Amazonu, pokud se objeví dám to sem:)
    MINER
    MINER --- ---
    Neví někdo zase o nějakym doprodeji sale LR+PS 20 GB čistě náhodou?
    Asi už je to over, co?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK:
    BLACKX: ještě nedávno jsem to zpracoval v libovolným programátorksým softwaru (VS code) pomocí regex výrazu, dneska nad tím nepřemýšlím a dám to AI
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Vida, to jsem nevěděl, že něco takového je. V podstatě tohle jsem si pro Windows naprogramoval, takže kdyby byl zájem můžu to někam dát ke stažení. Výhoda je, že to oproti tomu webu zvládá ještě (vše jde vypnout):

- Doplňovat chybějící (levostranné) číslice takže "fotka 1234, 5, 6" bude "1234 1235 1236"

- Je mu jedno, jak to je v řádcích, takže:
    "Novák - 123, 124
    Svoboda - 234
    Pokorný - 345 567 678"
    bude
    "123 124 234 345 567 678"
    (kupodivu ten web s tím má problémy)

- odstraňuje to přípony, takže:
    "123.jpg 124.jpg 125.jpg"
    bude
    "123 124 125"

- a vše umí setřídit podle abecedy, počítat originální řádky a výstupní čísla pro kontrolu
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    hele je to píčovinka, ale mě to občas celkem šetí čas - lidi mi výběry posílaj různě, tenhle webík o umí nafotmátovat do jenoho řádku oddělenýho čárkou a pak se mi to v LR označuje všechno naráz nemusim to nijak přepisovat, ale třeba máte jiný metody :)

https://capitalizemytitle.com/tools/column-to-comma-separated-list/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam