• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    rozbalit záhlaví
    ESY
    ESY --- ---
    LADY_LEIA: ukehunt a ukulel underground jsou dobry studnice vedeni :] A co se tyce strun vyzkousel jsem atim asi jen 8 typu.. Ja osobnepouzivam Koolau Gold, maj peknej zvk a jsou tvrdsi. Pak klasika jsou Hilo, je to spis ta lepsi cast :] standart jsou Aguila nylgut.. Pak jsem mel jeste neaky podivnosti Jako treba Kala Red [ takovy vtpne cerveny :D ] po tejdnu jsem je vyhodil :DD..

A co se tyce lazeni tak mas bug GCEA nebo gCEA.. To udava jesti mas G strunu lazenou stejne nebo niz.. Jstena co muzes narazit jsou kovovy sturny ktery se pouzivaj u tenoru a to bud jen C nebo pri low g i g :].. Neni to zly ale je to taovy zvlastni :]

Pak sejeste obcas pouziva lazeni DGBE aleto je predevsim u bari :]
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ESY: Tak ja tedy ozelim ty uzasne retro saticky s tresnema, plavky nebo vylet ke kadernikovi a pristi mesic koupim uke :) Muzes mi doporucit nejake zdroje, podle jakych ses ucil ? Pripadne struny ? Pokud budes v blizke dobe nejake objednavat, tak na me pls taky mysli :)

A ja do te doby promyslim, pro ktere uke se rozhodnu. Lisi je jednotlive uke krome velikosti, zvuku a toho, jak se ladi jednotlive struny? Tzn. treba jestli sedi tabulatury ci akordy stejne na vsechny druhy uke, nebo se musi nejak transponovat ? Nebij me prosim, jsem uplny hudebni laik :) Zamlada jsem hudebni vychovu ignorovala a tady to ted mam :D
    ESY
    ESY --- ---
    LADY_LEIA: muzes vzit koncert :] to je neco mezi :] ale me prijde prtoste tenor zvukove nejhezci :] ale obcas si mevu soprano a brnkam proradost:]
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ESY: no dobre, ukecal jsi me, tenorove zni proste lip :D I kdyz teda neni zdaleka tak sexy :) A navic mam drobne prsty - i kytaru jsem si poridila se stihlejsim krkem, na normalni se mi hralo nepohodlne.
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    LADY_LEIA: ja se divala na youtube na srovnani a teda prislo mi ze to znelo stejne, a i stejne vypadaly, asi bych fakt nepoznala rozdil u nekterych
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ESY: A ja myslela, ze nam nejaka doporucis :) Taky se mi totiz vcelku zamlouvalo to Lanikai LU11. Na druhou stranu zase chci, aby to hezky znelo, a kdyz rikas, ze tohle moc nezni, tak ti verim. Na druhou stranu za uke zase nechci utratit majlant, kdyz nevim, jestli me to chytne. Moje hranice je tak 2000-2500. Pokud me to chytne a pujde mi to, tak samozrejme casem pujdu do lepsiho :)
    ESY
    ESY --- ---
    WERONYCZKAA: tak kup prvni co potkas :D
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    ESY: tak ja nevim, mam depky a to je jedinne co by me dokazalo nejak zabavit a proste nevim....
    ESY
    ESY --- ---
    WERONYCZKAA: jezis ja na tebe neak uplne zapomel :/ omlouvam se :] Jak rikam nato proste nemuze nikdy hrat :] Ale jestli chces tak si ho vem :D
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    ty už si moc odborník, většina lidi mi rika, ze ty Lanikai ulu 11, 21 jsou vpoho a pro dřevo jako já...
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    to je počasí stvořené na hraní a já pořád nic :(
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    ESY: ja vim ze je to tenor, ale fakt ne, zatim ne.....tak ja si teda neco vemu co mi padne do oka...
    ESY
    ESY --- ---
    WERONYCZKAA: moc se omlouvam ale nebyk cas :]
    jinak tenhle zvuk prave na sopranu nikdy neziskas.. fakt nechces tenor ?;]
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    ESY: klidne i levnejsi, jak to pude :D diiky ti
    ESY
    ESY --- ---
    WERONYCZKAA: ok neak se dnes juknu :]
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    no kazdopadne na zacatek sopran, pak uvidim, treba mi to ani nepude :D a neni problem casem vymenit za lepsi, tak neco kolem 1500, ale ja nevim jak cena odpovida kvalite u urcitych typu a tak, proto se ptam, fakt ne neco moc drahé, ale tak chtěla bych aby hezky znělo, žejo ;-) diky za tipy....ve dřevu se nevyznam a nemam zkušenost s ničim :))
    ESY
    ESY --- ---
    WERONYCZKAA: rekni co si predstavujes a a cenu+- na stovky :]
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    tak konecne uz mam cas, ale ja porad nevim jake objednat :( nechces poradit nejake konkretni? ne moc drahe zase
    ESY
    ESY --- ---
    jinak me napadlo ze nych mohl klidne dat vyzkouset ty dve uke co mam ;] abys si mohla udelat neakej obrazek,,
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam