• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    kamarádka je teď na hawai, seznámila se tam s majitelem obchodu s hudebninama. přemejšlim že bych si od ní nechal přivést nějakej pěknej kousek. přemejšlim akorát jakej cenovej limit stanovit. sice bych měl uke z hawaie, ale neřikejte mi že tam neprodávaj turistický cetky taky:)
    ESY
    ESY --- ---
    GREGORY3: priplatit :]
    GREGORY3
    GREGORY3 --- ---
    Ahoj, chci si poridit uke. Chci do toho dat max. neco lehce pres 1000Kc. Nejlip Tenorove. Co by jste mi doporucili? Diky
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    pristi patek prijede jeden typek, jeden z nastroju ma taky ukulele, mrknete do XT3
    [ Rocky Leon Live @ XT3 PRAGUE / koncertconcert / 29.7.2011 / CR - Praha - XT3, Rokycanova 29 ]

‪Rocky Leon - Quit Your Whining (on the boat from vancouver island to washington)‬‏ - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Vlwfq5A1skg&feature=related

BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    EFFKA: to si užiješ já sem si díky ukulkele posral šlachy po pár hodinách nepřetržité hry
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    tak mi otec pujcil ukulele, at si to radej nejdriv zkusim, nez si poridim svoje. takze uz me pekne bolej prsty :-))) vcera jsem odpoledne trenovala zakladni akordy, aspon, ze si to uz pamatuju. jsem zvedava, jestli me to bude drzet :-)
    ESY
    ESY --- ---
    PIX_UDATNY: hele nez si nylonovy struny sednou chvilku to trva :]] zvlast v tomhle teple
    PIX_UDATNY
    PIX_UDATNY --- ---
    Předevčírem jsem si pořídil ukulele. Tenorové, Tenson. Musím říct že je to vážně návykový :). Má to poměrně strmou křivku učení, od C tóniny jsou akordy jednoduše zmáčknutelný a jelikož je to poměrně tichej nástroj, Cé je ideální. Akorát ještě trochu váhám jestli konkrétní kus který mám, je hratelný. Po nalazení nasazených strun měli dost velkou tendenci se podlazovat. Teď už si trochu sedli a je to o něco lepší, ale ještě to budu pár dní zkoušet, uvidíme. Je skvělý, že se to dá vzít všude :).
    ESY
    ESY --- ---
    LLKKJJH: jako vazna ?:p
    LLKKJJH
    LLKKJJH --- ---
    PRODÁM ukulele lanikai......200 kč.
    ESY
    ESY --- ---
    NIK0DAS: tak jen to pouzdro vyjde na cca 1K :]
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    GOBERS: Hračka za 5.000 kč, to se asi panáček napakuje.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NIK0DAS: Leolani je sice havajská značka, ale jinak spíš hračka než hudební nástroj.
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    ESY: Až budu něco umět, tak si taky pořídím nějakej krásnej kousek:) Jak jsem někde četl, kdo si koupí ukulele, u jednoho nezůstane:)

Zatím mi jako věčnýmu začátečníkovi na kytaru dělá problémy hlavně pravá ruka. Akordy na tom tenoru v pohodě, nebo teda s mnohem menšíma obtížema než na tom sopránu.
    ESY
    ESY --- ---
    NIK0DAS: ja radsi to moje :]]]
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    Pro fajnšmekry:
    Ukulele Leolani, dovoz z Havaje (1627833964) - Aukro - Aukce OnLine
    http://aukro.cz/ukulele-leolani-dovoz-z-havaje-i1627833964.html
    ESY
    ESY --- ---
    NIK0DAS: cg k novymu prirustku :]]]
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    Nakonec jsem pořídil tohle bez snímače:

Hudební nástroje Houdek - Ukulele - Tenor - Lanikai ULU 21 T
    http://www.houdek.cz/kategorie/ukulele/tenor/lanikai-ulu-21-t/

Byla to jediná možná volba, protože Houdek, ani Muzikant jiný uke prostě nemají, ač na webu jsou. Beru to jako rozjížděcí nástroj, pokud by mě to hodně chytlo, klidně zajedu do němec pro lepší kus dřeva:)
    Včera jsem si krátce brnkal a zvuk se mi líbí. Už teď se teším na večer až se budu zas učit.
    ESY
    ESY --- ---
    NIK0DAS: ja myslim rpesne wound C :]] to znemna ze mas nylonovy struny a C je motany kovem :]]
    S aquilama nemam rpoblem z tech vsech co jsem zkusil jsem pak hral jen na Aquila gold... trosku tvrdsi nez ostatni, hezci zvuk :] nejlepsi byly jedny cerveny.. firmu ted nevim... ale byly nylgutovy a meli i vroubkovani, akorat byly prijemny jak smirgl misto toaletaku :D
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    ESY: GHS?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam