• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    MICKE: Děkuji moc
    MICKE
    MICKE --- ---
    V podstatě jsou 4 typy lišící se velikostí a laděním. Klasický zvuk ukulele dává podle mě ukulele koncertní v ladění v D dur, a'd'f#'h'. Barytonové občas také Tenorové ukulele je obvykle laděno do d g h e‘, které odpovídá ladění 4 nejvýše položeným strunám na kytaře, tudíž je pro kytaristy na barytonové ukulele lehčí hrát.
    Sám nejraději hraji na Koncertní ukulele i když mám krom Koncertního i Sopránko a Tenorové UKE. Jak tomu nástroji propadneš u jednoho obvykle nezůstaneš.

Sopranové 53 cm ladění je v D dur: a'd'f#'h' nebo C dur: g'c'e'a'
    Koncertní 58 cm ladění je v C dur: g'c'e'a', nebo také v D dur: a'd'f#'h'
    Tenorové 66 cm ladění je g'c'e'a', nebo d'ghe'
    Barytonové 76 cm ladění je dghe'
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    MICKE: No cena není až tak zásadní. spíš se vůbec nechytám v tom rozdělení.
    MICKE
    MICKE --- ---
    LUCCASH: zásadní otázka kolik za to hodláš dát a jakou velikost by sis představoval?

http://kytary.cz/kytary/ukulele
    ESY
    ESY --- ---
    LUCCASH: koukni par postu zpet resilo se to tu porad dokola
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    Poradíte mi nějaké Ukulele do začátku? Jen na naučení, ale zase ne uplnou hračku. Moc tomu nerozumím, mám to jako dárek. Děkuji.
    MICKE
    MICKE --- ---
    BEREGOND: většinou hraji z iPadu a používám program OnSong. Na iPad mám i držák na mikrofonní stojan viz foto:

KL229534.jpg (918663 B)
    GRADY
    GRADY --- ---
    BEREGOND: Nezkoušel jsem, ale třeba to k něčemu bude: http://www.ukulele-tabs.com/guitar-to-ukulele-tab-converter.html
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    stáhnul jsem si demo Guitar pro pro Mac, ale vůbec mi nedochází jak to udělat. Nevíte? Kdyby to umělo tak bych do toh klidně zainvestoval..
    ESY
    ESY --- ---
    teda umi co chces ":D
    ESY
    ESY --- ---
    BEREGOND: komercni guitar pro. free power tabs... umi co umis
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Ahoj, jsem začátečník na ukulele, a mám otázku. Existuje nějaký jednoduchý způsob (třeba i nějaký soft, nebo tabulka), jak převést tabulaturu pro kytaru na tabulaturu pro ukulele?
    Tóny si samozřejmě na hmatníku najít umím, ale dejme tomu že jsem v práci, a večer bych si chtěl něco zahrát a tabulaturu si přes oběd připravit..
    A podotázka, existuje podobný způsob jak převézt tab napsaný v D ladění do C ladění?
    Moc děkuju
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MICKE: paráda
    MICKE
    MICKE --- ---
    Ukulele Orchestra jako Brno
    Ukulele Orchestra jako Brno - Úvod - Bandzone.cz | Kytary.cz - hlavní partner
    http://bandzone.cz/ukuleleorchestrajakobrno
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    JUSTIF: cim tmavsi barva, tim nizsi ton; cerny ukulele sou vetsinou o oktavu niz
    ESY
    ESY --- ---
    JUSTIF: zalezi cim to chces malaovat. urcite ne zadny modkry barvy. pac by to odneslo drevo.. jinak hodne lidi tam ma samolepky a pdobny veci a zvuk ej stejnej :]
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    máte někdo zkušenosti s malováním ukulele? ovlivní to nějak zvuk?
    ESY
    ESY --- ---
    LYNX: tak ja zas moc nechapu jak si nekdo muze koupit uke za 80$ :] KAzdej ma sve preference
    LYNX
    LYNX --- ---
    ESY: Po zkušenosti s vybíráním nechápu, že někdo může kupovat ukulele přes net bez zkoušení. Ušetřit pár stovek je možná cajk, ale připadá mi furt lepší si porovnat pár kousků vlastníma rukama a ušima. Já jsem nakonec koupil i to druhý (a ještě jsem ho vybíral ze dvou kusů stejný značky, každý vypadalo a hrálo trochu jinak), u obou jsem srovnal pražce, snížil dohmat a natáhl d'Addario J35 a teď budu pár dní porovnávat. Zatím se ta Ohana jeví jako zvukově příjemnější, měkčí a sytější, ale Lag vede v průraznosti, designu a ten zvuk má přeci jen trochu osobitější. Uvidíme...
    ESY
    ESY --- ---
    LYNX: si te vecer podivam, uz nemam moc prehled :] Jo design chapu, taky jsem se pri koupi toho pona ridil i vzhledem :]nastesti v ty dobe diky nizsimu dolaru vyslo celkem rozumne cenove:]]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam