• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    rozbalit záhlaví
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    MAJKA: neznamená to nutně, že to bude shit. jen bohužel výrobci a posléze i prodejci kdejakým šuntovým snímačem natáhnou cenu až do mraků. Tzn. za stejné peníze by jsi mohla mít často o třídu lepší ukulele bez elektroniky.

MAJKA: Nejsou špatná. Já měl o třídu vyšší ukulele OU5 (btw a stálo mne 2500,-) Pokud to do Vánoc nespěchá, koukal bych být tebou na eBay, tam se dá vpodstatě zfleku koupit dost solidní ukulele za hodně podobnou cenu, jako ten washburn.
    Pokud máš času více a méně chuti kupovat ze zahraničí, tak sleduj aukro nebo hudebnibazar.cz.

A nebo narychlo z kytar.cz ale až to budeš prodávat, tak být připravena, že si to nikdo nevezme třeba ani za třetinu ceny.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ESY: a je pepsi si teda koupit kolem tech 3,5 k elektroakusticke, ktere budou tim padem horsi kvality, nebo raději akusticke a pak to pripadně zvučit?

Jako že jestli těch 3,5 kdyz budou elektroakusticky znamena, ze to bude shit, nebo ne :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    MAJKA: blackout? ;)
    ESY
    ESY --- ---
    MAJKA: kdyz prava tak zajed do kytary cz.. Asi nejvetsi vyber v kamenym shopu..
    MAJKA: cena.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    a ještě dotaz , koukam ze existujou elektroakusticke ukulele, maji nějaké nevýhody? Proc bych kupovala akusticke, kdyz muzu mit elektroakusticke? :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Poradíte mi prosim, jake ukulele typu koncertní v ceně kolem 3,5k koupit začátečníkovi? Mozna je to uplne blba otazka, ale hledam jakekoliv tipy kam zamířit kde mi dobře poradí prodavač, nebo konkrétní zkušenosti s nějakou značkou, atd

moc děkuju
    ESY
    ESY --- ---
    Jsem na svem blogu nahodil takovou mensi pozvanku na stredecni koncert UOGB http://esy.name/uogb
    ESY
    ESY --- ---
    kdyz otom premyslim posledni dobou obcas zas hraju na ukulele. Jako oddych od kytary. Je tu nekdo z prahy kdo by obcas rad zahral ?
    Momentalne nezahraju skoro nic:D
    driva jsem zahral toto, casem pak i ciste https://www.youtube.com/watch?v=G6ptUTKPZuU
    a bavilo me tvorit i vlastni veci viz toho. Kvalita zaznamu des :D https://www.youtube.com/watch?v=8jlxWYtLdAQ
    ESY
    ESY --- ---
    ZOFCZ: nevim asi nikde, ale jelikoz sezeni je jen na balkonku tak ho ani nechci :) stejne tam bude 5.5 lidi
    DEJF
    DEJF --- ---
    LAMPICZKA: uz jsem to sem daval 3.7., trosku cti nez neco napises ;)
    ZOFCZ
    ZOFCZ --- ---
    Zdravím,
    strašně nejvíc zoufale sháním dva lístky na sezení na Ukulele Orchestra of Great Britain. Nestihl jsem je koupit včas a teď mlátím hlavou do zdi. Nevíte o někom kdo je má a nemůže jít? Díky!
    LAMPICZKA
    LAMPICZKA --- ---
    Středa 29. 10. — THE UKULELE ORCHESTRA OF GREAT BRITAIN /UK, CAES DJs Introid, Marton & Prvok, a RUDEBOY RIDDIM - BACK TO THE ROOTS | Palác Akropolis
    http://www.palacakropolis.cz/program/2014-10-29
    HAKUBJOZAK
    HAKUBJOZAK --- ---
    WERONYCZKAA: mozna zalezi na spolecnosti a lince, ale ja jsem s tim se sopranovym long-neckem nikdy nemel problem (vetsinou Vueling, obcas i CSA a Iberia, BCN - Praha a zpet)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    ESY: tím jako myslím, že ten hmat je jen na jednu strunu. (jako C na tenorovým) - fórek .)
    ESY
    ESY --- ---
    DLOUHA_POTVORA: takto jde v klidu i na tenorovym :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    WERONYCZKAA: pořiď si sopránový uku a drž ho jen jedním prstem ;))
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    Má někdo zkušenost s braním ukulele do letadla? jako příruční zavazadlo? nějak mi tu nejde nic najít...
    ESY
    ESY --- ---
    WERONYCZKAA: malicek tam urcite necpi :)kdyz bys hral neaky kombinovany linky doprovod + melodicka tak by ti schazel..

chce to jen cvik:) kdyz to zvladl Is...
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    používáš-li tři prsty ukazovák,prostředník a prsteník, tak zkus používat (odshora) prostředník, prsteník a malíček.
    líp se to vejde, jak je ten malíček prťavej.

nebo chtat naprasáka odshora palcem - to je naprd

nebo mít gumové klouby a chytat to jedním prstem zalomeným v prvním kloubu tak, aby byla struna a volná.
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    nějaký tip jak držet D akort? mám s tím pořád problém :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam