• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: fakt. jako matka alergika mám nastudováno. v době, kdy dítě mléko už smělo a pšenici ještě ne (a na obalu Pribináčka není uvedeno, jaký škrob tam narvali), to znamenalo dost podstatný rozdíl.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    tak jsem vyhledala
    TEST: Nepodbízejte se dětem výrobky z reklam, pribináček nabral cukr a tuk - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/test-nepodbizejte-se-detem-vyrobky-z-reklam-pribinacek-nabral-cukr-a-tuk-1oa-/test.aspx?c=A100115_1319290_spotrebitel_fih
    Test DNES: Dětské mléčné výrobky
    http://ekonomika.idnes.cz/specialni-priloha.aspx?y=test/test-dnes-detske-mlecne-vyrobky.htm
    každopádně v tom druhém odkazu vycházejí kostici jao vhodné,ale já už o nich slyšela od více lidi,že prý nejsou vhodné.. tak nevím..

takže po přečtení to vidim,že ode mě Mates dostane jen bílý jogurt nebo umačkaný tvaroh,protože tatinkovi a babičce jde těžko vysvětlit,že jí i bílé jogurty,tak kupují pribináka,u kterého ví,že určitě sní.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: super díky - předala jsem toto info manželovi, který to většinou nakupuje. teď máme v lednici Bobíky a maxi bobíky a ty chutnaj taky tak nějak divně zahuštěně a až moc divně vanilkově :o(
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BALAENA: fákt?tak to zkusim prostudovat :) já to ale tušila :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZEMINO: naopak, lipánek je lepší než pribináček, pribináček je futrovanej škrobem, lipánek je jen tvaroh, mléko, smetana
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: já zkoušela jednou přesně ten s pudinkem a bylo to takové těžké,hutné ..
    takže na každodenní jezení to není,piplat se s tím kvůli jedné porce se mi nechce :) takže kupujem.. u nás je to jako uplatek koupené..jinak jí malý bílé jogurty.. každopádně stačí říct pribinák a z ječicího dítěte je najednou usměvavé dítě,co utíká do ledničky :)
    ješčtě kupuju tady místní ostraváček /vzpomínka na dětství/ ale lipanky a tak se tomu vyhýbám - nevim proč si mslim že pribinák je lepší,ale držím se značky.. co kdyby to malému nehcutnalo a já to musela dojíst :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já bych se chtěla zeptat jestli si někdo doma dělá nějakého "pribináčka" ?
    receptů na mimibazaru je tisíce ale všechny jsou naprosto totožné: do tvarohu zamícháme uvařený pudink atd....
    myslím, že prostě vznikne tvarohový pudink a to nějak chuťově neláká ani mě.

ty kupované lipánky apod. mi chutnají ( možná až moc sladce ) ale mnoho těch bobíků chutná tak strašně uměle, že bych si raději doma nějakého toho tvaroháčka vyrobila sama. ale nevim co kromě tvarohu, másla či kapky cukru umíchat? aby to bylo mňam a moc mi to ten pudink nepřipomínalo.

předem všem moc díky :o)
    LILY
    LILY --- ---
    SMAROWA: my to dáváme spíš při různých příležitostech (aby dítě neřvalo, když jíme apod.), než jako regulérní jídlo..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SMAROWA: my začali dávat tak od roku,ale ve finále to vypadá tak,že v ruce má suché pečivo a třeba Kiri,nebo dlabal cottage sýr přímo z kelimku..
    dostává to na snídani,nebo večeři
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    QUAACA: ok super zkusim a jeste mi rekni das to Toni misto svacinky nebo vecere nebo jako chutovku ?
    proste jestli tim nahrazujes nejake jidlo ? :)
    ja nez se dostanu k otazce-...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SMAROWA: já myslím, že úplně v pohodě můžeš. my zatím dáváme chleba nebo rohlík s máslem jako takový bonus, když třeba jíme my. a chutná moc. ale musíme jí to dávat po kouskách do pusy, jinak dovede udělat pěknej bordel všude po zemi a do pusy se toho moc nedostane :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam