• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: Nezkoušela, ale jelikož lze třeba UM 2 zařadit dříve nebo později, v závislosti na zavedení příkrmů...tak nevidím problém v tom, dát UM 3 o měsíc dřív.

Taky mám dítě s atopickým ekzémem, je jí momentálně 9 měsíců a 2 týdny, ale HA UM už nedávám asi 2 měsíce. To nevadí, že má ekzém, kdyby byl ten ekzém vyvolán bílkovinou mléka, tak by to HA stejně nezachránilo, to by se pak muselo podávat ještě více naštěpené mléko. Takže jestli chceš, můžeš zkusit normální UM. Ostatně: http://www.alergieimunita.cz/2012/05/16/prevence-alergie-kdy-zavadat-jednotliva-pokrmy-jadelnaaku-kojence/
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    TORUVIEL: zkoušelas? mám prtě s ekzémem :-( koupila jsem v akci bebu 2 a tu druhou jsem vzala 3, že víc jak jednu určitě do těch deseti měsíců nespotřebujem, no a včera došla, tak jestli musím běžet koupit dvojku, nebo můžu 3.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: Myslím, že ano...Ale proč HA?
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    mám jeden akutní dotaz - můžu dát 9 měsíčnímu prckovi bebu HA 3 která je od 10. měsíců?můžu mu tím nějak uškodit?porovnávala jsem ty nutriční hodnoty a liší se celkem o málo, ale houby tomu rozumím, že jo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Díky všem. Pomalu zjišťuju, co vadí a co ne a nějak to snad půjde.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    TAPINA: u nas nefungovalo nic, ani starej chleba s vodou. Takze jsem jedla (skoro:) vse, aby byl pestry jidelnicek a blazila se aspon tim pocitem. Po trech mesicich preslo krouceni ze dne na den. Drzim palce:)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TAPINA: U nás fungovaly první tři měsíce kaše (především krupicová) a jogurty. Naštěstí mi to chutná.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    TAPINA: tady jsem si sepsala co nejit/ jist v tehotenstvi, princip bude asi podobny, az na to, ze uz ti asi nehrozi listerioza a toxoplasmosa (a nebo ano?) http://38tydnu.blogspot.fr/2012/07/potraviny-v-tehotenstvi.html
    a tady je nejaky recept : http://38tydnu.blogspot.fr/2012/07/sambar.html
    KRKA
    KRKA --- ---
    ZEMINO: presne :-) me malej rval a kroutil se a hekal porad, i kdyz sem prestala kojit
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TAPINA: u nás třeba malý celé šestineděli byl naprosté zlatíčko,a pak prostě začal řvát,kroutit se a byla to katastrofa.Takže jídlem to u mě asi být nemohlo.No přešlo to v půl roce,kdy jsme začali s příkrmy!!
    Zkus den,dva,tři chleba a vodu a když to nezabere,tak si najdi pro sebe chutná jídla a moc s tím nenaděláš.. ono to přejde,za čas si s usměvem na rtu vzpomeneš,co všechno jsi kvůli toho drobka vyzkoušela!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZEMINO: Hm, ono to zatím vypadá, že já budu teda o tom suchém chlebu a vodě.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAPINA: Mně pediatrička doporučila akorát nejíst syrovou cibuli a česnek (tepelně upravené ano), luštěniny a citrusy. Jinak jsem měla jíst všechno. Moje dítě nikdy s ničím naštěstí problémy nemělo, jediný, po čem víc prdělo, byly sycený nápoje:o)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TAPINA: ono musíš vyzkoušet,třeba budeš moct vařit pořád stejně a dítě ti bude v klidu.. jsou tu matky,co jedly suché pečivo a vodu a dítě stejně brečelo a kroutilo se.. jsou takové,co jedly určitě i fazole a dítě bylo v pohodě :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Poraďte, kde hledat tipy na nějaký extra nenadýmavý jídelníček pro kojící matky. Skoro všechna jídla, která běžně vařím, jsou z nějakého důvodu nevhodná a nic mě nenapadá.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    QUANTI: kdybys videla jak se pisou prezentace : na kolene ! ..delam v marketingu pro doplnky Apple, je to legrace jak to patlame matlame...ale hlavne aby to bylo rychle :) OT
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KRKA: jo, poslední a končím - prostě mi takováhle firemní prezentace přijde neprofesionální a odrazuje mě, kdyby to napsal někdo tady v diskusi, tak to slovíčko neřeším. Jinak koukala jsem, že pět litrů, no... menší koleno to snad zvládne a na nic většího jsem nikdy papiňák nepoužívala :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    PSICHE23: ja jen lituju toho, ze sem to neobjevila driv :)) jedina vytka
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KRKA: nemohu než souhlasit, dostala jsem ho od mámy a naprostá paráda!
    kdo uvažujete o papináku, tak rozhodně toto:)
    KRKA
    KRKA --- ---
    QUANTI: tak zase nebudeme slovickarit ze :)
    jestli si mela v planu stejne kupovat papinak, tak bych sla do tohodle, hlavne je super, ze si to muzes vzit kamkoliv sebou, staci zasuvka :-) jo ale ta nadoba neni zas tak uplne gigavelka, jako ma treba klasickej velkej papinak, ale na to zakladni vareni pro nas a hlavne pro prcka to bohate staci..

ale uz sme asi trosku mimo, sorry vsem :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ale jinak to vypadá fakt dobře, měla jsem v plánu pořizovat normální papiňák a tohle úspěšně hlodá :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KRKA: jako to je fajn, ale celá snad z nepřilnavého povrchu není, taky tam někde musí být vnitřek :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam