• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    nebo esi to neni jako ze jsou ty kurata vyhanena nejakejma srackama, aby rychle rostly, mozna?
    KRKA
    KRKA --- ---
    HARIBOKACHNA: Proč by to mělo vadit? Jedinej důvod kterej me napadá je, ze nemá pestrou stravu .. Ale to bych osobně neresila
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Michelle ma novou fazi ... Chce jist jen kureci vyvar... Nekdo tu psal,ze to neni vhodne moc casto? Proc?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TAPINA: ja taky...

ted jsem teda delala ratatouille, ale to si tak dobnul, ted mam v troube falafel, tak uvidim, esi si da, u babi a dedy mivame maso + kase, maso+rejze
    mam vlastne vyfocenou nejakou knizku z knihovny s receptama, tak to zkusim dat do kupy a dodat
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    povidani o vapniku
    Vápník z rostlinných zdrojů: mák, sezam, mandle a další rekordmani | Vegmania
    http://www.vegmania.cz/clanky/vapnik-z-rostlinnych-zdroju-mak-sezam-mandle-dalsi-rekordmani
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Mám tentýž pocit, plus dítě k tomu ještě půlku věcí nejí, neboť má takové období.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já zas mám pocit, že mládě jí furt to samý. Ale když my taky nemáme kdovíjak pestrý jídelníček, tak co mám furt vymýšlet.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    diky za tipy, ja ted zkusmo varim jahly nasladko s merunkama, no uvidim, docela tu na chudere experimentuju.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KRISTY: ja davala rano kasi nebo jogurt k snidani, pak mliko, pak obed a odpol ovoce/presnidavku, mliko, veceri... postupne jsem pridavala potraviny...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISTY: Klidně bych dala znovu jogurt a ovoce. Já to mám rozdělené, dopoledne dávám ovoce nebo ovocnou přesnídávku a odpoledne jogurt.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    prosimvas, nenapada vas, co dat skoro 9ti mesicnimu ditku k odpoledni svacine? rano davam jogurt+ovoce, k obedu masozeleninu a navecer kasi, ale odpoledne uz ji nestaci mliko a ma hlad, a ja fakt nevim, jestli zas ovoce nebo co ;o)
    zuby jeste nema. (roste ji prvni)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Aha aha, no zajimavy...zvlastni, ze nektery UM to maji a nektery ne...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISTY: není L-Tryptofan ta věc, co je v horkém (kravském) mléce a způsobuje, že se po něm dobře spí i dospělým?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KRISTY: ona je to aminokyselina, kterou tělo potřebuje na serotonin, melatonin a podobně, a přitom si ji neumí vyrobit. čili nezaškodí...
    jak na to koukám, údajně je nejlepším přírodním zdrojem mléko. tak jestli je v UM míň než v MM, asi nepřekvapí, že přidávají...
    LILY
    LILY --- ---
    KRISTY: nevím, jeslti je to normální, ale je to jedna z tzv. esenciálních aminokyselin (tj. že si ji tělo neumí vyrobit samo a měla by být přijímána v potravě)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISTY: L-tryptofan je přírodní "uklidňovadlo", dává se i do moderních zklidňujících léků pro zvířata a je zcela neškodný. Ono totiž mateřské mléko má obdobný účinek, při jeho trávení dochází k produkci podobné (jiné složením, stejné účinkem) látky, takže asi proto. Po kojení děti dobře nespinkají jen proto, že mají nacpané bříško, ale jsou fakt utlumené :o)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Prijde vam normalni, ze se do nekterych UM dava L-Tryptofan? Ja na to prave narazila na obale Humany a docela koukam teda, vim ze tahle vec se kupuje v lekarne na zlepseni nalady a nevim, jestli je uplne ok cpat to miminu.....
    GIO
    GIO --- ---
    jako delejte si to jak chcete, aisi se kvuli tomu svet nezbori,a le mi osobne se to nelibi, a tak odmalinka dite vedu k tomu, ze VSECHNO se ji az za pokladnou. a zatim to skvele respektuje. dame rohlik do kosiku a rekneme ze bude venku a on mi to odkyva a u pokladny se o nej hlasi.)
    smaozrejme za to nikoho neodsuzuji jen to sama nedelam a doufam, ze delat nebudu.
    KRKA
    KRKA --- ---
    ZEMINO: presne, kdyz je fronta jak krava, tak si taky piti otevru nez abych tam padla .. :) a o rohlikach si myslim, ze to nikdo resit nebude, pokud vidi maly dite jak ji v obchode rohlik (pokavad je ten clovek normalni samozrejme), vidim to bezne ze deti se cpou v kramu rohlikama a nikdy jsem nevidela nekoho prudit
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: jako hypoglykemička si to jedno jogurtové mléko klidně otevřu během nákupu, je to i pro obchodníka výrazně lepší, než mi pak volat sanitku a vracet celý obsah vozíku po prodejně. a když čekám v létě pět minut ve frontě, co se ještě nepohnula, tak dokonce i sežeru nanuka, než abych z něj za pokladnou měla vodu/mlíko se špejlí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam