• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ELIZHANNAH: Tchyne ted taky rikala, ze to mam Zorce sladit nebo solit, ze jeji synove to jedli az osoleny. No, Zorka to basti zatim ochotne, takze ty, rady nechapu (delala jsem polivku s rimskym kminem, koriandrem a jeste necim a ze jsem to tam davala po lzickach, a ze prej je to koreneny malo a muzu ji to davat stejne jako nam....)
    MORPED
    MORPED --- ---
    ELIZHANNAH: doporucuji tam dat trosku materskeho mleka,tak treba az uciti tu vuni,tak to bude chtit.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    A když jsem to říkala pediatrovi, tak ten ani nehnul brvou a doporučil přisladit. No jsem blázen, sladit dítěti i zeleninu a zvykat ho na sladký od úplně ranýho věku??
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    HABRENKA: noo, tak moje dítě tvrdošíjně odmítá příkrmy a zelenina jí nejen nechutná, ale ji ani nebaví :) už skoro čtrnáct dní zkouším mrkev, brokolici, batáty, dýni, květák... a úspěch je, když sní půl dětské lžičky. Naštvaně mi do toho bouchá rukou, takže je to všude, nespokojeně mručí a vůbec je celá zpruzelá, že jako co jí to nabízím a sápe se mi po prsu...
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    GILLIATT: Děkuju. Vyzkouším.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LIDA_12: cizrna i třeba fazole jsou docela chutově výrazné, takže stačí přes noc namočit, vodu poté slít, uvařit v nové vodě do měkka. Slít vodu, přidat studenou vodu, olivový olej, trochu česneku, soli, do té cizrnové třeba citronovou šťávu, nasekanou petrželku....rozmixovat a je hotová pomazánka.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    EWICZZZKA:
    GILLIATT: A nějaký recept? Já nejsem zrovna kuchařský talent, pomazánky jsem nikdy nedělala. V podstatě se učím vařit s dcerou na pochodu.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    LIDA_12: nebo lusteninova
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LIDA_12: nebo cizrnová třeba
    MORPED
    MORPED --- ---
    LIDA_12: ja delam zaklad tvaroh a do toho dam bud zeleninu najemno nakrajenou nebo aj rybicky,vajicko,cokoliv. Rybickovou s tvarohem ma nejradsi a jeste kdyz je tam cibule.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Nemáte prosím nějaký tip na pomazánky pro 16ti měsíční dítě?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DRIZZT: zkusit to muzes... nas macek nechtel.. a asi dva tydny po pokusu se mi zacal sapat po taliri a rvat, tak dostal dyni a byl nadsenej a od ty doby ji denne obed jak otesanek... ale zase nechce vubec ovoce, ani jogurt, kase trochu... ona ta zelenina mi prijde, ze je stejne moc nezasyti, ale zabavi :D
    OXIS
    OXIS --- ---
    DRIZZT: jestli máš pocit, že není dost sytý a Ty jsi vyšťavená, tak mu mrkev dej. Ale jestli hlad nemá, tak jak píše Midori, nepatlej se s tím :D. Můj začal víc vyžadovat normální jídlo asi v půlroce, mlíko mu přestalo stačit, poznala jsem to tak, že se furt chtěl nacpávat, ale všechno vyzvracel - množstvím nedokázal nahnat výživovou hodnotu. Pak začal jíst normálně a dobrý :). A teď po roce má mlíko jenom tak jako dezert. Asi je to tím, jak je velkej, nevím, ale dost nevěřícně čtu o dětech, které byly výhradně kojené až do roka...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    DRIZZT: Podle me neni treba prikrmovat, kdyz dobre prospiva. 8 kg ve ctyrech mesicich, to je macek :-) Vyuzij toho, ze se jeste nemusis patlat s mrkvi :-)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Synovi byly včera 4 měsíce, má mírně pod 8 kg, je plně kojený. Pije průměrně co 2 hod/ 100 ml (tedy celkem kolem 1,2 l/den). Sbírám odvahu k zavedení příkrmů. Chtěla jsem počkat až mu budou 4,5 měsíce, ale mám pocit, že přichází další spurt a jí si začínám připadat poněkud...vysušeně... Co myslíte - přikrmit či vyčkat? Díky
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    MONI: Díky za tip, včera jsem je koupila a jsou moc dobré. Koupila jsem i nějakou ovesnou kaši, taky od Alnatury, myslím, že i ta bude pro děti v pohodě a taky je velmi chutná. Složení: ovesné celozrnné vločky, pufovaná rýže, rozinky, sušené datle, sušená jablka, rýžová moučka, skořice.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Díky holky za tipy.
    Já jsem kravský mlíko zatím zkoušela dávat v bramborové kaši, ale neměl z toho úplně pěknou stolici, takže zatím radši minimálně.
    OXIS
    OXIS --- ---
    GILLIATT: co rostlinný mlíko? dá se lehce udělat nebo i v tom dm koupit.
    MONI: dík za tip!
    MONI
    MONI --- ---
    GILLIATT: my jsme v roce najeli na sklenici čerstvého kravského mlíka k snídani a žádný problém s tím neměla. Pokud se bojíš, tak můžeš to mlíko převařit nebo udělat UM.
    GILLIATT: prodávají se i nějaké skleničky s jogurtem/tvarohem, tuším že od Hami, ale nikdy jsme je neměli...
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    PETATA: jo, to vlastně jo:)
    já teď ještě řeším, co budu dávat na svačinu místo jogurtu - jedeme na týden pod stan, takže lednička nebude k dispozici..
    PETATA
    PETATA --- ---
    GILLIATT: co treba s bilym jogurtem?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MONI: a s čím mu to budeš dávat? Taky jsem na to musli koukala a s vodou to asi nebude moc dobrý a mlíko našemu dítěti ještě nedávám (rok a čtvrt)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam