LIDA_12: Tak já jsem asi matka krkavec, my večeříme pečivo zcela běžně a nepřijde mi, že by to mělo být a priori špatně. Je teda fakt, že se snažím nedávat ho moc přes den, snídáme většinou jogurt nebo nějakou formu tvarohu (a není to mateřský plurál, já ráno startuju na mlíko stejně jako dcera), případně teda sladké pečivo, ke svačině se snažím dávat hlavně ovoce. Kdyby mi dítě žužlalo rohlíky v průběhu celého dne, jak taky u někoho vídám, tak bych se asi taky snažila vymyslet k večeři něco jiného. Ale když je teplý oběd, taky mi připadá zbytečné dělat ještě večer další kompletmí teplé jídlo. Maximálně takové to "poloteplé" - listové těsto, palačinky, vajíčka, kaši (krupicovou máme rádi celá rodina), zapečené tousty a podobně.
Někdy se mi vařit chce, tak uvařím (a pak je z toho i oběd na druhý den), ale rozhodně se nehodlám stresovat a honit, aby dítě, chudák, nemělo k večeři chleba se šunkou. A když jsme někde pryč, jako třeba teď o víkendu, tak kolikrát přežije jen o chlebu (suchém) celý víkend, protože na lepší jídlo nemá čas. No a co? Však z toho neumře.