• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: krom níže jmenovaného ještě třeba řapíkatý celer. Nebála bych se hub...
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    TRISSIE: ja treba do masa pridavam obcas strouhanou mrkev, cuketu na kousky nebo hrasek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kdo děláte pastýřský koláč - jakou zeleninu tam dáváte?

Děti si tohle jídlo dost oblíbily, navíc do něj zužitkuju zbylé pečené maso, tak chci trochu experimentovat, ať nám nezevšední...
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    ja se inspiruji treba i tady http://www.kojeni.net/zavadeni-prikrmu.html
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Podušený a na kaši rozmiksovaný vždycky jeden druh - Dýni, mrkev, brambor, jablko, banán, ....
    FRETI
    FRETI --- ---
    hola, co jste dávali/y za první příkrmy? mimčo má půl roku a nějako se nedaří naučit na lahvičku, tak jsem zatím dostala tip na špaldové mléko a dávam lžičkou, to mu jede, ale nezvládne toho moc.. zkoušela jsem i ovesný mlíko a malinko mrkve, zatím ale nic moc zájem :) díky!
    FRETI
    FRETI --- ---
    ADD: ahoj, ohledně mléka doporučuji rodost ze zdravých dětí od zerzána, asi moc nejde o množství, spíše o celkovou škjodlivost, a to hlasvně i v těhu a při kojení.. sama se však musím přiznat, že jsem na konci těhu taky začala mlíko vyhledávat, a to jsem byla pět let jen na rostlinách..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LITTLE_SISTER: Hlívu a žampiony tak nějak od dvou let prakticky neřeším, nebývá jí v jídle tolik, aby se nestravitelnost výrazně projevila. Nedávám jen podzimní houbová jídla z lesa.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    LITTLE_SISTER: houba jako houba, hlíva je pěstovaná takže trošku méně radioaktivní a vice těžkých kovu prostá než houba z lesa, ale nestravitelnost je stejná. S klidem bych dala, když to nebasti dvakrát týdne tak je to v pohodě.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    ahoj, dát či nedát takřka 2,5 letému dítěti hlívu ústřičnou k obědu? díky
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    XMARGE: pravdepodobnost ze ho nějaký český obchodník bude mít je skutecne mala , letošní rok byl pro česnek dost nepříznivý, sklízel se většinou dost vlhký takže se ho většina obchodníků prodala co nejdřív, touto dobou už by mel byt bud prodaný nebo shnily, na česneku z trhu neni nic špatného, nejspíš bude španělský, me jde jen o to ze ten kdo tvrdí ze ma český česnek je prostě podezřelý a to stejně letos s medem, poptávka je vyšší než nabídka, takže touto dobou raději důvěryhodný zdroj nebo nic, med ze same cukrové vody jsou vyhozene prachy
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIDORIv infocentru toulcova dvora se da koupit med od vcelare pana dolinka, ten bych urcite doporucila. Pak na trzich, jirak a naplavka maji na strankach co a kdy tam muzes koupit, takze si tam konkretniho vcelare muzes najit a zjistit si o nem, co potrebujes.
    Co můžete koupit na Jiřáku | Farmářské tržiště
    http://www.farmarsketrziste.cz/jirak/co-muzete-koupit-na-jiraku
    http://toulcuvdvur.cz/
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SOLEI: proc by mel clovek lhat, ze ma cesky cesnek...? od tchanu jsme si cesky cesnek privezli pred 14 dnama, pestuji si ho sami...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MIDORI: I: na farmářské trhy zapojen, včelař který touto dobou ma jeste med je podezřelý, je to stejná pitomost jako český česnek - kdo tvrdí ze ho ma je lhar
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIDORI: med z farmářských trhů bycfh koupila raději než v supermarketu.. a nebo mě napadá ještě zdravá výživa a kontrolovatz etiketu.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    XMARGE: coz tady v jiznich cechach by to nebyl problem, ale stehujeme se do Prahy a tam o nikom nevim. Jeste me napadly farmarsky trhy, tomu by se snad dalo verit, ne?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIDORI: zásadně od včelaře... rozhoď sítě po známých, jestli nemaj osvědčeného včelaře z okolí. Mně to vozí kolega z práce tak 3x za rok...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MIDORI: radši počkej na novy domácí z důvěryhodného zdroje
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Kde kupujete kvalitni med? Dmko, M&S? Domaci zasoby dosly..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANNNA: ha, dobrý nápad, to zkusim, ten můj nevdecnik včera k večeři pohrdl kasickou a dal si kus okupovaného (peceme) chleba, vyhlodal díru do papriky a zajedl to hrsti kanadských borůvek (a v noci mel hlad, berucha nezravec jeden), možná bych pak do něj dostala víc jidla
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nadělá se s ním kvůli proteinům, kvůli zátěži na ledviny, a myslí se tím jenom čisté mléko na pití. Protože jaksi když k čistému mléku přidám pomalu stejné množství sacharidů a uvařím z toho kaši, tak už to není hmota s vysokým obsahem proteinů. Z kravského mléka se dá vařit prakticky od chvíle, kdy se dítěti něco vaří.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    VIKY_K: Já zase měla za to, že jde o množství proteinů - tedy zátěž na ledviny. Ale ráda se nechám poučit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam