• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    u nás jí děti celé ryby, nejraději na másle a s kmínem... ale neteř nejí ryby a sestra do ní dostane jen rybí prsty a to jim musí říkat "řízečky" a nesmí kápnout božskou z čeho jsou :D

a mám taky dotaz... řešila jste některá to, jak docílit dostatečného množství vitamínů v těhotenství, aniž byste baštila nějaké průmyslové vitamíny? Ideální by bylo mít někde sepsané kolik čeho denně zkonzumovat (např. hrst ořechů, lžičku lněného semínka, dvě polévkové lžíce brusinek,... - je-li to takto pochopitelné)... ideálně VEGE.. pokud máte třeba odkaz na nějaké www stránky bo tak, byla bych vděčná. Nejspíš jsme opět počali :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat, jak vam deti (kolem roku a pul treba) jedi ryby a jak udelany? mala to bohuzel odmita, ale rada bych do ni sem tam treba lososa nacpala, poradite nejaky osvedceny recept, ktery u vaseho ditete boduje, i kdyz o rybku moc nestoji? predem diky
    MONI
    MONI --- ---
    GIO: my míváme taky hodně domácích jablek a při vaření přesnídávek jsem se inspirovala kupovanými skleničkami a vytvářela různé směsi, např. jablka+hrušky (1 hruška stačí na oslazení několika jablek) nebo jablka+borůvky/jahody (z mrazáku, stačí pár bobulí) a ta přesnídávka má pak hned jinou chuť.
    GIO
    GIO --- ---
    Ne ja ji to nenutila jen ze mame na zahradě Jabka ..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: já vím, proto bych ji netrapila
    GIO
    GIO --- ---
    tak ona je mini mimi zatim
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: časem se to možná změní, pidi nejdřív jedl jen golden delicius, teď chrousta nezralá zimní jabka, rybíz, jostu.... Samy kyseliny
    GIO
    GIO --- ---
    SOLEI: nechce moc no.. a subjektivne mi to tez prijde kyele.. tak asi zustanem u kupene nez ji do toho budu moci pridat dalsi sladsi ovoce.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: jestli vážně chceš upravovat tak banánem
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: neres a dejj jaká je, proč myslis že je moc kyselá? Nechce to? Nebo to tobě prijde. Já bych ničím nebalamutila, nechces dostaneš něco jiného a tohle si sním sama.
    GIO
    GIO --- ---
    dotaz: do jablecneho prikrmu, doma delaneho, kdyz je moc kysela, pridat UM nebo ..?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    DRIZZT: tvoje dcera má vkus. Já nemám pochopení pro moderni trend servírování v restauracích. Kdy mi maso placnou na přílohu případně rovnou postaví z jídla pyramidu. Hlasují pro zavedení sděleních talířů.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Obě děti jsou hodně na ovoce a zeleninu (a na mléko - říkám jim savá miminka). Starší dcera je na dělené stravě (večeři pozře jen ze svého děleného talířku, rozdělenou na složky), mladší syn na matčině stravě (večeři pozře jen z mého talíře). Řeším to tak, že k večeři jsou saláty (luštěninové, s masem,...). Takže dceři to nesmíchám, popřípadě přidám přílohu. Synovi to lovím vidličkou od sebe. Říkám si, jestli se dopracujeme někdy ke "kotlíkovým jídlům" pro celou rodinu. Alespoň že manžel jí všechno bez odmlouvání...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Tak někdo jinej to sní ne? :-) Si taky říkám kolikrát, tolik škody, tolik ovoce v té buchtě/ovocném dortu zahučelo, oč lepší by to bylo bývalo bez toho všeho, samotné :o)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TAPINA: na vcerejsi oběd měl dostat svickovou - snědl dvě rajčata, k večeři měl mít chleba se sýrem - snedl tři rajčata a tři kostičky masa z dušených hovezich žeber co si manžel dělal přípravu na dnešní pečení.......takže jsem pustila pohádku a po maličkých kousiccich do něj nacpala aspoň maslovou susenku, jinak by ve tři ráno stal v postylce a dožadoval se mlika ( Takhle jsem to posunula na šestou). Přes den prostě na jídlo nemá cas, taky nevím proč mi nestači strcit mu do ruky okurku a nechat ho být.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Právě mi tu dítě dělá scény, že nebude a nebue jíst domácí švestkovou buchtu s tvarohem a chce místo toho ovoce. Uááá! Proč já vlastně vyvářím, když by ho stačilo vypustit na pastvu?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    REONA: V pohodě, klidně piš, mně taky přijde lepší, když dítě holduje spíš ovoci než sladkému (ve smyslu cukrem slazenému jídlu, ať už je to cokoliv). Ovocný salát považuji za regulérní ("normální") jídlo :-) Hlavně si myslím, že člověk by měl poslouchat vlastní tělo, co chce jíst (pokud to tělo není přemlsané sladkým, pak vydává špatný signály :-).
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Nevím, o čem se tu hádáte, Zorka v sobotu svačila Granko (samotný prášek) a zajídala to práškovým cukrem ;-).
    Neptejte se, jak se to stalo :-).

A k tématu - nejvíc teďka sní samotných těstovin, samotné rýže, samotných brambor nebo samotných noků/halušek všeho typu. Pokud bych měla říct oblíbené jídlo, zatím vždycky s velkou chutí snědla kapustové rizoto. Naopak navzdory sobotní svačině, resp. tomu, že by to mohlo vypadat, že je vysazená na sladký, třeba žemlovky snědla symbolicky. A dala si dědovu kyselou okurku a maso.
    REONA
    REONA --- ---
    TRISSIE: Sry, ale hledáš konflikt někde, kde není...z tohoto Tvého příspěvku TRISSIE je zřejmé, že vaříš mnohem víc jídel než sladké. Solei Ti záviděla ale právě to, na základě aktuální zkušenosti, kdy prcek pohrdl něčím, k čemu byl předpoklad, že by mu chutnalo. A já jen napsala, že bych nezáviděla zrovna chutě na sladké. Teď zvažuji, zda psát ještě méně (a opravdu vyloučit cokoliv, co nevyznívá 100% pozitivně?) nebo se naučit lépe vyjadřovat myšlenky :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REONA: jenže ono jaksi děti nejsou stroje a vzhledem k tomu, že jídlo je jedna z mála věcí, které mohou ovlivnit poměrně razantně už od velmi útlého věku, tak návyk jíst normální jídlo se velmi dobře dá vytvořit právě servírováním jídel, kterým dávají přednost. Ať už je to u konkrétního dítěte cokoli, pokud to splňuje alespoň trochu požadavky zdravé výživy (že hranolky jsou blbě, to je bez debaty, ovšem krupičná nebo obilná kaše fakt není nic špatného).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam