• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TAPINA: jeste me napadlo, jestli by jedl nejakou smes orechu/rozinek, treba by se dalo domluvit, aby to mohli deti ujidat i pri vyucovani. nevim jak to ted ve skolach chodi, ale nase tridni na prelomu tisicileti podobny obcerstvovani pri hodinach tolerovala , ale zazila jsem na gymplu matikarku (starsi generace), ktery vadilo i popijeni pri hodine.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: A nebo naopak něco, co může po kouskách uzobávat při tom hraní? Oříšky, sušené ovoce, krekry, tyčinky/šneky z listového těsta... Co může mít položené v otevřené krabičce vedle sebe a zobat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IKARIE: Je fakt, že já si taky beru do práce tekutou stravu :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TAPINA: ja zrovna tyhle jogurtovy napoje - ale neochuceny - balim muzi do prace a do terenu, protoze taky vecne nema CAS se najist a vysledek je peknejch 20+ kilo nad optimalni vahou na jeho vysku. a taky to, ze pres den proste neji a koupi si nekde naky shit na benzince a dojida se vecer.

a teda casto to pije az odpoledne a ma to v tasce nebo v aute od rana.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IKARIE: Dostává rohlíky, jenže on do sebe prostě rohlík souká půl hodiny, to je náš speciální případ :D Jogurtové nápoje možná taky zkusím, říkala jsem si, jestli nevadí ta doba mimo ledničku, ale pak si uvědomím, že když dostávají něco v projektu mléko do škol, tak je to taky bez ledničky pár hodin, než to donesou domů.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: Zkusím, to není blbej nápad. Dík.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TAPINA: treba to je uplne mimo, ale ted mluvim z me vlastni zkusenosti: moje mama dost resila zdravou vyzivu, za coz ji jsem ted vdecna (ze mam naky navyky stylu ze zelenina neni sprosty slovo a tak:). nicmene v kriticke dobe pred/s nastupem do puberty me strasne stvalo, ze mam luxusne nachystany tortilly s nakrajenou mrkvi a okurkou na hranolky a jahlovy kase (v ranych devadesatkach!:) a ocenila bych ten obyc rohlik namazany malsem a sunkou, co mela vetsina spoluzaku. na to, ze jsem to nemela "cas" snist jsem se vymlouvala taky.

jinak me napadaj takovy ty jogurtovo ovocny aktivie ve flasce? https://www.rohlik.cz/1304973-danone-activia-jogurtovy-napoj-malina-granatove-jablko
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: neprošly by jogurty/termixy v kapsičce? ekologická stopa nic moc, ale asi lepší než když nežere
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETUL_KA: Jo a lahve jsou problém. I na pití už dostává jen petflašku od Rajce, protože poztrácel 4 kvalitní lahve.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: pff, zasytilo
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TAPINA: naky smoothie do lahve s sirsim hrdlem, treba nalgene. s pres noc namocenejma ovesnejma vlockama, aby zasitilo, s bananem, jogurtem a co prijde pod ruku. mohlo by to byt dostatecne cool i pro skolaka.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Řešíme problém. Synovi se ve škole nechce o velké přestávce konzumovat svačiny, "nemá na to čas" pro hraní, takže je většinou hlady až do oběda, něco ze svačiny sní až odpoledne v družině a pak doma vyžere ledničku, což ale podle mého názoru zhoršuje jeho hyperaktivitu a problémy s chováním při vyučování. Nemá někdo nápad, co takovému dítěti dávat s sebou, aby to zkonzumoval, ideálně rychle (třeba i v tekuté formě)?
    DASIK
    DASIK --- ---
    PETUL_KA: Jestli jsem to dobre pochopila, sirup byl jen pro Ikarie. Diteti bych taky nedavala, zbytecne, pokud to bude jist i bez toho :)
    DASIK
    DASIK --- ---
    IKARIE: Ten zakaz bude spis na piti - nahrada za materske nebo umele mleko. Jako soucast jidel by nemel byt problem, naopak jsou podle me zdrava. Klidne bych zkusila i to kravske plnotucne, jen bych se osobne vyhnula sojovemu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: tím neříkám, že by se do kaše měly přidávat pokaždé dvě lžíce cukru :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IKARIE: to je jediná cesta, jak se se dvěma malýma dětma zasytit..jíst, když jedí taky. S tou sladší chutí bych si vůbec starosti nedělala, MM je taky sladký a preference sladkého u dětí není dána výchovou/návyky, ale evolucí...
    Btw vypadá to krásně!!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETUL_KA: mas pravdu, to kokosove mleko je nasladle, nicmene ta kase z nej je takova jemnejsi nez ciste z vody. objednala jsem ryzove, zkusim to jeste z nej, to by melo byt chutove neutralnejsi.

kdyztak se na to vykaslu a budu zatim nadale varit jen z vody. delam to hlavne kvuli sobe. starsi syn kase nechce, snida jogurt, mimino zas nechce jogurt, delam tedy kase. ja bych idealne snidala slane, ale dopada to tak, ze uz neco dalsiho extra pro sebe nenachystam, pak si az u obeda vzpomenu, ze jsem nesnidala, obed nejak s vyzvedavanim ze skolky a uspavanim nestiham a pak de dojidam vecer. a mam zas o par kilo vic nez po tehotenstvi na diete a porodu :/ tak sem si rikala, ze kdyz uz se vyvaruju s vecma pro deti, musim to zacit pravidelne konzumovat taky:)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    IKARIE: asi mohlo, ale na sladkou chut bych dite nezvykala, ono i ten kokos je uz sladkej. nakrajet zralejsi banan navrch by melo stacit. obecne bych nedavala "sladidlo" do kase, ale jen na posyp.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    no, tak jsem to rovnou zkusila, mela jsem doma jen kokosove - takze quinoa varena s kokosovym mlekem, vodou a troskou skorice. navrch banan a mango, ja si to vylepsila troskou javoroveho sirupu (datlovy by byl asi lepsi). dobry. priste zkusim z ryzoveho. budu to stridat s nemlecnyma z vody a po roce teda uz asi i z plnotucneho mleka? sojove vim, ze nee.

btw v receptu byly i datle - posekane, povarene s quinoou. to by uz dite mohlo asi taky, ze?

IKARIE
    IKARIE --- ---
    diky, nemyslela jsem ani na piti misto vody, ani misto UM, ale delam rano nemlecne kase, ji zatim staci kase jen z vody, ale snidam je taky a mne prijde chutove zajimavejsi, kdyz je pripravena z rostlineho mleka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam