• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    taky to tak máte? :-)

ABAYO
    ABAYO --- ---
    Omlouvám se za OT....

Pro výzkum realizovaný v rámci mé diplomové práce hledám maminky, které by byly ochotné zapojit se do něj vyplněním anonymního dotazníku:

Survio® | Návrat matek na pracovní trh z mateřské a rodičovské dovolené
    https://www.survio.com/survey/d/G2G5D7R2G7L8V7X7B

Případně moc děkuji za vyplnění:)
    Za případné sdílení příspěvku/dotazníku budu také vděčná...

ULO
    ULO --- ---
    ULO:

IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUFLONEK: delam printscreen z appky meho kuchynskeho robota, tak ten postup ber z rezervou, je tam nastaveni vykonu a rychlosti pro termomix. pujde to podle me normalne umichat i v ruce. kdyz to neji zrovna mimino, pridavam orechy (vlasaky, para, mandle, co mam) a/nebo seminka (dynova, slunecninova ...) a/nebo jine susene ovoce (brusinky, svestky, posekany merunky ..)

IKARIE
    IKARIE --- ---
    no, tak jsem to rovnou zkusila, mela jsem doma jen kokosove - takze quinoa varena s kokosovym mlekem, vodou a troskou skorice. navrch banan a mango, ja si to vylepsila troskou javoroveho sirupu (datlovy by byl asi lepsi). dobry. priste zkusim z ryzoveho. budu to stridat s nemlecnyma z vody a po roce teda uz asi i z plnotucneho mleka? sojove vim, ze nee.

btw v receptu byly i datle - posekane, povarene s quinoou. to by uz dite mohlo asi taky, ze?

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA: Ake jedna mrkev i brambory s troškou vody udělají celou misku. Dá se to po vychladnutí skladovat v ledničce jak dlouho a potom přihřát?

A jak nejpraktičtěji zpravovat celou dýni? :)))

Vím, že se dá dělat pyré a mrazit v tvořítkách na led- dá se tak zužitkovat i brambor a cuketa nebo jsou pro rozmražení hnusný?

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA: Ake jedna mrkev i brambory s troškou vody udělají celou misku. Dá se to po vychladnutí skladovat v ledničce jak dlouho a potom přihřát?

A jak nejpraktičtěji zpravovat celou dýni? :)))

Vím, že se dá dělat pyré a mrazit v tvořítkách na led- dá se tak zužitkovat i brambor a cuketa nebo jsou pro rozmražení hnusný?

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KYO: já bych asi do pekáče naházela různou zeleninu, brambory, cuketu, papriku, rajče, lilek, co máš, s těma prsama, a upekla.

Nebo jsem dělala opakovaně s úspěchem tuhle polívku

QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA:
    a takhle to dnes dopadlo:

NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    a co zelva?
    Piškotová želva recept - Vareni.cz
    http://recepty.vareni.cz/piskotova-zelva/
    zvladnou i nepecici typy,)

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ofoceno z Francouzske deti jedi vsechno (nebo tak nejak)

VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    pobavilo
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    a zde něco pouťových perníčků od nás

SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    BALAENA: tak jsem to cukrovy prosla a vubec me nenadchlo. vejce tam sice nejsou, ale zato kvanta cukru, bile mouky a nezdravych tuku /hera atd/. kazdopadne dik za snahu.

podelim se alespon o recept na orechove ptacky, na ktery jsem nedavo narazila na FB.poprve jsem ho zkousela a podle chuti nasi rodiny jsou moc dobre. nejsou moc sladke, ale to je presne to co nam vyhovuje.
    chtela bych najit vic receptu na tento zpusob, akorat bez toho vejce.

Rozinkoví ptáčci - aneb další recept Beáta Matyášová. Tentokrát se jedná o zdravé a rozkošné cukroví zároveň.

Na 2 plné plechy:
    140 g vlašských ořechů
    160 g rozinek
    50 g celozrnné mouky
    2 lžíce citronové šťávy
    1 bílek
    1 lžíce medu
    plátky mandlí na ozdobu
    žloutek na potření

Nejdříve rozmixujeme oříšky a rozinky najemno, přidáme k nim mouku, citronovou šťávu, bílek a med a vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v lednici.

Pak těsto rozválíme na plát vysoký 5 mm a vykrajujeme z něho ptáčky. Vykrájené tvary položíme na plech vyložený pečicím papírem a pak do každého vmáčkneme plátek mandle jako křidélko. Ptáčky potřeme žloutkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 ˚C asi 10 minut. Po upečení necháme cukroví chvilku chladnout na plechu, pak ho přendáme a nerušeně mlsáme.

VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Vůbec to sem nepatří ale snad se nebudete zlobit
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    ATUARFIK: mno mi máme ten jícnovej, občas to letí občas ne, ale časteji jo, vzhledem k tomu že krom očkování jsme neměli jedinkrát teplotu laktozou to nebude ani jinym alergenem...přibývá supr...jk jsem psala 500g/3týdny

uznejte sami podvyzivene nevypada :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    zase jedna parádní :oD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam