Zdravím,
Jsem tu nový, ale rád bych přispěl příběhem, který se mi nedávno stal v noci, naštěstí jsem na něj zapomněl a rozpomněl se až po nějakém měsíci, jinak bych si určitě prožil nehezký chvilky :)
S kamarádem z práce jsme se rozhodli pro bydlení v obrovskym mezonetovym bytu, on byl dole, já nahoře, znáte to, když chce byt člověk sám, tak je a jelikož jsme baby neměli, tak jsme se sešli vždycky jen v obyváku k Xboxu, s notesama, nebo k pivu a filmu :)
No jednou v noci jsem tam byl sám, jak jsem psal, bydlel jsem nahoře, byt kompletně zrekonstruovaný - z bývalé půdy jednoho hodně starého bytu.
Najednou jsem slyšel praskání a bouchání dole v bytu, bylo tak kolem půlnoci, myslel jsem, že kámoš přijel na byt, tak jsem šel dolů to zchecknout, nikde nic. prolezl jsem byt, jeslti nenajdu zloděje, nebo jakoukoliv příčinu zvuků, ale nic...
Tak jsem vyšel nahoru, jsem z Moravy a u babičky běhaly kuny nad stropama furt, ptáci apod. jakýkoliv zvíře si myslím má na tomto světě za příčinu spoustu strašidelných příběhů, tak jsem byl v klidu.
Co se stalo pak, z toho se mi ježí vlasy dodnes.
Když jsem skoro usínal, slyšel jsem jak někdo hrozně rychle vyběhl schody ke mě nahoru a k tomu to typické cinkání o zábradlí, jaké slyší člověk co nosí prstýnek a opírá se o něj.
Okamžitej lehkej infarkt miokardu mě probral ze spánku, zatlačil jsem stolici zpátky do těla a čekal...
Dlouho nic, až pak jeblo okno a začlo pršet.
Moje vysvětlení - oukej, sousedi, jsou to nový byty, pravďepodobně se někdo nastěhoval a dělaj bordel, ikdyž jsem si to spíš vnucoval, protože schody jsem měl hned vedle stěny ložnice a slyšel jsem jak vibruje postel.
Ráno jsem šel zjišťovat, co to mohlo být, můj pokoj nesousedí s žádnou půdou, ani bytem, můj pokoj byl prostě nejvyšší pokoj v budově :)
Už tam nebydlim