• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    SALAM23: V té samici je tak málo místa ( :D ), že se tam budeš mít problém dostat s 8 vodičema rozumnýho průřezu. Je to dělaný na data nebo audio, když to zavřeš, tak se tam 8 třeba 1mm² drátů ani nevejde :(

    Já tam mám na každej drát 2 piny, pak se to tam ještě nacpat dá. Osmipinový jsem tehdy nakoupil jen proto, že 4P nebyly skladem :-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: ty MT30 jsou super i pro LEDky s PWM, jen škoda, že se zatím kromě XT90i nedělá i čtyřpin, vyjma teda skládaných konektorů na fastony, což jsou taky obludy... =/
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    THERIDANE: tam můžu pověsit 2 motory na ten 8 pin , super,díky
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Takhle to vypadá s motorem...trochu Ježek v kleci od Tleskače

    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: na mašinu, která vzešla ze šrotu a skládky, by se pěknej Neutrik nebo jinej lepší konektor nehodil :)

    Už jsem od nich ale upustil, dost špatně se s nima pracuje. Škoda že není 4pin XT60 nebo něco podobnýho. Teď mi dělají radost XT90i, dobrý konektory když někam potřebuju dostat 40A trvale a k tomu 485 nebo canbus. Jsou i MT30 pro BLDC, tak třeba se objeví i něco pro krokáče.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: už jsem to dohledal =) connfly =) to je ale vošklivý =D
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: Tak možná mám tu terminologii blbě, měl jsem na mysli toto: https://www.gme.cz/mic338
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: kde to kupuješ? co jsem koukal, tak jsou tři kila za kus =D pokud to teda jsou opravdu XLRka, který jsem našel maximálně sedmipinový.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Ještě jsem našel fotku jak to vypadá na stroji.

    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: Tři pětky za kus, to přece není drahý, ne?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: 8pinový XLRka? moc dražších variant už k dispozici není =) (říká ten, co si přídavné vřeteno tahal Wielandama a dvojmo stíněnými kabely)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    SALAM23: Já mám na straně u rozvaděče Molex Mini-Fit Jr. (9 A na pin), a na straně u motorů 4- nebo 8-pinový XLR konektory (s nějakou rozumnou prachotěsností), udělal jsem si takovej tištěnej futrálek:



    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SALAM23: jak moc profi to má vypadat? klidně bych tam nacpal banánky stejně jako máš na vřeteni =) kdybych chtěl rozhazovat, tak tam můžeš dát konektory M8 (výběr zde)

    teoreticky by to pobraly lepší duponty, nebo PC konektory, ale jedny jsou dost titěrný a druhý vypadaj blbě...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tohle je moje nová Salámovka MK2,pracovně mandarinka , trochu jsem to otuningoval a zadekloval,podepřel,celkově celý zpevnil a snažil se aby to ve finále aspoň i trochu vypadalo,jsem zvědavej jakej bude rozdíl oproti první verzi,tištěný díly jsou ABS ,pevný jako kámen 100% infill,teď si ještě pohraju s ovladačem ať to jede i offline,natáhnout znovu kabeláž a hurá na první testy ...
    Jen otázka, jaky použít 4pin konektory na kabely k motorům?Leze do nich max kolem 3 ,5A a ve svým rc sortimentu nemám žádný 4pin

    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    THERIDANE: :D, jj mobil mi trochu zmenil jednotky...
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    SALAM23: Parádní využití, akorát těch 4500kw bude asi kv, že :-D otáčky na volt.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Novy kapalinou chlazeny vreteno ,made in ja , motor stridak 3660 4500kw, 3-8s ,puvodne pro zavodni jet lod ,krasne beha na 24v ,tichoucky,lehoucky ,po obedne nakresleno,odpoledne vytisteno ,vecer sesroubovano a otestovano,sily a otacek to ma azaz,na tu moji modelarinu uplne dostatecny, do ted jsem pouzival primou brusku od Parkside,tak tohleto si jen septa, snad uz nebude takovej hluk mam radost

    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Máte tip na nějakýho CZ nebo EU dodavatele malých kovových ozubených koleček? Modul cca 0.72, 29 zubů, ideálně mosaz...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...tak fiber uz je na ceste. Zakoupil jsem maxe 750W spolecne s CWFL-1000 chladicem a hlavou Raytools BT210S (bez autofocusu). Takze jsem na dalsi minimalne rok zadluzenej jak pica, ale pri trose stesti by se to mohlo vratit. Pak uz "jen" predelat vozejk, upravit polomery ohybuu retezuu (jako ze mnozne cislo) a dodelat osu Z "from scratch", a konecne rozjizdime rezani. (a proto se potrebuju zbavit te trubky, pripadne tu mam jednu trochu vic jetou a s nakraplym a slepenym raminkem chlazeni, tu dam klidne za polovic - normalne funguje). V prubehu brezna pak pujde pryc vse - 2x zdroj 150W, 2x chladic CW5000 a hlava Cloudray 150-500W https://www.aliexpress.com/item/32875632672.html tak prijimam rezervace a muzeme licitovat. Blby je, ze to chci prodat pokud mozno najednou, neb bez tech chladaku a zdroju nejsem schopen predvest nazivo trubici. Kdo to vezme komplet, dostane nadavkem jeste uchyty trubky, zrcatka a jeden fungl novy beam combiner s cervenym laserem. A furu trysek na drevo i zelezo a cocky 2" a 4".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam