• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    POLOVI: mám to zatím na jquery ale nejde o nic jiného než o velmi primitivní časovač který zobrazuje aktuální výši povinných sázek v pokeru který hrajeme s kámošema v hospodě. Celé to stojí a padá na integraci s budíkem a případně obsluhou displeje což ještě nemám. ;-)
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    SCHEEZE: http://goo.gl/enk5w zkus tady jsou tam nejake manualy a i nejake testovaci aplikace ke stahnuti. Na mobily sem to jeste nezkousel jen pro playbook ale bude tam nejakej balickovac urcite mozna ten samej jako pro tablety bbwp se to jmenuje a je to neco s Airem.

    btw cos to tvoril? nechces se podelit s sourcy nebo pak s vyslednou aplikaci? na cem si to nakonec postvil na tom backbone?
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    POLOVI: tak jsem začal instalovat ten web development a nemohu za boha najít na BB nějakou kázku jak se s tím dělá. Není někde nějaký tutoriál(moc jsem zatím nehledal). Já už tu aplikaci potřebuji jen dostat do toho teleobnu a případně využít jeho výhody. V JS už je to v podstatě hotové ;-)
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Jakou radarovou mapu máte v BeWeather?
    KULA
    KULA --- ---
    Hurá! po iphonu, galaxy S, Palm Pre jsem našel zajímavou a mě vyhovující platformu. Mám blackberry curve 8900. Ale trápí mě hlasitost sluchátka. Je strašně nízká, nic neslyším. Otevřel jsem ten mobil, vyčistil a teď to akorád rezonuje. Dřív, než se do toho znovu pustím, neexistuje nějaký tweak nebo utilita, která by trohu naboostřila sluchátko? Díky všem za jakýkoliv podmět!
    GLUON
    GLUON --- ---
    Blackberry Bold 9900 Teardown Directions by DirectFix.com - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=j9n2w-vGi2A&feature=player_embedded#!
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    POLOVI: to je natolik specifická otázka, že bych se tím musel zabývat a věci zkoumat což bohužel z časových důvodů dělám tak nějak vždy až za chodu :-( Teď musím řešit podělanej facebook a twitter kvůli práci, takže nemám čas na studium něčeho zábavnějšího. :-(
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    SCHEEZE: jo na localu to jde ale myslim spis stahnout zwebu soubor a ulozit ho bez pouziti download dialogu, jinak html5 api ve webvorks ma povolene pres access v configu pristup i mimo localhost takze neni potreba zadne jsonp a podobne ochcavky
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    POLOVI: neznám konkrétně API BB ale to co v browseru nejde by přes API jít mohlo, čili číst data k té aplikaci uložené na kartě a pod. Obecně v browseru to samozřejmě možné není ;-) Ale to je jen o způsobu používání toho jazyka, jinak JS samozřejmě se soubory pracovat umí.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    SCHEEZE: hele a kdyz si ten expert je nejak realizovatelnej download pres ajax ve spojeni treba s file api nejak sousnout data jako binarni a ulozit nebo takneco?
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    SCHEEZE: nevim neco ala rhodes je asi fajn pokud to clovek dela na x platforem ale na jednoduche veci fakt kanon na vrabce to mas recht na aplikaci naodpoleden to nebude to prave:D
    PIZI
    PIZI --- ---
    Odpoved, aplikaci ti nekdo doprogramuje nemusi vzdy platit. Nekdy neni klicem aplikace, ale data. Stupidni priklad. Pokud na iphone existuje aplikace ktera predpovida pocasi diky pristupu k exkluzivnim datum te firmy, tak ji nikdo jiny naprogramovat nemuze, protoze klicem jsou ty data, ne aplikace. Nebo muze byt klicem nejake sitove spojeni s temi pravymi uzivateli, kteri na te nasi platforme nejsou apod.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    backoben.js znám, jen jsem ho moc nevyužil. V JS se považuji za experta, takže jediné co mi brání vyvíjet pro BB je nutnost mít na to Win. Chtěl bych vyvíjet spíše s co nejmenší námahou pro všechny platformy. Proto jsem se koukal taky po Rhodes ale to je zbytečně složitý, proto tohle je přesně to co potřebuji abych si potřebnou aplikaci mohl udělat za odpoledne o víkendu jen tak pro zábavu. ;-)

    Já jsem docela klidnej, rád se dozvím o nevýhodách BB ale spíše z úst lidí kteří to používají a na něco narazí než od těch kteří to mají omylem a neumí to jen použít protože s s tím ještě dostatečně neseznámili nebo to prostě nechtějí a proto remcají. ;-) Já jsem tak strašně nenáročnej že mi vyhovovala skoro každá platforma, jen iPhone ze začátku ne, protože mě sralo že v díobách kdy mi odcházel Palm jsem na iPhone nemohl pracovat v Excelu který mi nahradí každou aplikaci která mi na platformě chybí. :-(
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    SCHEEZE: doporucuju kouknout na backbone.js dava to celkem pekny zaklad pro nejake rich aplikace momentalne to chci pouzivit pro jednu app pro paybook a jako dom manipulator se hodi treba zepto.js je to jqeury like knihovna v par kilech osekanao vsechny kompatibility a ptakoviny a zamerena na webkit jadro
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    SCHEEZE: co mas v planu?:D
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    SCHEEZE: zas se tak nerozciluj proc si nepromluvit o tom co komu na BB vadi nevadi obcas se pohled zvenku hodi nikdy nevis kdo sem prijde :)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    BTW, webworks jsem neznal. Až rozjedu VirtualBox, hnedle naprogramuji aplikaci co mi chybí zoufale na BB. A přitom je to taková ptákovina co udělám za dvě hodiny ;-)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    dost OT, psát do fóra zažraných BB fans o nedostatkách platformy vzhledem k iPhone je dost ptákovina. Opačně to taky nefunguje, proč má někdo potřebu to neustále řešit? Já když budu chtít iPhone, tak si ho koupím, zatím spíš pošilhávám po nových BB protože mě to prostě vyhovuje. Nikomu to necpu, já to nemám zapotřebí dokud se BB bude vyvíjet tak jak se vyvíjí. Používejte iPhone kdo chcete, proč by mě to mělo trápit? Mě vyhovuje BB, proto řeším věci které se toho týkají, do fora o iPhone nepíšu, protože tam mi nikdo nenabízí nic přínosného pro mě. ;-)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    RADYN: to se klidně vsadím ;-) Dotykovou obrazovku jsem měl mockrát. Já to že lidi na iPhone nepíší konstatuji jako fakt z úst uživatelů iPhone. Měl jsem dotykovku a psal jsem na ní fakt rychle i s diakritikou. Možná skoro stejně jako na BB, akorát jsem na ni musel koukat :-P Když zmačknu blbé tlačítko na HW klávesnici, vím to i bez pohledu na obrazovku a to je veliký rozdíl. Diakritiku píšu protože používám opravu pravopisu a český slovník a píšu spisovně a pokud nějaké slovo opravdu často potřebuji, tak si ho tam přidám. Neopoužívám ty trojhmaty vůbec. Píšu poslepu pěkně česky. Do sms píšu samozřejmě bez diakritiky protože šetřím penízky.
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    já zrovna v útery musel, z firemních důvodů, přejít zpět na iPhone. Ten jsem použival už od prvního modelu, s občasným přeskočením na androida (vždy jen chvilková záležitost) a v březnu jsem i4 vyměnil za BB9700. To je te fuč a jsem zpět na i4 - a jak jsem z toho smutný. Uživatelský komfort na bb je opravdu opravdu skvělý. hw klávesnice je nepřekonatelná, člověk na ní dokáže psát poslepu, ted u sw klávesnice iphonu hrozně nadávám, a než jsem si do něj hodil ios5 s nějákým smysluplným systémem notifikací, tak jsem taky nadával. Baterka je hrozná - na BB klidně 4dny. iphone první den za 16h (z toho 8 hodin ležel na nočním stolku) 70% baterie fuč. jakmile si člověk jednou na bb zvykne, už není úniku. asi budu v dohledné době používat dva telefony :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam