• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    PIZI
    PIZI --- ---
    POLOVI: Jde o to, že to je trochu augmented reality. Na displeji máš výřez oblohy s popsanými hvězdami a planetami a ten výřez se mění podle toho kam na oblohu telefon namíříš. Takže ti to jako by doplní popisky k tomu co na obloze v daném místě vidíš. Případně zadáš název hvězdy a ono ti to ukazuje šipku kam máš telefonem pohybovat až nakonec míříš na tu hvězdu.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    PIZI:si tak trochu nedovedu predstavit co by takova aplikace mela delat proto se ptam :) tu mapu oblohy chapu existuje li nejaka sluzba co ti ze souradnic doda obraz oblohy plus nejake dalsi informace muze bytcas odcasu zajimave ale vlastni sytem si asi nikdo delat nebude zvlast kdyz na tom nic netrhne. s prichodem OS10 by se to mohlo zlepsit jestli dostane taky android player a bude tam mozne vsechny tyhle kraviny a male aplikace dostat
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    BATY: nemusi a nevim proc by musel pokud se nekdy neco z BB sveta objevi jide bude to osekany BBM a to jen proto ze uz tu multiplatformi komunikatory jsou a RIM do neho pridal velkou kupu socialne zamerenych funkci ktere na jinych platformach davaji smysl.
    PIZI
    PIZI --- ---
    POLOVI: Na android existuje nějaká free aplikace na hvězdy původně od google, a teď to uvolnili jako open source. Google maps na androidu už jsou o hodně dále než ty v bb. Mají tam celou tu logovací část ve stylu foursquare a je to už docela dlouho. BB verzi asi už moc nerozvíjejí.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    BATY: valna vetsina aplikaci je tak mizerna ze je stejne nikdo nepouziva a vetsina velkych aplikaci a BB je, hlavni je si uvedomit kdo BB telefony pouziva kvulihrani ptakovin si to nikdo moc neporizuje ta kupnisila aplikaci ala obrazek diamantu za $999 tady moc eni ;)
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    PIZI: mas v merku nejake konkretni aplikace z jinych platforem na pro ty astronomy?

    google maps jako aplikace jsou ne? Ta origial aplikace na podcasty je fajn nechapu koho napadlo ze je to tak lokalne omezene to napadlo nejakeho vola asi, ta by se fakt hodila.
    PIZI
    PIZI --- ---
    POLOVI: aplikace pro amaterske astronomy. Nejaka mapa hvezdne oblohy idealne i s akcelerometrem abych namiril na oblohu a ono mi to popsalo hvezdy? Nejaka rozumna aplikace pro geocaching? Poradne fungujici foursqare? Aktualni verze googlich map? Neco free na podcasty?
    Ve srovnani s druhymi dvema platformami je to v tomto ohledu dost slabe.
    BATY
    BATY --- ---
    RIM se ted musi snazit udelat aplikaci pro Android a iPhone, aby nekrachnul :)
    BATY
    BATY --- ---
    POLOVI: alespon na android nejaky aplikace jsou, narozdil od bbappstoru...
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    PIZI: me treba na zabavu staci bohate co ti na nem chybi? hry jsou, videa prehraje, hudbu prehraje co dalsiho nebo jineho by mel umet?
    PIZI
    PIZI --- ---
    Tou kvalitou ovšem myslíte kvalitu na práci, nikoliv na zábavu. Kvalita zábavy na BB je hrozná.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    BATY: a o kvalitach aplikaci a systemu na android tabletu mam svuj nazor a neni moc slusny na publikovani takze pokud funkcni tablet tak bych vybiral spis proc BB a ne iPad:D
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    BATY: proc lamborghiny a ne ferari? je jedno jaky si vyberes hlave musi splnovat tvoje pozadavky.

    Ja na BB infrastrukturu presel kvuli podobnosti se staryma palmama a hlavne kvuli ne a ne a neschopnosti vypustit jinak vyborny WebOS. roc u me BBtelefon? Nemam rad dotykove ovladani na psani, chci maximali moznou miru nastaveni a bezpecnosti, chci mensi telefon do ruky ne milimetrove placky co se mi blbe drzi, a taky mi maximalne vyhovuje organizace systemu a jeho moznosti (nikdy jsem nepochopil k cemu lidi kolem widows mobile(specialne hulan), android a windows phone potrebuji mit hlavni obrazovku plnou kontaktu akci v kalendari textu emailu a podobnych prkotin... ridim se tak trochu pravidly GTD a chci o vecech vedet az prijde cas ne se stale stresovat koukanim na ne)

    Proc BB playbook? Libi se mi system a multitasking, libi se mi vykon, blackberry bridge a propojeni s telefonem, vyvojove nastroje a platformy a hlavne ho muzu nosit sebou cely den a pohodle ho vytahnout treba v metru to mi s 10" tabletem fakt nejde a ne ze sem se nesnazil :)
    BATY
    BATY --- ---
    MADBANANA: dobre, kdyz uz tablet, tak proc zrovna BB? Proc ne raci ipad nebo galaxy tab...

    Kdyz chces mit na Palybooku firemni emaily, tak uz je stejne musis mit na firemnim BB, zarizeni musis mit par metru od sebe, tak nechapu, z tohohle hlediska, proc s sebou tu cihlu tahat, kdyz stejne musim mit v kapse Blackberry, abych mel ty emaily i na tom tabletu.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    BATY: Na spoustu věcí :) Především na konzumaci obsahu. Kvůli velikosti na tom nic moc nevytvoříš, ale v nouzovejch podmínkách taky dobrý.
    Co na tom dělám já? Čtu knihy v PDF (jo, vím, že Kindle je lepší), koukám ve vlaku na filmy/seriály, učím se z toho (kromě skript třeba naskenovaný zápisky atd.), pouštím hudbu (PB má i z repráků parádní zvuk), čtu zprávy (třeba na záchodě), atd. Navíc je to parádní na zabavení zlobivýho synovce, když zrovna nemá nikdo čas si s ním hrát - pustíš mu NFS na televizi pres HDMI a máš na chvilku klid. Ale to je asi jedno...tyhle diskuse se vedou už dlouho a vzhledem k prodejům všelijakejch tabletů jsou podle mě připomínky, že je to k ničemu k ničemu :)
    BATY
    BATY --- ---
    MADBANANA: nic proti Blackberry, ale nejak jsem moc nepochopil, k cemu je tenhle vyrobek vlastne dobrej :) Ted jsem si s nim dva dny hral... no nevim... Jako rameck na fotky nebo prkynko na krajeni zeleniny dobry :)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    BTW. Kdy očekáváte reálný zařízení BB10? Teď na začátku května by měli na BlackBerry Jam v Orlandu ukázat (a rozdávat vývojářům) BB10 Aplha device na testování aplikací. Já jsem zatím na Androidu, ale vážně začínám o BB uvažovat (hlavně kvůli klávesnici a integraci s PlayBookem). Jak jste spokojeni s OS7? Mám jít do Boldu 9790 nebo vyčkávat (snad jen) do konce roku na BB10?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    MADBANANA: Ad PlayBook - na nyxu se nikdo neozval, pokračování na Aukru: http://aukro.cz/blackberry-playbook-16gb-eu-i2302248842.html
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    RAINBOF: ty jako myslis ze to jde tak ze nahrajes prazdnou mp3 se zvukem do telefonu a zrusis zvuk kamery?:D a ono jde nekde priradit systemove funkci zvuk?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam