• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    NICKNAME
    NICKNAME --- ---
    Používá tu někdo BBM?
    Připojí se někdo do skupiny TvojeBlackBerry?
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    POLOVI: Pozor jsem dával, gesta už mám v malíku, nicméně to na věci, že se to plete se scrollováním, nic nemění. Kontextová menu při long tap jsou fajn, ale ke komfortu textových jsou na hony vzdálené.

    Link jsem již zprovoznil, ale například fotky u kontaktů ze starého BB mi bez milosti přemazal všechny.

    Jinak systém již drží a nepadá, jen s IM+ je trochu problém...

    Ad Rychlost paměti a karty: Jedeš na PC nebo MACu?

    Jinak zatím největší fail je problém telefonu vypořádat se s mými cca 3.800 kontakty. Už druhý den je indexuje a zatím jich asi polovinu neumí vyhledat nebo identifikovat při příchozím volání. Doufám, že toto se opravdu napraví...
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    FIELDMAN: chtelo to davat vetsi pozor u tech videi po zakladnim nastaveni ;) nauc se gesta z leva doprava zhora dolu a zdola nahoru. pak na obrazovce mas treba pro zpet tlacitko jak krava. a nekde budou fungovat i klavesove zkratky. kontextove tlacitko netreba bud jsou akce primo na actionbaru ve spod obrazovky nebo schovane pod teckama v levo. na polozku v seznamu treba long tap vyvola kontextove menu a podobne.

    Link je proti puvodnimu desktop manageru celkem chudy pribuzny snad se to zlepsi casem

    na Z10 mi system nespadl jeste nikdy a to pouzivam stridave i leak verze

    s rychlosti pameti v telefonu ani sd karty nemam zadny problem dokonce je mnohem rychlejsi nez na stare 9860
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Tak první dojmy Z Q10... Předesílám, že přecházím z Torche 9800 se sedmičkovýcm OS. Instalace probíhala na MACu...

    První dojem: CHYBÍ TLAČÍTKA!!! Naprosto zatím nechápu, jak se snadno pohybovat v telefonu. Chybí mi tlačítko zpět, chybí červené sluchátko na návrat na home, chybí kursor v kombinaci s Shiftem na vícenásobné označování, chybí kontextové "BB" tlačítko... Doufám, že si zvyknu na jejich absenci. Zatím jsem z toho fest zmaten a rozladěn.

    Druhý dojem: Gesto na scrollování se neustále plete do gesta na vyvolání nabídky. BlackBerry Link se spojí se zařízením tak na jeden z pěti pokusů (zkoušeno na 3 počítačích a se třemi kabely). Migračního asistenta jsem ochočil až po dvou hodinách neúspěchu až když jsem zjistil, že je třeba mít puštěnej i Desktop Software aby to běželo.

    Třetí dojem: Začíná to bejt lepší, ale už mi dvakrát spadnul systém a překlopit data do Password manageru se mi ještě taky nepodařilo. IM+ ani po druhé instalaci z AppWOrldu nejede... Začíná mi to připomínat Windows...
    Jinak je to brutálně rychlý a poradí si to se vším, co jsem na něj zatím nastražil včetně všemožných formátů videa. Očekávaně má problém se soubory Pages, Numbers a Keynote...

    Ještě jedna věc: MSD přístup jak na zařízení tak na SDkartu je poooommmmaaaaallleeeejjjjj
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    FIELDMAN: Kdyby byly třeba nějaký rady, mám pár týdnů náskok, tak třeba budu vědět :)
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Zatím tedy dramatická zmatenost z BB10....
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Q10 je doma!
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KUBULA: Nebrblej a šetři na Q10 :)

    MILAZAJICEK: Já teda nejsem žádnej power-user předchozích BlackBerry, ale klávesnice na BB10 taky neslouží jen k zadávání znaků (i když vlastně nevím, jak to přesně myslíš), ale v jednotlivých aplikacích existují klávesové zkratky. Z toho, co jsem zatím stihl vypozorovat, tak B:scroll úplně dolů, T:scroll úplně nahorů, P:návrat zpět (třeba z emailu do seznamu emailů), Mezerník:scroll o stránku dolů, C:nový (třeba email), S:search (třeba v emailu), N:scroll na další den (v emailech), I/O:přiblížit/oddálit (browser), H:historie (browser), L:refresh (browser), R:reader mode (browser), atd. Jinak ten universal search (nebo jak se to jmenuje) je na domovské obrazovce taky celkem fajn. Začneš psát a hned ti to nabízí kontakty, aplikace, zprávy, poznámky atd. co odpovídá vyhledávání. Co je taky fajn, když napíšeš "tweet blablabla", tak rovnou vyskočí čudlík POST a můžeš hned "blablabla" poslat na twitter :)
    KUBULA
    KUBULA --- ---
    MILAZAJICEK: dik za info!
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KUBULA: Já měl v ruce oba a y pro mě přišel lepší. :(
    KUBULA
    KUBULA --- ---
    y pro jsem v ruce mel a vim jaka to je mrdka, chat se teda nikam neposunul jo? :/
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    KUBULA: hele, mam samsung galaxy y pro, což je předchůdce toho chatu, a doporučuju nebrat. Rozlišení peklo, rychlost peklo. Mimochodem, kdybys ho za levno chtěl, je tvůj, ještě v záruce :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KUBULA: Zkušenost mám, klávesnice je spatna, a telefon hodně pomalej. Android s klávesnici nekompatibilní takže s tim jdou jen zadávat znaky. Jsou to vyhozene peníze. A na Q10 se moc netes, klávesnice tam taky slouzi jen k zadávání znaků. Akorat vecne scrolujes nahoru a dolů neb je všechno dělaný na Z10.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    tak hezky to začal a jako hrozny Ot to skoncilo
    KUBULA
    KUBULA --- ---
    lehce OT: mam bb8520, budu brzy potrebovat novy. q10 je zatim moc draha, q5 jeste neni. dnes me zaujal samsung galaxy chat, nemate s nim nekdo zkusenosti jakozto s nejblizsim androidim pribuznym bb? zajima me hlavne rozliseni a rychlost systemu...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Musím pochválit OS10 když je pripojenej na WiFi ale internet není dostupný přenáší data automaticky přes mobilní sit.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Já myslím, že pokud máte někdo problém s legacy BB, tak krok k BB10 rozhodně není vedle :) Po mesíci spokojeného používání Z10 teď už asi týden na zkoušku používám DevAlphaC s finálním OS z Q10 a jsem naprosto nadšenej a nedokážu se rozhodnout, jestli je lepší BB10 s klávesnicí nebo bez.
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    asi tak, Vidlous je nepouzitelnej shit. Vidam to u kolegy na nokii a docela neverim :) Porad na me z toho os kouka ta obludna otelka vopice Balmer ...
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    RENDALF: Jsem v klidu, ale fujtaksl! Co to tady doporučujete za nesmysly? :D
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    MADBANANA: kliiid
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam