MADBANANA: no hádat se nechci, ale říct, že trackpad není potřeba jen proto, že ty si mu nepřišel na chuť je trošku zavádějící názor :-). Ostatně člověk nepotřebuje dnes pohlavní orgány, když se zvládne rozmnožit uměle, stačí mu jen zásobárna spermií a vajíček :-) ale jde o to, že některým z nás mnohem víc vyhovuje způsob po staru, pro mě má plus v tom, že používám BB z 50% jako přehrávač, trávím hodně času na cestách a díky tomuhle čudlíku ovládám základní věci poslepu. Například nesnáším permanentně ošmatlanej displej a vadí mi kmitání prstu při čtení knížky :-) jsou to kraviny, to nepopírám, určitě bych to zvládla i bez nich ,ale pro mě je zrovna tohle u BB výhoda a ne něco, co s klidem zahodím v rámci "pokroku". Pro mě není pokrok to, vzdát se jedné ze základních věcí...Viděla jsem dvě fotky toho classika a na jedné je stejný trackpad jako mám teď na 9790 a na druhém není...pokud tam má být pouze část displeje nacpaná mezi tlačítka, s rádoby funkcí trackpadu, tak taky nevidím důvod, proč by tam měl být...