• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    FIELDMAN: FYI - ani Passport ani Classic NEMAJÍ vyměnitelnou baterii !!!
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Tak si musím postěžovat...
    Mám Q10 a chtěl jsem něco novějšího. Dostal jsem možnost mít na tejden Passporta a na tejden Classica. Vyzkoušel jsem obojí. Nebudu rozebírat hardwarovou a softwarovou vybavenost... Jsem docela poweruser a denně mám kolem 4,5 hodin hovorů a cca 150ti mailů. Stažených a odeslaných dat taky nemálo.

    Na Q10 mi při tomto nasazení stačí na den dvě baterky (mám tu v telefonu a dvě další, které průběžně dobíjím). Tuze jsem se těšil na větší kapacitu baterky u obou nástupců klávesnicových miláčků, ale zažil jsem fakt zklamání. Passport měl rekord 10 hodin a Classic 11,5. (Pozn: Nepočítám první dva dny u každého, kdy se usazoval systém. To to šlo dolů za pět...)

    Na rovinu: čekal jsem setsakrametsky lepší výsledek. Tímto vysílám velký hate všemu tenkému a malému a prohlašuji, že klidně budu nosit v kapse cihlu, která vydrží týden, než stylovku na pár hodin - sakra, vždyť první telefon, který jsem si koupil byla Motorola 8900, která vážila čtvrt kila bez baterky, ale vydržela tři dny (...a to měla už vibrační vyzvánění)
    Z47TC
    Z47TC --- ---
    ??? release date a nebo vubec possibility of releasing BB Classic v modre barve pro CZ??? (QWERTZ)
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    JYYNA: jj vypla jsem ho na tvrdo a nabíjím, tak uvidíme, jestli to byl skypem...doufám, protože to poslední, co bych chtěla je vadná baterie....
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BOUCNER: baterku mi žere skype taky. myslím že za to zčásti může ta služba předávánání hovorů. vyřešil jsem to nekoncepčně prostě jsem ho zrušil. (o dob co to ma ms skype narostl a zlobí snad i na desktopu)
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    BOUCNER: me tam takhle vysela nejaka androidi sluzba, z device monitoru to najdes co to zere
    JYYNA
    JYYNA --- ---
    BOUCNER: koukni přes Device Monitor, jestli tam přecejen Skype nevisí. mám s ním občas podobný problém, že se nechce vypnout
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    něco se mi děje s baterii passpota...leze strašně rychle dolů...mám 36procent, zavu ho, v naprosto klidovém režimu po hodině a půl má 30 procent....hlásí mi, že je zaplý skype, který zaplý není. Neměl někdo stejný problém?
    JYYNA
    JYYNA --- ---
    RAINBOF: a jinak když už leak, tak poslední 10.3.1.tednevímkolik. nebo počkat do 19. února na oficiální build
    JYYNA
    JYYNA --- ---
    RAINBOF: tipuju, že jo. A to chybějící datum v liště mne taky mrzí, zvlášť na passportu je tam dost nevyužitého místa
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: tak ten paste neumi...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TLOUDEV: no a co ten copypaste ? treba do bgshellplus...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    RAINBOF: ...kdyby to umel ten pitomej filemanager :-( jenze neumi :-( jdu najit nejakej, kterej umi 1/ scp 2/ chmod
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TLOUDEV:
    já ti taky netvrdim že existuje říkám zda nespočívá problém právě v tom že tam cpeš openvpn pro android že na bb bys to měl řešit nativním klientem v BB. Je mě jedno že ti win věci vadí je to jen postoj a winscp je normální scp/sftp klient. Řešení to nijak nemění.

    Každá appka má vlastní uid aby si nelezly do userspace. tedy bych zvolil metodu dvě prostě zkus si to copypastnout pod jakymkoliv userem kde ti běží chmod (chown ti nepojede, protože root) a pak chmodnout.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    RAINBOF: 1/ OpenVPN client pro blackberry neexistuje
    2/ zadny winscp nevedu, slovo WIN mi nesmi na oci :-) nicmene soubory jsem kopiroval do android chrootu nejakym file managerem pres sftp protokol ze sveho linux desktopu, filemanager je schopen soubory cist/zapisovat, jedna s o androidi appku -> mel jsem za to, ze vsechny tyhle appky budou pouzivat jednotne UID, ale neni tomu tak :-(
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TLOUDEV: ještě, co tam ty klíče copypastnout pod userem toho terminálu a chmod si dát tam...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    otázka do placu když si nahraju do q10 tu leaked verzi 10.3.0.1419 budu mít v galerii alba jako na passportu ? všechno jsem vyřešil trápí mě už jen alba a to že v liště vedle času neni datum.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TLOUDEV: ne bez roota ne. Je to základní bezpečnostní princip.

    Tedy problem spociva v tom ze jsi to nahral pod jinym userem. Mel bys ten chmod udelat pres winscp aby to fungovalo. na vlastnika se vykasli (pokud to teda openvpn zvládne psychicky)
    Druhou věcí je pak to zda je dobrá cesta používat právě tuto vpn (myšleno z pohledu konstrukce bezpečnosti v zařízeních blackberry)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    RAINBOF: hmm, tak uz na to koukam - nainstalil jsem si android terminal, a vidim v nem, ze soubory s klicema a konfiguraci maj nejakyho jinyho vlastnika a mod 0600, jenze nejsem schopnej je chownout/chmodnout, bo maj prave jinyho vlastnika, a ja nemam roota :-(
    Apropos, v android terminalu nemam prikaz su :-( je nejaky zpusob, jak zmenit vlastnika souboru?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TLOUDEV: chmod 777 ?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    VITEKK: ano
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam