• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Můžete mi poradit aplikaci pro Jabber s podporou chatovacích místností?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ED_EDDIE: kdyby si nesehnal, tak na ebay je novej za cca 450 i s postovnym
    ED_EDDIE
    ED_EDDIE --- ---
    Nemáte někdo 9780 na náhradní díly? potřebuju displej. Díky
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Přesně jak tady píše [ SCHEEZE @ BlackBerry ], ve chvíli kdy pomocí USM připojíš karu k počítači tak se samozřejmě odpojí od BB, takže ji BB ani nemůže dešifrovat.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    k cemu by to sifrovani pak bylo, kdyby stacilo telefon pripnout k pocitaci?
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    TLOUDEV: Mass storage je prostě jednou danej protokol, je jasně standardizovaný jak má fungovat a tak navždy fungovat bude dokud někdo nevymyslí UMS2 UMS3 apod. Podstatný ale je, že UMS (USB Mass Storage) je multiplatformní, takže by metodika šifrování musela mít otevřený kód, jinak by to samozřejmě nemohlo fungovat na všech platformách - to ale zase popírá bezpečnostní politiku BB takže by to zase nešlo.
    USB Mass Storage – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/USB_Mass_Storage

    Z tohodle se dá jasně vydedukovat, že to prostě nejde a není to vina blackberry. Vina BB ale je, že nemají zájem ovytvoření BB klienta pro Linux, vzhledem k cílovce US a Canada se jim ani nedivim jelikož procento uživatelů Linuxu tam bude opravdu mizivý.

    Jako dlouhodobej uživatel linuxu řeším Virtualbox / VMWare player Win+BBlink
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    TLOUDEV: když pripojis kartu jako mass storage, nedostaneš se do ní z telefonu. na to abys mohl číst sifrovana data, musíš ji mít připojenou přes sw BlackBerry. link nebo blend.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    BALOSH: hmm, a to j eprave to, co bych necekal :-( mel jsem za to, ze ona "ctecka karet" data desifruje, pokud je tou cteckou bb telefon. jelikoz jedu na linuxu, tak BBlink je pro me nepouzitelny, a tedy je mass storage pro vetsi objemy dat jedinou volbou (pokud vynecham neskutecne pomale wifi ci bt).
    tvrzeni, ze "nemuze desifrovat, ani kdyby vyvojari BB chteli" mi prijde pritazene za vlasy - staci preci jedna vrstva navic (kterou BB samozrejme zvlada, jinak by se zasifrovanou kartou neumelo pracovat)
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    TLOUDEV:
    TLOUDEV:

    Btw tohle je spíš jako by si svuj šifrovanej disk namountoval na jinou mašinu.... taky by sis ani nevrznul.

    Mass storage čistě namountuje sd kartu a user oddíl telefonu jako externí disk (využije BB pouze jako jednoduchou čtečku karet), pokud sou na něm zašifrovaná data tak je prostě nemůže dešifrovat ani kdyby vývojáři BB chtěli.

    Pokud chceš přistupovat na šifrované data vtelefonu tak jedině přes BBLink u Blendu si nejsem jistej, má přenos souborů nově.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SCHEEZE: asi si nerozumime. Ocekaval bych, ze pokud zapnu volbu USB mass storage, ze blackberry bude sdilet obsah karty "otevrene", jinak je tato moznost jaksi na ho***. Sifrovani je IMHO interni zalezitost blackberry - to, co pises, nedava smysl. Pokud mam na svem linuxu cryptofs a sdilim nejaky (sifrovany) adresar navenek, take si myslis, ze jej nikdo neprecte? Pokud je nejaky sifrovany svazek odemceny v zarizeni a nasdileny (lhostejno jakou cestou) ven, mel by byt zvenci preci citelny.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    TLOUDEV: je ti jasné že podle popisu co jsi napsal: když data sifrujes, jsou šifrované, když je odsifrujes jsou rozsifrovane. buďto něco nechápu nebo tady opravdu není chyba u inženýrů v BlackBerry
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: po rozsifrovani karty je vse citelne a OK. mam pocit, ze soudruzi z blackberry nekde udelali chybu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TLOUDEV: jo, to je ono
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, mam celkem zajimavy promblem: pokud svou Q10 s sifrovanou kartou zapojim do USB a zapnu podporu Mas storage, vidim vsechny soubory, ALE obsahuji necitelna data. Setkal se s tim nekdo z vas? znate nekdo pricinu? OS 10.3.1.1779
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    EXCITE: mame asi podobny problem.. vzdy po prekliknuti na obrazovku zprav (hub) se "sekne", musim z ni utect zpet a znovu do ni najet.. vetsinou tak na paty pokus se to rozjede :-(
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    VITEKK: Aha, to jsem měl vědět dřív:). No co už, teď už to řešit nebudu, žádné velké klenoty v té záloze vskutku nebyly.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    JOSEF_K: kdyz migrujes do jineho zarizeni tak je na to trochu jinej postup nez obvykle.. da se vyguglovat navod
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    JOSEF_K: Tak jsem to myslel :) Záloha se povedla vždycky, ale obnova nikdy.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MADBANANA: Mně se povedlo zálohy udělat celkem snadno, ale teď jsem se to několikrát pokoušel obnovit a vždycky to skončilo nějakým erorem, neznámou chybou nebo něčím takovým. Záloh jsem měl víc a všechny se chovaly stejně. Ale není to žádná tragédie, stejně se všechno podstatný synchronizuje přes gmail. Akorát je holt pruda tam zase házet všechny účty, nastavovat hesla, připojovat comp atd.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    JOSEF_K: Se zálohama jsem měl na Z10 taky problém a teď tu Q10 už ani nezálohuju :D Vždycky to trvalo tejden a pak jsem to buď vzdal nebo se to nakonec stejně nepovedlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam