Ahoj, zkoušel jsem hledat, jestli tady někdo neměl obdobný problém, ale nenašel jsem nic.
Pořídili jsme v dražbě nepotřebného majetku jedné nejmenované státní instituce 2 nevyužité BB Curve 8520 - jeden telefon používaný, s malou vadou v horním rohu displeje a druhý se jeví jako nikdy nepoužitý, zřejmě o něco mladší výroba, má na sobě ještě folie z obou stran
Problém je následující, u obou zcela totožný:
Když telefon připojíme přes nabíječku nebo usb kabel, vůbec to nenabíjí. Přes PC to nalezne alespoň nový hardware BB, ale nedá se s tím dál pracovat - po chvíli se na displeji objeví pouze baterie s křížkem, tedy nenabíjí to ani po chvíli. Telefon nelze vůbec zapnout. Zkoušeli jsme se sim i bez.
Našel jsem nějaká videa na YT, kde tento problém jistým trikem obejdou a telefon se poté začne nabíjet (ikona baterie s bleskem) - zkusil jsem u obou použít obdobný postup, ale bohužel stále jen symbol křížku.
Předpokládám, že ty baterie jsou už natolik mrtvé (zřejmě tedy i v tom novém je nějaká použitá nebo že by za dobu pár let nepoužívání nová natolik degradovala?), že se nedají vzkřísit.
Může mi to tady někdo potvrdit nebo vyvrátit?
Díky...