• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    SCHEEZE: Jde to i s low-volume marketem. Vzpomenu si minimálně na 3 crowdfundingové kampaně se spotřební elektronikou, kde byl počet koncových objednatelů kolem 200K a vyplatilo se jim to.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    FIELDMAN: nevím kolik stojí vývoj nového zařízení ale bude to odhadem v miliónech dolarů. Úspěšných zařízení se na trhu prodají milióny až desítky milionů kusů. 600k teoretických zájemců na celém světě asi není důvod se moc vzrušovat. :( neříkám že by takove zařízení nebylo hezké na trhu mít ale nemyslím si že se to stane.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    FIELDMAN: Upgradnout krapet Q10 a byl bych docela spokojený
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    Nosím telefon v přední kapse kalhot. Upadl mi na beton asi dvacetkrát. Má několik sramu na těle, displej ani skrabnuti. Oproti ostatním výrobcům kdy je každý pád fatální pro displej.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    EXCITE: ano. 2 milimetry rozdíl. Měl jsem donedávna oba. Není to poznat. Nakonec jsem key one daroval protože zdejší zájemce se nemohl rohoupat. Nedám na BlackBerry dopustit ani když už je to android. V současné době lepší volba s klávesnicí neexistuje. Fotoaparát je skvělý, vše funguje jak má. Výkon naprosto dostatečný. Je to mé asi osmé BlackBerry po přechodu z palmu, psionu a nějakých ericsson telefonech. BlackBerry bez klávesnice je blbost.
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    MILAZAJICEK: Jo, to vím, že se nic takovýho dnes nenabízí. Ale mohlo by. Před necelým rokem si CrackBerry dělalo na redditu poll a aniž by se mi to chtělo hledat, vyšlo tam přes 600K uživatelů, co by uvítalo malý zařízení s HW klávesnicí. To už je smysluplný počet pro prodej...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FIELDMAN: ja ti rozumim vychazim ale z toho co lze dneska koupit a uspesne provozovat. S klavesnici by jeden aktuální model byl, trackpoint uz myslim nenabizi vubec nikdo.
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    MILAZAJICEK: A kdo potřebuje dotykový ovládání...? Když je smysluplnej trackpoint, jde to bez toho. Navíc nemáš takovou energetickou náročnost kvůli dotykové vrstvě v displeji. Win-win!
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FIELDMAN: jenze s dotekovym ovládáním je takovy rozmer telefonu neovladatelny :( j asi teda hodne oblibil passport i pres ty rozměry ale to uz dneska nema význam.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SCHEEZE: Key one 149.3 mm vs Key 2 151.4 mm na výšku
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    MILAZAJICEK: Pro mě ideální telefon velikosti displeje byl poslední Bold. Vše ostatní je zbytečné veliký.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    EXCITE: vysouvaci meli Priv ale asi se to neosvedcilo. I kdyz me vyhovovala. Vetsinou maji maly telefony i mensi vykon takze jsou pak i pomalejsi iphone zalezi nac to zarizeni pouzivas. Ja od dob palmu a nokie pouzivam tyhle zarizeni uplne ke vsemu a posledne co jsem resil iphone tak bezny veci nebyli uplne mozny.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    SCHEEZE: + je dvojka znatelně tenší
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    Key one a key2 jsou velikosti naprosto stejně. Měl jsem one nez jsem vyměnil za key2 kvůli výkonu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MILAZAJICEK: to je právě to dilema. Žena má 5"Xperia XZ2 Compact,taky kvůli velikosti :) no a na tom už se mi píše blbě. Byl jsem si ted vyzkoušet v Alze jiný telefony, který jsou relativně malý a zatím vede Samsung S10e, před Iphonem 8. Hype mne žene k iphonu,( v práci je máj v různejch verzích skoro všichni), ale měl se spíše líbil ten Samsung, kterej má 5,8" a to psaní celkem šlo oproti tý Xperii,asi je o malinko širší, ta "klávesnice" v něm.
    A tak si chci ještě ohmatat ten Key2 abych dal Hw klávesnici ještě šanci. Malý smartphony(ani s klávesnicí) už prostě nejsou.
    BB by mělo udělat tu klávesnici vysouvací
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    EXCITE: jenze na menším nez 6" androidu se zase pise daleko hur.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PJGEPR: Ty jo...to key2 je ještě větší..a sakra.. to asi budu muset po letech přejít na jinou značku, já nechci nosit na telefon batoh :)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    EXCITE: Key2 je proti KeyOne prcek ;).
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    EXCITE: Taky jsem přecházel z Q10 na KeyOne a opravdu je ta velikost a hlavně váha oproti Qčku brutální.
    Od té doby prostě nosím telefon v batohu a ne v kapse no. Budou ti chybět gesta ale zase to vyváží počet aplikací v Androidu.
    Ono ti nic jiného nakonec nezbude když chceš klávesnici.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PJGEPR: Jo, to jsem někde četl..
    Já jsem hrozně na vážkách, protože jsem měl v ruce KeyOne a přijde mi to velký až příliš, proti ty Q10 to je snad o 50% větší,tak mne to musí přesvedčit na místě. Jinak asi vyměním hw klávesnici za velikost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam