PALEONTOLOG: ale prd marxismus... hlásám já nějakou revoluci a diktaturu proletariátu? Bojkotovat zboží, které vyrábí někdo, kdo mi není sympatický, je úplně normální, volnotržní způsob ovlivňování věcí.
Já pokládal kryptoměny nejdřív za dobrý nápad, ale pak se vyvinuly směrem, kdy se moc nehodí na to, na co jsem si je představoval (tedy dobrovolné mikroplatby autorům článků, diskuzních příspěvků, hudby, videí ... prostě jako takové palečky tady na NYXu.... a dále pro využití v e-shopech, apod.). A s decentralizací to v éře mining poolů už taky moc slavné není...
Podporovat současnou podobu kryptoměn znamená současně blokovat rozšíření takových kryptoměn, které by se hodily na to, co jsem uvedl (i za cenu, že nebudou vhodné pro obchod s drogami a se zbraněmi, že...)
Jako je neuvěřitelný, že člověk napíše "z kryptoměn se vyvinulo něco dost jiného, než jsme si od nich my early adopters slibovali" - a je obviněný z "marxismu" (názor Karla Marxa na kryptoměny by mě sice zajímal, ale obávám se, že se ho už nedozvíme :-)) (Stejně dobře bych mohl být oviněn z náboženského kacířství, nebo z čarodějnictví - středověká církev také měla na kryptoměny jistě silný názor :-)