• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: k trumpovu obrazu se neni treba modlit, ale jinak ano. nejde o vedouci ulohu usa, ale nybrz o demokracii, ktera jim uz nejakejch 250let docela dobre funguje a prezila nixona, prezije i trumpa. a hlavne, diky usa mame internet, diky kteremu by zadni stahovaci serosu proste nevznikli ;)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: A jak spolu ty dvě věci souvisí?
    To jako musí mít každý, komu v 50. letech komouši poslali příbuzného do lágru, teď na věčné časy mít rád vedoucí úlohu USA a woltstrýtu ve světě? A doma se modlit k Trumpovu obrazu? :-))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no vidis, komunisti ti unesou predka ze zapadu, pravdepodobne se na nem celkem solidne vyradi a ty se pak stanes clenem partaje, ktera nema rada usa, ma problem s nato, wolstrytem, bankama a nejradeji by vsechno promrdala... tedy prozrala v nzp. to mi hlava nebere.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nejsi asi tak daleko od pravdy, aspoň pokud jde o rodinou tradici. jeden příbuzný z máminy strany byl v období po roce 1945 spolupracovníkem sociálního demokrata Laušmana, kterého si dali stalinističtí pučisti tu práci unést zpět a zřejmě zavraždit po jeho emigraci do Rakouska (akorát ty polonia a novičoky tehdy neměli). A tenhle příbuzný, co s ním spolupracoval, byl pak poslán do lágru...

    Bohumil Laušman – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Bohumil_Lau%C5%A1man

    tolik ke vztahu stalinistů k "marxistům-engelsistům" (=soc. demokratům = straně práce, Labour)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: vsechno
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Co ti na tom prijde marxistickyho?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: totalitu státního kapitalismu

    //ja nevim xchaosi, nebylo by lepsi, kdyby se pirati sloucili s KSC a konecne by ses tak mohl prihlasit k oblibenemu marxovi....?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    I ty seš Putinův agent? - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=560420#p560420
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: a prakticka uzitetnost? Lid si maximalne zanadava u piva a jinak se nic nestane. Mechanismus, jak temto problemum predchazet neni a zpetne haseni je v rovine na dlouhe lokte az nemozne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, tím jsem oponoval já :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: pokud se "kontrolni mechanismy" snazi ovladnout jedna strana,tak pak je vhodne aby to pes aspon vystekal a bylo to vseobecne zname
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: hele, tys dal rovnitko mezi uzavrenou schuzi a praci prescas. Oponoval jsem pouze tim, ze i kdyby to prescas byl, tak spatne placeny nebude. Chaby byl uz tvuj argument o tom, ze uzavrena schuze je prescasovou praci...

    Ano, penize se vyvadi ruznymi zpusoby - ale zadna metoda postavena na dolovani informaci dle zakona o svobodnem pristupu k informacim to nezmeni. To si jen zasteka pes - ale karavana pojede dal. Je potreba posilovat formalni kontrolni mechanismy jako takove. Potazmo aspon poradne zacit vyuzivat ty, co dnesni legislativa nabizi.

    Ale do utahovani sroubu nepujdou ani Pirati - boji se, ono by se jim to mohlo vymstit, az by se dostali k fakticke moci, pak by nekde udelali chybu a nedejboze by po nich nekdo mohl vymahat zmarene miliony ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: mám pocit, že plat poslance by brali stejně. Jako argument proti utajeným zasedáním je to dost chabé.

    Skutečně podstatné peníze se z veřejných rozpočtů vyvádějí jinak, než přes plat poslance, každopádně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: plat poslance + nahrady (ktere i Pirati obratne cerpaji - proc nebrat, kdyz to jde - ze) mi neprijde jako zrovna nizky... ;-) Navic ani ta dochazka "do prace" neni 100%, zeano - nezridkakdy se stava i to, ze poslanec si lita po svych "jinych" aktivitach mimo praci - a nebavim se o sluzebkach, ale tom ze i piratsti poslanci casto sedi prdeli na vice zidlich a obcas jim na schuze snemovny nezbyva cas.

    Srovnavat zadost o turisticke vizum s oficialni vrcholove-politickou chlastackou na ruske ambasade je trosku zvlastni, nemyslis? A jeho obhajoba: na DVTV byla... fakt dost slaba. S uctenim pamatky konce valky problem nemam - ale je X dalsich mist a zpusobu, kde jde vzdat hold tehdejsim valecnikum, klidne i tem z vychodu - jimz rozhodne podil upirat nelze. A to lze aniz by clovek u toho lezl do zadku soucasne ruske politicke garniture uz tim, ze jim tam delam krovi po boku kritizovane hlavy statu. To pak i ta nasledna kritka ZV je ne zrovna verohodna.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: poslanci jsou placený za přesčasy? nemyslím...

    podívej, i výsledky hlasování na základě utajované schůze můžou být zajímavé a vypovídající. jinak mě ten trolling už nebaví. Třeba Mikuláše Peksu jsem si pochvaloval, současný krok může být určitým taktizováním. V zásadě, jako člověk, který v současnosti žádá o ruské vízum, aby přes Ukrajinu a Rusko pokračoval v rámci závodu solárních kol do Kazachstánu a Číny, jsem kritizovatelný úplně stejně jako on (ale já si prostě chci udělat obrázek na vlastní oči... dokud smím)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak ano, honiny zvaneni bez televiznich kamer... jak rikam, festival promrdanyho casu :) Prezident je v tomhle ohledu nepostizitelny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ok, ale Parlament je ve vyjímečných situacích určen i k projednávání utajovaných záležitostí. Od toho je to _zastupitelská_ demokracie, že ano...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: snemovna uz k necemu toho kremlbota vyzvala nekolikrat a jeste nikdy to k nicemu nepomohlo :) Jak znamo, tak na osobu prezidenta se "bezne" zakony nevztahuji - tedy ani pripadne sankce z nich vyplyvajici.
    Navic cela kauza kolem Skripala je na predmetnem vyboru projednavana v utajenem rezimu, takze nemas nic, z ceho si ty vyrcene zavery vyboru overit... :D To cela pripadna mimoradna schuze bude zajimava - bud bude muset byt cela schuze neverejna... nebo to bude dalsi festival promrdanyho casu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A mezitím jiný poslanec...
    Komentář Piráta Jana Lipavského k výsledkům jednání Zahraničního výboru a komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/komentar-lipavsky-novicok.html

    DANYSEK: ano, Peksa zjevně přihrál procento našich voličů ODSce, ale ta má zase VkMl, že...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: zalezi na pruzkumu... nekde se (uz druhy mesic) propadaji i Pirati...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam