• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: a prakticka uzitetnost? Lid si maximalne zanadava u piva a jinak se nic nestane. Mechanismus, jak temto problemum predchazet neni a zpetne haseni je v rovine na dlouhe lokte az nemozne.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: pokud se "kontrolni mechanismy" snazi ovladnout jedna strana,tak pak je vhodne aby to pes aspon vystekal a bylo to vseobecne zname
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: hele, tys dal rovnitko mezi uzavrenou schuzi a praci prescas. Oponoval jsem pouze tim, ze i kdyby to prescas byl, tak spatne placeny nebude. Chaby byl uz tvuj argument o tom, ze uzavrena schuze je prescasovou praci...

    Ano, penize se vyvadi ruznymi zpusoby - ale zadna metoda postavena na dolovani informaci dle zakona o svobodnem pristupu k informacim to nezmeni. To si jen zasteka pes - ale karavana pojede dal. Je potreba posilovat formalni kontrolni mechanismy jako takove. Potazmo aspon poradne zacit vyuzivat ty, co dnesni legislativa nabizi.

    Ale do utahovani sroubu nepujdou ani Pirati - boji se, ono by se jim to mohlo vymstit, az by se dostali k fakticke moci, pak by nekde udelali chybu a nedejboze by po nich nekdo mohl vymahat zmarene miliony ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: mám pocit, že plat poslance by brali stejně. Jako argument proti utajeným zasedáním je to dost chabé.

    Skutečně podstatné peníze se z veřejných rozpočtů vyvádějí jinak, než přes plat poslance, každopádně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: plat poslance + nahrady (ktere i Pirati obratne cerpaji - proc nebrat, kdyz to jde - ze) mi neprijde jako zrovna nizky... ;-) Navic ani ta dochazka "do prace" neni 100%, zeano - nezridkakdy se stava i to, ze poslanec si lita po svych "jinych" aktivitach mimo praci - a nebavim se o sluzebkach, ale tom ze i piratsti poslanci casto sedi prdeli na vice zidlich a obcas jim na schuze snemovny nezbyva cas.

    Srovnavat zadost o turisticke vizum s oficialni vrcholove-politickou chlastackou na ruske ambasade je trosku zvlastni, nemyslis? A jeho obhajoba: na DVTV byla... fakt dost slaba. S uctenim pamatky konce valky problem nemam - ale je X dalsich mist a zpusobu, kde jde vzdat hold tehdejsim valecnikum, klidne i tem z vychodu - jimz rozhodne podil upirat nelze. A to lze aniz by clovek u toho lezl do zadku soucasne ruske politicke garniture uz tim, ze jim tam delam krovi po boku kritizovane hlavy statu. To pak i ta nasledna kritka ZV je ne zrovna verohodna.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: poslanci jsou placený za přesčasy? nemyslím...

    podívej, i výsledky hlasování na základě utajované schůze můžou být zajímavé a vypovídající. jinak mě ten trolling už nebaví. Třeba Mikuláše Peksu jsem si pochvaloval, současný krok může být určitým taktizováním. V zásadě, jako člověk, který v současnosti žádá o ruské vízum, aby přes Ukrajinu a Rusko pokračoval v rámci závodu solárních kol do Kazachstánu a Číny, jsem kritizovatelný úplně stejně jako on (ale já si prostě chci udělat obrázek na vlastní oči... dokud smím)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak ano, honiny zvaneni bez televiznich kamer... jak rikam, festival promrdanyho casu :) Prezident je v tomhle ohledu nepostizitelny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ok, ale Parlament je ve vyjímečných situacích určen i k projednávání utajovaných záležitostí. Od toho je to _zastupitelská_ demokracie, že ano...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: snemovna uz k necemu toho kremlbota vyzvala nekolikrat a jeste nikdy to k nicemu nepomohlo :) Jak znamo, tak na osobu prezidenta se "bezne" zakony nevztahuji - tedy ani pripadne sankce z nich vyplyvajici.
    Navic cela kauza kolem Skripala je na predmetnem vyboru projednavana v utajenem rezimu, takze nemas nic, z ceho si ty vyrcene zavery vyboru overit... :D To cela pripadna mimoradna schuze bude zajimava - bud bude muset byt cela schuze neverejna... nebo to bude dalsi festival promrdanyho casu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A mezitím jiný poslanec...
    Komentář Piráta Jana Lipavského k výsledkům jednání Zahraničního výboru a komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/komentar-lipavsky-novicok.html

    DANYSEK: ano, Peksa zjevně přihrál procento našich voličů ODSce, ale ta má zase VkMl, že...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: zalezi na pruzkumu... nekde se (uz druhy mesic) propadaji i Pirati...

    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TURF: asi by nebylo fer to vsechno svalit na stropnickyho,i kdyz ten tomu daval korunu...
    TURF
    TURF --- ---
    LINKOS: chceš říct stropnickýho?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to co resili pirati s okamurou bylo otevreni cesty z eu pomoci referenda. neovcackuj.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Piráti ale nechtějí referendum o odchodu z EU. Chceme referendum jako obecný nástroj, ale ne nutně ve věcech s takto zásadním, dlouhodobým dopadem. (Představ si spíš celoevropská referenda... ta asi nebudou o odchodu z EU, že...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: blabol, jak muze byt nepritel nekdo, s kym sedis u jednoho stolu a resis referendum a odchod z eu.
    piratum uz nyni nezbyva nic jinyho nez ovcackovat a blabolit po internetech blaboly, proc veci nejsou tak, jak vypadaji.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: zeleni jsou v loji,meli docela generacni vnitrostranicke problemy a nejak to neustali
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: zeleni jsou v loji,meli docela generacni vnitrostranicke problemy a nejak to neustali
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: bud rad... ja bych rekl, ze spousta hlasu od Zelenych presla prave k Piratum :) Ale uvidime, jak jim to fanouskovstvi vydrzi, kdyz Piratum necini problem chodit na chlastacky na ruske ambasade po boku se Zemanem, ze... kde prekvapive si ani nezvladli popovidat s predstaviteli ruskeho statu, jak udajne pry chteli :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: tak u těch Zelených je to až trochu extrém, to bych skutečně nečekal...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: wtf? SPD označuje Piráty za své úhlavní nepřátele... multikulti Sorošovce a tak podobně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam