• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    LINKOS: pisal som to do NIEKT0:

    https://mobile.twitter.com/Senficon/status/1039830405942263808 + https://mobile.twitter.com/Senficon/status/1039829810279849985

    Article 13 vote: The European Parliament endorses #uploadfilters for all but the smallest sites and apps. Anything you want to publish will need to first be approved by these filters, perfectly legal content like parodies & memes will be caught in the crosshairs

    Catastrophic Article 11 vote: The European Parliament just endorsed a #linktax that would make using the title of a news article in a link to it require a license. #SaveYourInternet #SaveTheLink pic.twitter.com/hWti1XyoQi
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    neni, protoze v eu parlamentu nastesti nejsou pirati.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    pekny pruser:/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Europoslanci schválili v prvém čtení směrnici o copyrightu | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/...avy/europoslanci-schvalili-v-prvem-cteni-smernici-o-copyrightu/1661983
    Evropský parlament v prvém čtení schválil kontroverzní směrnici, která má majitelům autorských práv dát nárok na podíl z využití jejich děl internetovými giganty, jako je Google či Facebook. "Je to dobrý signál pro náš tvůrčí průmysl v Evropě, prohlásil parlamentní zpravodaj Axel Voss poté, co poslanci přijali jeho návrh v poměru 438 ku 226 hlasům.

    Už v úvodu hlasování zákonodárci nepřijali návrh zamítnout celou směrnici. O kontroverznosti tématu svědčilo více než 250 pozměňovacích návrhů.

    Dalším krokem bude vyjednání konečné podoby normy s členskými státy a Evropskou komisí, kterou bude EP znovu schvalovat hlasováním.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Hele a budete zverejnovat, kam naleje ty prachy z voleb? Do bonusu? Neco na horsi casy? Provoz zatim moc nezral, ne?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CAIDEL: ja se medialnimu obrazu pouze smeju :-) NIEKT0 tu fnuka, jak to novinari blbe chapou a interpretuji.. ale oni vcelku opravnene maji duvod to tak chapat. I ty prvni korekce o volnem hlasovani ostatne take prisly az pozdeji (jako prvni zasterka toho, ze clenove to vetsinove chteji jinak, nez pan mistopredseda a jeho crew), stejne jako dnesni dozadovani se nejake analyzy - a buhvi jak to nakonec vzhledem k flame i Piratu bude, zeano....
    Mirne nezvladnute PR je u Piratu taky pomerne casty jev, skoro to vypada jako dalsi ze systemovych selhani... :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DANYSEK: Čistě ze zvědavosti, proč tu už pár dní kvičíš o „mediálním obrazu pirátské strany“ když jí bytostně nenávidíš a zrovna mediální obraz ti tudíž může být naprosto u prdele, respektive čím hůř, tím lépe pro tebe?

    Protože jak bylo mnohokrát mnoha různými lidmi uvedeno, Pirátská strana na to žádný konkrétní názor nemá, hlasování bude volné a tak vlastně není co kritizovat dokud hlasování neproběhne a pak můžeš jebat do konkrétních jmen (mimo momentálně mírně nezvládnutého PR, ale opět - tím lépe pro tebe, tak co vyšiluješ?)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: jak uz jsem rekl, kdyz neco udela 1. mistopredseda, tak to okolim muze celkem validne jako nazor cele strany... proste je to clovek, ktery zastupuje navenek coby vrcholovy predstavitel strany a nikdo nebude zkoumat nejake vase vnitrni procesy. Tak uz to na svete chodi :) Za spatny obraz Piratu v kauze restituci podekuj Michalkovi... a pokud se ti to nelibi, tak si tam dosadte nekoho, kdo ma lepsi soft-skills...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: me je to uprdele, ja si za tim co napisu stojim a nemazu se. takze furt si stojim za tim, ze to byla hlavne piratska vizitka, protoze takovej vystrik nenavisti kvuli restitucim a cirkvi jsem cekal spis od cistokrevnych komunistu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYHULENY_UFO: No, hlavně tvoje (včetně vzorové ukázky že právě ty musíš mít poslední slovo :) , takže buď rád že to zmizelo. I když ono to asi nikoho tady už nepřekvapí.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ked to zvladnu sami, tak samozrejme nikam volat nemusia. Ale napisat ze "podporují zdanění církevních restitucí" (viz https://www.respekt.cz/tydenik/2018/37/na-poklidne-vyjizdce-s-piraty) je zjavna nepravda. A potom z toho mozes dovodit aj tu "otocku". Realita je taka, ze na zdaneni restitucii sme sa interne nezhodli, a celorepublikove forum poslancov nezaviazalo hlasovat nejakym sposobom. (i ked zrovna teraz podobne snahy prebiehaju) Zatial teda mozu jednat podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: no tak kazdopadne to byla paradni piratska vizitka.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYHULENY_UFO: Jsi opět za idiota. Já nesmazal nic, jen moderátor uznal za vhodné to pročistit (korektně, ostatně jsem ho v těch příspěvcích o to i žádal, což moc dobře víš).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Proc by zvedali telefon, kdyz k tomu byla pomerne silna prohlaseni i na socialnich sitich? Ono fakt staci umet cist. A ten nazorovej obrat je dost okatej :D Proc si tu analyzu nevyzada uz na urovni ustavne-pravniho vyboru (tedy v odbornem plenu, ktere neco ostatnim "doporucuje"), driv nez pro neco hlasuje? Ne, to porad nic nemeni nic na tom, ze jako 1. mistopredseda ma zodpovednost za sve vystupovani a reprezentuje stranu formalne navenek... a tomu by mel sve chovani prizpusobovat. V realu je to tak, ze Pirati se spis zalekli velmi negativniho medialniho ohlasu spojeneho s konanim sveho mistopredsedy a ktery je pred volbama muze poskodit a ted jen zehli situaci, jak to jen jde...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: tak hlavne se melo piratsky vedeni seznamit s legislativou a rozhodnout, ze do akce cirkevni restituce je blbost se montovat. ale kdyz proste chces urvat nejaky hlasy....
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Nemyslim si ze "lidi si budou procitat x-strankovy slohy a zjistovat z nich, ze pan mistopredseda vlastne nereprezentuje vetsinovy nazor", a ani to nikde netvrdim. Staci ked si tie slohy prebehne novinar zaoberajuci sa politikou. (V pripade ze je lenivy alebo sa mu to zda zlozite, moze aj zdvihnut telefon a spytat sa, bude mu to rado vysvetlene)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Piráti vyzvali vládu, aby předložila analýzu týkající se vyplácení finančních náhrad za restituce církevního majetku. "Do předložení analýzy by sněmovna měla zastavit projednávání návrhu zákona, který by tyto finanční náhrady zdanil," řekl předseda pirátského poslaneckého klubu Jakub Michálek.
    Přerušte jednání o zdanění náhrad církvím, žádají Piráti | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/...politika/preruste-jednani-o-zdaneni-nahrad-cirkvim-zadaji-pirati_495554.html

    Nejdriv klidne hlasuje a ma jasno... a kdyz zjisti, jakej je kolem toho humbuk, tak se teprv dozaduje analyz.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIRIX: to je hovadina ovcackovskeho pristupu. obracis naruby myslenku, kterou obratit nejde.

    fakta a znalosti rikaji jenom jedine: cirkevni restituce jsou uzavrenou kapitolou a zustane tak (slovy kalouska receno), i kdyby ses na nudlicky rozkrajel.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: nic ve zlem, ale vystupovani 1.mistopredsedy a soucasne zastupce Piratu v ustavne-pravnim vyboru tomu tak nenasvedcovalo. Smir se s tim, ze kdyz neco udela takto vysoce postaveny clovek, tak to bude spolecnosti vnimano tak, jako kdyz tak cini cela partaj.... nebo snad myslis, ze lidi si budou procitat x-strankovy slohy a zjistovat z nich, ze pan mistopredseda vlastne nereprezentuje vetsinovy nazor a dela si, co chce? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam