• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak pokud je ten člen dozorčí strany nominovaný jinou stranou, než Piráty, tak proč ne :-) asi dost zaměňuješ kritéria, která Piráti navrhovali pro _obecně_ závazný nominační zákon s kritérii, která Piráti vnitřně uplatňují na sebe - a osoby, které usilují o to _být nominováni Piráty_. To jsou dvě úplně odlišné sady pravidel.

    Klidně si může ANO vnitřně stanovit, že jejich kandidáti jedí Kostelecké uzeniny, KDU-ČSL může požadovat svatbu v kostele, ODS audit, že jejich kandidát dostatečně daňově optimalizuje stejně jako všichni ostatně členové :-)) a ČSSD zkušenost s životem na podpoře v nezaměstnosti. Tahle vnitřní kritéria jsou vnitřní záležitostí každé strany a hnutí, a pokud nejsou v rozporu s Ústavou nebo jinými zákony, tak můžou být doslova _jakákoliv_ (kdyby to tak nebylo, vystačíme si s jednou jedinou stranou, jako za éry KSČ, že...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Komentář Jakuba Michálka: Jak plnila vláda protikorupční program v roce 2018? Odmakali to za ni Piráti
    https://www.pirati.cz/...kove-zpravy/jak-plnila-vlada-protikorupcni-program-makali-za-ni-pirati.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: hele a proc by napriklad clen dozorci rady mel umet pracovat se softwarem, ktery zrovna Pirati pouzivaj a vubec proc by mel nutne studovat program Piratu? Prece sami Pirati se ohani tim, ze jim jde o dosazeni odborniku - jenze odbornost na cinnost v dozorci rade skutecne neni o znalosti piratskeho programu. Aneb je sice hezke, ze ty vyberka jsou "otevrena", ale ta hodnotici kriteria jsou obcas ponekud smesna... a zavadejici - posuzujici vsechno mozne, jen ne onu skutecnou odbornost k vykonu vybrane funkce. Takze jsme ve finale tam, kde jsme byli - na ta mista se dosazuji nikoliv skutecni odbornici, ale ti co opet jen vlezli spravnemu stranikovi do zadku :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Potíž je v tom, že stejně snadno se mohou nadít pokřiku (což se také už děje), že zradili své ideály, protože vstoupili do různých koalic s politiky, kteří kumulují funkce nebo jsou nevalné pověsti, a že naopak uzavírají kompromisy s příliš velkou lehkostí, a ve výsledku tak nejsou jiní než politici, proti nimž se před sněmovními volbami vymezovali sloganem "Pusťte nás na ně".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jak očernit Piráty? Nadávat jim do svazáků a kádrováků - Tiscali.cz
    https://zpravy.tiscali.cz/jak-ocernit-piraty-nadavat-jim-do-svazaku-a-kadrovaku-321960
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: bejt genderově ženská je dnes velká kompetitivní výhoda, nevím čemu se divíš :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: aha, takze si nakonec zenska..... mas k tomu co rici?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já se dokážu soustředit buď jen na víc věcí najednou, nebo na žádnou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: samozřejmě, že je to expert na všechno. To mohou potvrdit všichni, kdo ho osobně znají :-) (a takových lidí neznám málo...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a kde jsem prosim rekl, ze jsem expert na vse tebou jmenovane? To, ze se o mnohe veci zajimam je jina vec... a faktem je, ze oponovat nezvladne nikdo, takze asi o tom porad vim vic nez ti druzi ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: (ak teda nie si danysek, potom si expert na vsetko, od politiky cez reverzovanie, stavbu zeleznic, psychologiu, prace vseho druhu, a tak dale:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ve svem veku bys uz mohl vedet, ze urcite cinnosti se musis venovat primarne... a zbytek svych zajmu si muzes ponechat jen jako hobby s tim, ze v tech hobby oblastech holt expertem nebudes... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hele, já nevím, třeba mi do téhle situace dostalo tvoje neustálé veřejné zdůrazňování toho, jak nejsem dobrej v ničem :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak clovek ma vedet, v cem je dobrej... zejo... pokud nechce bejt jen to krovi :-) A co se zajimavych vyletu tyce, poslanci se taky nedostanou vsude... ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: nikdo nechce delat celej zivot krovi, paklize mu nestaci pocit "byl jsem aspon trochu u toho"
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    XCHAOS: Udělej screenshot tohodle příspěvku a použij ho na volebním letáku...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: mě by fakt nevadilo být uklizený do Bruselu :-) fakt myslím, že na těch cca 5 volitelných míst bude pěkná tlačenice, v primárkách. Co si nejsem jistý je, jestli chci zbytek života dělat křoví někde na 10.místě kandidátky. popravdě to moje nadšení pro věc není taky neomezené. je to po těch letech trochu buď a nebo. ale trochu se bojím, že bych fakt musel nastudovat jak doopravdy funguje eurobyrokracie a že by mi z toho vybuchla hlava.

    ale víš co, udělat si výlet třeba někam do ústředí ESA jako turista nebo jako europoslanec by byl taky trochu rozdíl :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: .. a to, že volební místnost není volební štáb...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam