• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak zrovna omezovani prav konkretniho clena Pirati prece zmaknute maji a pristupovali k nemu i u mensich problemu, kdy zdaleka neslo o tak kontroverzni osoby poskozujici stranu i navenek. A ted budes tvrdit, ze to je formalne problem a ze to nejde...? ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: A co maju pirati s tym ze sa konkretny clen rozhodne kandidovat v primarkach? je to jeho pravo. Ci bude zvoleny je druha vec, a osobne o tom dost pochybujem. Alebo ti je blizsie autoritativne vedenie, a zoznam ludi co mozu kandidovat v primarkach by si radsej urcoval rucne?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ty vole, pomateny alternativni ital by se chtel vratit... a jeden by rekl, ze se pirati trochu poucili.


    Piráti svádějí bitvu o eurokandidátku – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/494083-pirati-svadeji-bitvu-o-eurokandidatku.html
    Další zájemci se tlačí do první pětice kandidátky. Mezi nimi je například šestadvacetiletá Markéta Gregorová, kterou v prosinci piráti v Evropě zvolili za předsedkyni Evropské pirátské strany, nebo neapolský rodák a bývalý zlínský lídr Giuseppe Maiello (56), kterému média vyčítala účast na prokremelských akcích.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hele, mezi vysoutěžením zakázky a odměnounza dosažením cíle je podstatný rozdíl. v tom detailu vidím budoucnost účasti soukromého sektoru na základním výzkumu i otevřených technologiích.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: To je ta teorie ignorujici realitu. V praxi se vysledky prace kolem liberouteru fakticky prodaly a vysledky se za tezky prachy komercne prodavaj... rozhodne to neni tak, ze si nekde stahnes dokumentaci a slozis si to nekde na kolene... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: prosimte, odmena za predcasne dokoncenou zakazku muze byt soucasti smlouvy, v tom bych problem nevidel. navic je to motivace privydelat si k cene, zejo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: a co takhle doslova soutěž - ne soutěž o zakázku, ale o vypsanou odměnu? za dosažení určitého cíle...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak neexistuje negativní reklama. alternativou k Huawei mohl být liberouter. otevřený hardware je do budoucna jediná možnost. tedy, nevyvíjel bych to určitě já, ale granty na otevřený hardware by stát poskytnout měl.

    naše firma jede na Huawei, já proti tomu protestoval rok předtím, než se o tom začalo mluvit. ale u 10 Ghz switchů tolik na vybranou není, cenový rozdíl je velký.

    možná by nám NATO dotace na nákup amerických switchů a routerů mohlo uznat v rámci oožadovaných 2% HDP na zbrojení :-)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DANYSEK: prave, proto se to samo nabizi jako idealni reseni jen se obavam ze src/doc se konat nebude protoze jak jsem pochopil, tak jejich ideje jsou ohledne fungovani vsech ostatnich, oni sami si nejakou sofistikovane alibistickou ale jinak velice spatnou obrzlicku, jak by mohli sami sebe obejit, vzdycky najdou.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    VYHULENY_UFO: konkurencni prostredi pirati potrebuji jen k tomu aby se dostali k moci, obavam se ze po tom uz je neco takoveho trochu mimo jejich zajem a pak tu je ten problem ze kdyz uy se na neco udela verejna soutez s vyberkem, tak se vyberko napise na vyherce a dopada to tak ze soutez probhene a kdo ma vyhrat vyhraje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JVCNC: a tak jednu firmu uz Pirati maj, zejo... to uz zakladat nemusej... muzou to rovnou strcit na svuj eshop, i se zdrojakama/dokumentaci :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JVCNC: no tomu ja rozumim, ale kde bude konkurencni prostredi. ja coby obcan a volic bych chtel, aby i tato reseni byla radne soutezena.

    nepocitaje v to, ze vyvoj openhw zabere nejaky cas (napriklad takovy open lcd monitor) a je otazka, jestli tento cas bude totozny s casem, ktery pirati stravi ve vlade.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    VYHULENY_UFO: tak openHW se da nechat vyrobit, zalozi se firma pri piratech ktera bude vyrobu objednavat v cine a prodavat statu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a uz vite, kde nakoupite otevreny hardware dostatecnem v mnozstvi, ktere by uspokojilo statni spravu? jako blaboly jedete pekny, ale obchodni otazka zni: kde ho vezmu levne a hodne?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LINKOS: To mi povídej. I když stačí reakce ostatních aby mi bylo celkem jasné, jak jsou mimo :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    od te doby co me ma v DI Danysek s Ufem je tadle diskuze dost polovicata
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: to vsecko jsou v dusledku ptakoviny, kde to neni o nejakem zadratovani v kodu - ale prave dost casto i o tom, ze je blbe implementovana opensource vec a nedoreseny detaily (i Cisco hodne jede na Linuxu).

    Takovych problemu je spousta, a nemluvi se o nich jen proto, ze ty prakticky implementace jsou tak minoritni, ze jejich bezpecnost nikdo neresi.

    Je videt, ze i ty moc techlech veci nezkoumas do detailu - nenapada me jiny duvod, proc zrovna ty jses tak naivni - zrovna dle tveho CV bych cekal kritictejsi pohled na celou problematiku...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: ok, tak konkretny pripad (2018, cisco), "Five New Backdoors In Five Months": https://www.tomshardware.com/news/cisco-backdoor-hardcoded-accounts-software,37480.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: mluvis prilis abstrakne a navic tvuj projev nese jasne znamky toho, ze jsi velkym otrokem minulosti...
    Ty bonusovy konta jsou dnes minoritni problem - vetsi problem jsou ty komplexnejsi diry popsane nize. A pokud chces neustale tlacit debatu k tem jednoduchym problemum, co zminujes - pak jasne dokazujes, ze aktualnim bezpecnostnim problemum uplne nerozumis... a snazis se to zakecat tim, ze opakujes kecy o trivialnich problemech z minulosti... ktere neni az tak tezke detekovat... a ty komplexnejsi problemy zamlcujes.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ale isteze, akurat default heslo v opensource produkte vies jednoducho zmenit. U viacerych "renomovanych" vyrobcov proprieranych rieseni ale existuju "bonusove" konta, ktore sa rozumne vypnut nedaju. (napriklad)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam