• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Piráti těží ze slabosti své konkurence, reálně je ale jejich zázemí křehké, míní experti | info.cz
    https://www.info.cz/...sti-sve-konkurence-realne-je-ale-jejich-zazemi-krehke-mini-experti-39691.html
    Pro srovnání: na počet komunálních zastupitelů se Piráti téměř neliší od TOP 09, která se podle všeho začíná blížit agonickému stádiu
    ...
    Avšak pokud jde o budoucnost Pirátů, i on, podobně jako Kopeček, spatřuje několik nástrah, kterým bude strana Ivana Bartoše a spol. čelit. Nejvážnější jsou podle něj nástrahy personální. „Mladým aktivistickým stranám a hnutím se často stává, že se rozhádají na detailu. Dále je důležité udržet si voliče a stávat se stále přijatelnějšími i pro dnešní fanoušky ostatních stran. Nutné je též prezentovat kompetenci v oblastech, v nichž dosud Piráti kovaní nebyli. A v neposlední řadě musejí předvést, že umí navazovat spojenectví a postupovat koordinovaně,“ uzavírá Jelínek.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Piráti musí najít další stálé a věrné voliče, jinak skončí jako zelení, ukazují analýzy | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...e-a-verne-volice?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed
    Když před pár dny agentura CVVM zveřejnila analýzu věrnosti voličů, poukázala na riziko, o němž politologové v případě pirátů hovoří. Že strana může skončit jako zelení nebo třeba Unie svobody, kteří po rychlém růstu popularity zažili strmý pád. Ani jedna ze stran se přitom nedokázala ze svého politického debaklu vzpamatovat − Unie svobody už pokusy vzdala a zelení nedostali v posledních parlamentních volbách ani 1,5 procenta hlasů.
    ...
    Právě "nevěrní" voliči a slabé zastoupení v regionech mohou pirátům ztížit jejich boj zejména o liberální voliče. "Podpora pirátů je velmi křehká − jádro přesvědčených voličů je velmi omezené a mají hodně voličů, kteří u nich stojí jen vlažně," vysvětluje problém politolog z Fakulty sociálních věd UK Petr Jüptner. V takové situaci straně podle části expertů preference mohou klesnout, pokud například nastane hospodářská krize a lidé budou mít jiné priority než tradiční pirátský slib, že povedou zemi transparentně. Uškodit zásadně jim pak mohou chyby při vedení pražského magistrátu. Politologové tvrdí, že právě na tom, zda primátor Zdeněk Hřib zvládne vést metropoli, závisí jejich budoucí úspěch, nebo pád.

    ..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati versus odbory... zabava uz zacina :)
    Odbory Pražské plynárenské proti kandidátovi pirátů do dozorčí rady – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...4-odbory-prazske-plynarenske-proti-kandidatovi-piratu-do-dozorci-rady.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHOBOS99: a tak Piratum se zda "predrazene" vsecko, to uz zname. Ted uz jen zbyva malickost - najit nekoho, kdo to teda udela levnejc - a aby to ve vysledku nedopadlo stejne, jako s tou "levnejsi" firmou na D1 u Humpolce :D
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    DANYSEK: jestli se jim to zdá předražené, tak je v pořádku, že to zasekli, je to součást jejich práce. naopak, kdyby to prošlo, tak tady s ufem budete psát, že piráti, jen co nastoupili, tak rozhazují peníze na předražených zakázkách. nebo se pletu?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    No jo, skvela piraty dosazena nova dozorci rada... :-) No co, v MHD i nadale bude udrzovan stredovek... :D
    Plán na klimatizaci za stamiliony do pražských tramvají se zadrhl v dozorčí radě – Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/...-klimatizaci-za-stamiliony-do-prazskych-tramvaji-zadrhl-v-dozorci-rade-22285/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANAH: nikoliv, klinika rehabilitace a telovych lekarstvi na Motole neni v hlavni budove - a ani neni u Homolky. Motol ma celou radu budov. Ale na neschopnost podivat se na web jsme u Piratu davno zvykli.
    A nerekl jsem, ze Bulovka je v poradku. Rekl jsem, ze se leta na udrzbu sralo a podle toho to tam vypada. A uz i Pirati se pridali na vlnu "no tak to zbourame".
    Bavi me tahle rozmazlenost, ty si tu fnukas, ze se po arealu nemocnice prepravujes autobusem a ze te k ni doveze tramvaj ti nevoni, ale ze spousta lidi a mest ma nemocnici vzdalenou desitky kilometru a jako bonus mizerne (jakoze zadne) spojeni hromadnou dopravou k ni ti nevadi. Spousta regionalnich nemocnic se zrusila. No, hezky te rozmazlila, ta tvoje mamka :) Holt rozmazleni prazaci se nezaprou...
    WANAH
    WANAH --- ---
    DANYSEK:Představ si že vím jak je to daleko. Taky vím že sis spletl motolskou rehabilitaci, která je v hlaví budově s rehabilitaci na Homolce, když si na mapě hledal nejvzdálenější budovy v areálu. Onkologie má moderní ozařovny překvapivě mimo budovu, asi neprotáhli stroje dveřma :( jinak taky vše v hlavní budově. Jasně že nikdy nenacpeš vše do jednoho baráku (třeba u infekčního je šikovné když bude stranou).
    Kdyby to na Bulovce nebylo daleko od tramvaje, nejezdil by po areálu autobus.Já nefňukám, ale moje mamka ti vzkazuje, že si “pako” :-*. Teda taky si myslím, že je lepší, jet z lůžkoveho na rtg výtahem než busem.

    Patláš pátý přes devátý. Když ti Bulovka přijde v pořádku po všech stránkách, pak samozřejmě stačí, když bude autobus jezdit častěji.
    Doufám, že tvůj boj za nestavění nových nemocnic poblíž metra vyjde.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: jestli si to nevymysleli jako argument na tu babisovu urednickou megalomanii
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ve meste, ve kterym se nedostava penez ani na opravu vlastni infrastruktury si tezko muzes dovolit luxus nove nemocnice. I kdyz jasne - strategii chapu, kdyz uz nam tu ty mosty popadaj, je potreba mit kam ty zranene slozit. Jen to nevyresi pricinu problemu, ale uz jen ty nasledky.
    Jako puntickar jde take rict, ze zdravotnictvi se modernizuje tak nejak celkove - a dlouhodobe je trend cas povalovani lidi v nemocnicich omezit jen na nezbytne minimum. Coz se projevuje trebas uz tim, ze se snizuji pocty akutnich luzek.

    Je taky vtipne, ze kdyz se resila nemocnice Na Frantisku, tak nejaka "zastaralost" celeho arealu Piratum vubec nevadila... i pres ztratovost daneho provozu a jeji zbytecnost z pohledu pojistoven a existenci onech vetsich (a modernejsich) instituci :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty to stavíš do roviny "Piráti proti Bulovce", ale ve skutečnosti je to stanovisko širší koalice (ale nepamatuju si, že by bylo prezentované před volbama, teda :-)

    Fakticky ale jde spíš o stanovisko "postavit v cca 1.5 milionovem městě uprostřed dohromady cca 3 milionové aglomerace jednou za čas úplně novou moderní nemocnici asi nebude úplně špatný nápad". Staví se tu kdeco. Proč by všechny novostavby měly být jen byty a kancly, ale žádná nemocnice?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pro ty, kdo nevědí, jak v civilizovaných politických stranách vznikají kandidátní listiny...
    Jak budou Piráti volit kandidátku pro eurovolby? - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/clanek-2261-jak-budou-pirati-volit-kandidatku-pro-eurovolby
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANAH: A vis jak daleko je od metra Nemocnice Motol takova onkologie na Motole? Nebo LDN, rehabilitace? Ty vzdalenosti jsou podobny, jako v pripade Bulovky. Ne, on ani Motol neni jeden vseobjimajici monoblok, jak se Hrib snazi tvrdit. Samozrejme bys s touhle logikou mohl rovnou zavrit i sousedni Homolku, protoze i ta uz je od metra "daleko". Nebo popojedem na Krc - i kdyz tam bude metro, tak treba IKEM od metra blizko rozhodne nikdy nebude. Muzeme pokracovat k UVN ci Vinohradske nemocnici - tam se taky projdes. Pro opravdove gurmany doporucuju Apolinare ci Ustav pro peci o matku a dite :-) A ty tady budes fnukat, ze na Bulovce je to od tramvaje "daleko". Ne, neni.

    Jinak stavet nemocnici v bezprostredni blizkosti dvou letist (civilni a vojenske) s pomerne rusnym provozem, tomu rikam fakt genialni napad, ten "klid" na lecbu pacienti urcite oceni ;-) Ale hlavne ze to bude "u metra" :-) A to, ze problem budou uz pozemky ted nikdo radsi nerika - cast tech volnych pozemku v bezprostrednim okoli metra neni ve vlastnictvi statu ci mesta - ale drzi je soukrome osoby. A i metropolitni plan na nich pocita s obytnou zastavbou. To, co drzi Praha je ve finale od metra daleko zhruba tak stejne, jako dnes Homolka od te tramvaje - ale jo - tam o kus dale - smerem blize k letisti Kbely je skutecne prostor, kde by ta nemocnice postavit "sla".

    Homolka si samozrejme (jako spousta dalsich mist a staveb) nese obrovsky dluh z minulosti, kdy se udrzba zanedbavala - a jak je dnes "moderni" - misto oprav se to radsi zboura. Ale aspon se ukazuje Hribovo uvazovani - je stejnej jako jeho predchudci. Jeste trapnejsi je snaha vyvleknout se z vlastnictvi - ted ty baraky vlastni a zodpovida za ne mesto, ale ty nove ma postavit stat.

    XCHAOS: Hrib je primatorem, odpovednost jde vrcholove za nim... ;-) Stejne jako kdyz vladla predchozi koalice, tak mela odpovednost Krnda, pred ni Hudecek, Svoboda, Bem... vzdycky tam byla nejaka forma koalice. Pirati se v minulosti take navazeli predevsim do osoby primatora - ergo ted musi strpet to, ze nyni se analogicky lide strefuji do Hriba :-)
    WANAH
    WANAH --- ---
    DANYSEK: ... se teď cpou stovky milionů do rekonstrukce... . Před tím, teď a v budoucnu ještě víc. Přitom cíl udělat z toho rekonstrukcemi moderní komplexní zdravotnické zařízení ,které bude vyhovovat moderním standardům je nesplnitelný. Bod kdy provozování toho areálů není ekonomický nesmysl byl už dávno překročen. Od toho se odvíjí vše ostatní.
    Taky doteď píšeš na své 486 protože tě její pořízení a údržba do teď stála takové peníze ?

    “K Bulovce jede tramvaj” je úplně stejné jako říct “vystup ve Vodičkový a na vlak na Hlaváku to dojdi.
    Proto jsou v areálů zastávky autobusu, i když půlhodinové intervaly bych za komfortní nepovažoval.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: se vsadim, ze babis hribovi sice penize na okruh slibil, ale zajimaly by me estebacky podminky. gheto v letnanech bude, jinak nebude okruh...
    HOUH
    HOUH --- ---
    „A právě proto jsem se vydal na dráhu politika. Avšak ne takového politika ve stylu Kalouska či Bartoše, kteří jen sedí ve Sněmovně, píchají si trávu do očních víček a berou těžký prachy.“ Jaromír Soukup.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: on ten problem slibu neni o tom "kam"... ale "kdy". Tech myslitelnych mist "kam" je spousta, ale to kdy a kdo to udela je porad nevyresena zalezitost... slib padl a cas bezi. Obsazeni okruhu rozhode vse nespasi - a to pomijim fakt, ze zrovna tam jde o prubeh v nemale casti mimo uzemi Prahy - a prece Pirati slibovali ty stromy v Praze. Ne nekde ve vesnicich v okoli ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Julia Reda – Article 13 is almost finished – and it will change the internet as we know it
    https://juliareda.eu/2019/01/article-13-almost-finished/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: spíš je zajímavý, že jsem celkem přesně odhadl, kam by se ten milion stromů snadno vešel :-) když to někdo kritizoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam