• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pro ty, kdo nevědí, jak v civilizovaných politických stranách vznikají kandidátní listiny...
    Jak budou Piráti volit kandidátku pro eurovolby? - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/clanek-2261-jak-budou-pirati-volit-kandidatku-pro-eurovolby
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANAH: A vis jak daleko je od metra Nemocnice Motol takova onkologie na Motole? Nebo LDN, rehabilitace? Ty vzdalenosti jsou podobny, jako v pripade Bulovky. Ne, on ani Motol neni jeden vseobjimajici monoblok, jak se Hrib snazi tvrdit. Samozrejme bys s touhle logikou mohl rovnou zavrit i sousedni Homolku, protoze i ta uz je od metra "daleko". Nebo popojedem na Krc - i kdyz tam bude metro, tak treba IKEM od metra blizko rozhodne nikdy nebude. Muzeme pokracovat k UVN ci Vinohradske nemocnici - tam se taky projdes. Pro opravdove gurmany doporucuju Apolinare ci Ustav pro peci o matku a dite :-) A ty tady budes fnukat, ze na Bulovce je to od tramvaje "daleko". Ne, neni.

    Jinak stavet nemocnici v bezprostredni blizkosti dvou letist (civilni a vojenske) s pomerne rusnym provozem, tomu rikam fakt genialni napad, ten "klid" na lecbu pacienti urcite oceni ;-) Ale hlavne ze to bude "u metra" :-) A to, ze problem budou uz pozemky ted nikdo radsi nerika - cast tech volnych pozemku v bezprostrednim okoli metra neni ve vlastnictvi statu ci mesta - ale drzi je soukrome osoby. A i metropolitni plan na nich pocita s obytnou zastavbou. To, co drzi Praha je ve finale od metra daleko zhruba tak stejne, jako dnes Homolka od te tramvaje - ale jo - tam o kus dale - smerem blize k letisti Kbely je skutecne prostor, kde by ta nemocnice postavit "sla".

    Homolka si samozrejme (jako spousta dalsich mist a staveb) nese obrovsky dluh z minulosti, kdy se udrzba zanedbavala - a jak je dnes "moderni" - misto oprav se to radsi zboura. Ale aspon se ukazuje Hribovo uvazovani - je stejnej jako jeho predchudci. Jeste trapnejsi je snaha vyvleknout se z vlastnictvi - ted ty baraky vlastni a zodpovida za ne mesto, ale ty nove ma postavit stat.

    XCHAOS: Hrib je primatorem, odpovednost jde vrcholove za nim... ;-) Stejne jako kdyz vladla predchozi koalice, tak mela odpovednost Krnda, pred ni Hudecek, Svoboda, Bem... vzdycky tam byla nejaka forma koalice. Pirati se v minulosti take navazeli predevsim do osoby primatora - ergo ted musi strpet to, ze nyni se analogicky lide strefuji do Hriba :-)
    WANAH
    WANAH --- ---
    DANYSEK: ... se teď cpou stovky milionů do rekonstrukce... . Před tím, teď a v budoucnu ještě víc. Přitom cíl udělat z toho rekonstrukcemi moderní komplexní zdravotnické zařízení ,které bude vyhovovat moderním standardům je nesplnitelný. Bod kdy provozování toho areálů není ekonomický nesmysl byl už dávno překročen. Od toho se odvíjí vše ostatní.
    Taky doteď píšeš na své 486 protože tě její pořízení a údržba do teď stála takové peníze ?

    “K Bulovce jede tramvaj” je úplně stejné jako říct “vystup ve Vodičkový a na vlak na Hlaváku to dojdi.
    Proto jsou v areálů zastávky autobusu, i když půlhodinové intervaly bych za komfortní nepovažoval.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: se vsadim, ze babis hribovi sice penize na okruh slibil, ale zajimaly by me estebacky podminky. gheto v letnanech bude, jinak nebude okruh...
    HOUH
    HOUH --- ---
    „A právě proto jsem se vydal na dráhu politika. Avšak ne takového politika ve stylu Kalouska či Bartoše, kteří jen sedí ve Sněmovně, píchají si trávu do očních víček a berou těžký prachy.“ Jaromír Soukup.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: on ten problem slibu neni o tom "kam"... ale "kdy". Tech myslitelnych mist "kam" je spousta, ale to kdy a kdo to udela je porad nevyresena zalezitost... slib padl a cas bezi. Obsazeni okruhu rozhode vse nespasi - a to pomijim fakt, ze zrovna tam jde o prubeh v nemale casti mimo uzemi Prahy - a prece Pirati slibovali ty stromy v Praze. Ne nekde ve vesnicich v okoli ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Julia Reda – Article 13 is almost finished – and it will change the internet as we know it
    https://juliareda.eu/2019/01/article-13-almost-finished/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: spíš je zajímavý, že jsem celkem přesně odhadl, kam by se ten milion stromů snadno vešel :-) když to někdo kritizoval.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jojo, ten Piratsky alibismus jsi predvedl nize... Pirati stromy slibili, ale zodpovida za to nekdo jinej! :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Primátor Prahy se s Babišem shodl na stavbě okruhu, úřednickou čtvrť odmítl - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...mator-prahy-zdenek-hrib-premier-andrej-babis.A190110_113719_praha-zpravy_rsr
    „Můj pohled je stále takový, že není vhodné stavět v Praze úřednické ghetto,“ řekl Hřib. V Letňanech chce podle něj město rezidenční čtvrť či novou nemocnici pro sever metropole.

    Jako Babišova "úřednická čtvrť" by byla poslední kapkou v procesu jakékoliv ztráty existence centra města a jeho přeměny v turistland.

    Co se nemocnice týče, tak já teda viděl jednou třeba Vinohradskou nemocnici a úplnou důvěru ve mě poměry na lůžkovém oddělení nevyvolávaly. Nemocnice se asi nedají tak docela rekonstrukcovat za provozu, takže jednou za čas postavit novou, když město taky roste, asi smysl dává.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: poslední nemocnice na metru byl Motol na Chalupoidě.

    rád bych zdůraznil, že na megaztrátu vládne koalice - ne Piráti...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no, jsou případy, kdy ti nejlepší reklamu udělá to, jací lidé s jakým stylem stojí proti tobě :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: prosímtě, kde si přišel na to, že jsem "anarchista"? zvlášť, pokud zvažuju kandidaturu na bruselského fašistu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Naše koalice se nerozpadne, říká pražský primátor Hřib - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...-zdenek-hrib-rozhovor-koalice-stavba-metra-d.A190111_163602_praha-zpravy_rsr
    Postoupíte letos i s předvolebním slibem Pirátů, že vysadíte v Praze jeden milion stromů?
    Gesce životního prostředí spadá pod Spojené síly pro Prahu (konkrétně pod náměstka Petra Hlubučka - pozn. red.), nicméně se chystám zapojit se, bychom pokročili i v této věci. Měl by vzniknout plán, kde konkrétně a v jakém časovém horizontu budou stromy vysázeny. Náš slib byl, že to stihneme během osmi let.

    Konkrétnější představu dnes nemáte?
    Například některé určitě zasadíme v rámci opatření zmírnění dopadů po výstavbě úseku Pražského okruhu číslo 511 na jihovýchodě Prahy. Byl bych také rád, kdybychom šli sami příkladem a některé stromy vysázeli i v bezprostředním okolí budovy magistrátu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //o osudu pramatky vsech piratu. aneb proste piratstvi neni spolecensky udrzitelna vec

    The Pirate Bay má vážné problémy. Možná se opravdu blíží její konec – Živě.cz
    https://www.zive.cz/...a-vazne-problemy-mozna-se-opravdu-blizi-jeji-konec/sc-3-a-196760/default.aspx
    ...
    Mirrory ale mají jeden problém – otázku důvěryhodnosti. Pokud dnes není naprosto transparentní, kdo aktuálně provozuje The Pirate Bay – alespoň elementární věrohodnosti zaručuje vlastně jen původní doména thepiratebay.org, jak máme věřit jakémusi naprosto neznámému zrcadlu, když mnohá vznikají jen za účelem zahlcení uživatele pochybnou reklamou (v tom lepším případě).

    Největším nepřítelem The Pirate Bay, který může být jeho hrobníkem, je tak především jeho vlastní netransparentnost a mlčení.
    ...
    Tím nejpalčivějším, kterým žije pirátská komunita posledních několik desítek hodin, je neschopnost registrovat nové torrenty. Katalog se naposledy zaplňoval novými v průběhu neděle a od té doby se plní leda tak pirates-forum.org zmatenými návštěvníky, Reddit a další platformy. Provozovatelé jsou přitom i v tomto případě skoupí na slovo a důvěryhodnost slavného The Pirate Bay se opět propadá.
    ...
    Konec pirátské zátoky tak nakonec možná nebude tak náhlý – ze dne na den, jako u mnoha ostatních, ale docela pomalý. Ostatně, dost možná už dávno začal, a až ji jednou někdo opravdu vypne, možná si toho už širší veřejnost ani nevšimne.

    Důvodem přitom nemusí být jen tlak jejích odpůrců, ale i postupná proměna konzumace audiovizuálního obsahu, který tvoří největší díl TPB.

    S filmovým a televizním pirátstvím totiž nejvíce nezamávaly právní týmy autorských svazů, ale nástup legálních videopůjčoven jako Netflix a další.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: pockej, to ta pani mysli vazne? neni to nejaky xchaosuv troling?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    https://zpravy.aktualne.cz/...i-nemocnicni-areal-v-letnanech-nah/r~83ac13d618e711e9a312ac1f6b220ee8/

    Investovani v podobe Piratu - aneb, vubec nevadi, ze se ted cpou stovky milionu do rekonstrukce Bulovky, my si vymyslime novou nemocnici nekde jinde, jako bonus at si ji samozrejme zaplati stat a tu starou pak zbourame.... uz jen zbyva pak zacit nadavat, kterak stat nehospodarne naklada s verejnymi penezi. Jako bonus kecy o tom, jak musi byt nemocnice na metru, co na tom ze tramvaji se tam clovek z mnohych mist dnes dostane lip diky tomu, ze tam vede ne uplne nezanedbatelne mnozstvi linek (mimo jine s navaznosti i na tramvaj, kterou chteji i Pirati protahovat do Zdib). Trosku to pripomina komunisty a jejich vytrhani tramvajovych koleji v centru pote, co se otevrelo metro - kdy se ty tramvaje ted s velkou slavou maji vracet zpet. Ale zatimco nekde uz pochopili, ze metro neni stredobod vesmiru, pan Hrib k tomu zjisteni viditelne jeste nedosel. Lze si z toho odnes i to, ze pan Hrib cestovani tramvaji (ktera k Bulovce vede) po Praze za komfortni nepovazuje. V tom pripade ale by mel honem zacit makat na dalsich trasach metra... treba po vzoru Barcelony, kterou se rad ohani :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Recept Pirátů proti čínskému hackingu? Musíme koukat, jak vyrábějí součástky – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...t-piratu-proti-cinskemu-hackingu-musime-koukat-jak-vyrabeji-soucastky.html

    To je podle Richterové přístup založený na zdokumentování součástek, což předpokládá výrobu na „garantovaném území“, ideálně v Evropské unii. Pokud nebudou komponenty informačních technologií vyráběny v Evropské unii či na garantovaném území, navrhují Piráti podle Richterové vysílat delegace „přísných státních dohledových orgánů” do fabrik. Bez toho to prý nepůjde.

    Ted uz jen zbyva postavit ty chybejici fabriky, ktere se v ramci zlevnovani vyroby jaksi odsunuly mimo jine prave do Ciny :) Takze budou dotace? ;-) Pochybuju, ze Cinana nekdo donuti k tomu, aby umoznil inspekci ve fabrikach - kdyz doted nikdo nezvladl Cinana presvedcit ani k tomu, aby si s lisitnou zakladnich prav a svobod neutirali zadek. Aneb Richterova je pekna naivka ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: xchaos je sice anarchista, ale aspon demokrat :D

    ale jako fakt si myslim, ze novinari spis budou cerpat z oficialniho piratskyho auditka nez z toho chaosu tady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam