• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: ona je to taky debilita. muzes mit jakykoliv nazor, ale vlastnik bytu nebo domu si muze s majetkem delat co chce, a vlastne ho ani nutne nemusi pronajmout. staci, kdyz jej drzi treba pro deti, az vyrostou.

    navic co chces resit podle elektromeru. co kdyz nekdo pronajima svuj byt k pestovani marihuany...? :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NECROMAN: to nevim, jestli by TOPce pomohlo, kdyby misto tehle koalice vstoupila do koalice s ANO a ODS
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Celá kauza "elektroměry" hlavně není ani tak o zjišťování stavu bytů, ale o tom, že TOPce hrozí propad u EUrovoleb a snaží se tak na poslední chvíli vytáhnout nějakou špínu na Piráty.
    Na pozadí se mluví i o možnosti odchodu TOPky z koalice a pozvání ODS s tím, že by se Pospíšil stal primátorem.
    Pospíšil: Spor kolem bytů je první vážnou krizí pražské koalice | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/...pospisil-spor-kolem-bytu-je-prvni-vaznou-krizi-prazske-koalice/1738783
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: PRE má předpokládám databázi s adresou a spotřebou pro každé odběrné místo, stačí tak vyexportovat a sgrupovat třeba podle MČ.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no to je prave otazka :-) Nikdo jasne nerekl, o jaka data presne pujde a jak znamo, dabel byva vzdy ukryt v detailu.
    Signal pro CNB? Jako ze jeste vic zdrazit hypoteky... no tim fakt dostupne bydleni neucinis ani pro ten zbytek, co na to i za dnesnich podminek precijen ma...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tohle by nejspíš byla jen hromada čísel, zcela bez identifikátorů. Prostě promíchaný milion odečtů, bez jakéhokoliv vodítka. na statistickou analýzu to stačí.

    Podle mě ta cesta se zdaněním je overkill. On je to daleko víc signál např. pro ČNB, která řídí různé dílčí parametry hypoték. Dozví se, jestli tisknou peníze pro rodiny s dětma, nebo spekulantům do kapsy...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: to je sice chvályhodné, ale JAK bude teda identifikace probíhat? přes bábu v domovním výboru? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Jo, ale jaka bude tak uroven anonymizace dat... cele uzemi Prahy jako jeden celek, jednotlive mestske casti, mistni casti, ulice, domy, jednotliva patra...? Ono nektere "anonymizace" vedou v realu k tomu, ze s minimalnim usilim uz presne a i dodatecne dohledas, o jake konkretni misto jde.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: nikdo neříká, že identifikace prázdných bytů pro zdanění bude probíhat přes elektroměry. Pomocí elektroměrů je v plánu jen jednorázová anonymizovaná analýza za účelem získání statistik.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: Můžeš celou Evropu přestěhovat do jeskyně. Zbavit se veškeré produkce oxidů uhlíku. Ale zeměkouli tím nespasíš. Asie a Amerika se svou produkcí na zásadní změnu klimatu postačí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ústavní soud projednal návrh Pirátů na zrušení plošného sledování, termín vyhlášení nálezu teprve určí
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/ustavni-soud-jednal-o-navrhu-piratu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mimochodem, Piráti si na mrak.pirati.cz nainstalovali NextCloud, kde je rozběhnutá ta online verze OpenOffice na editaci spreadsheetů a dokumentů (xlsx, docx). Vypadá to docela cool. Přihlásím se tam se svým Pirátským OpenID.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: čeští Zelení mají nulový vliv (například i díky neochotě vyvracet různý mýty, v reálu jsou jen průměrně špatní a často neslaní/nemastní, zaměřují se spíš na NIMBY politiku než skutečný enviromentalismus, apod.)

    Já ti navrhuju jít to s nimi řešit do zdejšího klubu příznivců Zelených na NYXu. Tady je stěží budu obhajovat. Piráti tvoje stanovisko dílem sdílejí, dílem minimálně pragmaticky vyhodnotili výsledky lokálních pokusů o koalice (k takovým pragmatikům patřím i já). Ty dopadly často výrazně hůř než samostatná kandidatura - spíše než sjednocení voličů je volí jen průnik.

    Zelení stejnou chybu dělají se svým až křečovitým příklonem "doleva", který jim ale autentická odborářská levice stejně nevěří (extrémem byla Stropnického teartrální gesta, která nakonec "nebavila ani jeho", jak sám přiznal). Volí je pak průnik voličů s pochopením pro obě agendy, což je většinou úzká akademická elita, speciálně trénovaná na to, aby v rámci dialektiky dokázala v mysli udržet dvě zcela protichůdné myšlenky :-)

    Samotný enviromentalismus ale pokládám za reálnou politiku, ale jeho fakticky eugenické důsledky z něj skutečně dělají svého druhu "ekofašismus", případně určitou formu ne-antropocentrického náboženství. V podstatě si stěží jde představit úspěšnou politiku, která nebude antropocentrická, protože tak nějak většina lidí jsou lidi a chtějí hájit zájem lidí, bohužel převážně krátkodobý....
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: Tohle je naprosto zasadni otazka pro me a myslim ze i pro radu dalsich lidi, kteri enviromentalni politiku zelenych povazuji za fundamentalne spatnou, skodici a demagogickou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: určitě se to debatovalo na fóru, a na CF, ale Google našel např.
    Lákají nás evropští liberálové, vadí nám tam ale Babiš. Možností jsou i zelení, říká Bartoš | info.cz
    https://www.info.cz/...beralove-vadi-nam-tam-ale-babis-moznosti-jsou-i-zeleni-rika-bartos-39714.html
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: Diky za informace. Muzes to podlozit nejakym linkem na stranku ceskych piratu?

    Protoze kdyby Cesti pirati sli do ALDE tak zmenim nazor. Ja uvazoval o Telickovi (hnuti HLAS), ktery jasne smeruje k ALDE - ale jsou nejaci mrtvi. Tak jsem napsal email pres telicka.eu a pockam co mi odpovi.

    BTW - Myslis ze na EU urovni je problem ze ANO je v ALDE? Nevim, nejsem politicky aktivni, pocitove mi prijde ze to problem je, ale castokrat jsem musel zmenit nazor kdyz na procesy v EU kdyz jsem se o ne zajimal vice do hloubky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: meli.. kdysi... poslednich pet let Svedove v EP nebyli.
    Jinak nedelam si iluze, ze Pirati ziskaj vic nez ANO, aktualni preference tomu nenapovidaji. Koexistence A piratu s ANO? No potes koste... :D
    Jinak se Pirati dlouho se Zelenymi punktovali, to poprit nemuzes... zvlast v dobe, kdy Zeleni byli jeste vic viditelnou a volenou stranou se to "svezeni se" Piratum nararamne hodilo.

    BTW ani ne dva mesice do voleb a porad se nikde nedoctes, co tam v EP Pirati vlastne hodlaji predvadet :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: viz [ XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]

    Piráti tvoří takový nepravděpodobný spojovací článek mezi FDP a Linke :-) A ti čeští hodně hovořili o tom, že by chtěli do frakce ALDE (liberálové)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ve skutečnosti, před Julíí Redou jsme měli ještě Amelii a Christiana, švédské europoslance...

    PETER_PAN: ve skutečnosti, třeba němečtí europoslanci za Zelené hlasovali pro článek 13, takže počítám, že po volbách bude snaha afiliaci k frakcím změnit. Hodně se mluví o tom přidat se ALDE, ovšem je tam kontroverzní fakt ten, že je tam Babišovo ANO (ovšem teoreticky by dobrý výsledek Pirátů mohl znamenat, že by ALDE dalo přednost nám... teoreticky.. .možná je asi i koexistence)

    Osobně proti Zeleným tolik nemám, ale mezi Piráty jsem spíše vyjímkou. Ti čeští Zelení předvádí spíš neschopnost. Samotné jádro enviromentalistického myšlení je hluboce aktuální, ale otázka je, do jaké míry vůbec lze z enviromentalismu udělat politický program... reálná politika má malý vliv na spotřební životní styl, který je hlavním zdrojem problémů, a námluvy levice s enviromentalismem jsou zase nepochopením toho, že většině levicových hnutí většinou šlo právě jen o maximalizaci konzumu...

    Jak říkám, po hlasování zelených europoslanců o článku 13 si lze jen stěží představit setrvání v zelené frakci. Ovšem účast v tom hlasování posouvá Piráty doleva.. .nebo levici do Pirátna, kdo ví :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: BTW - 5 lidem co volili Piraty na narodni urovni jsem poslal tenhle odkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Greens%E2%80%93European_Free_Alliance a asi mate 6 volicu min do EU :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam