• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CAIDEL: Jojo..babis a jeho manzelka urcite nasi zemi reprezentuji lepe nez zeman a jeho manzelka..nebo ne?..Stejne jako Babis reprezentuje diky tomu kolik umi cizich jazyku mnohem lepe..nez treba Sobotka. To sou prosta fakta. To ze je babis bejvalej stbak..gauner..zlodej a lhar..je taky fakt..ale je mozna dobry kdyz uz vidis to B..videt i to A..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Heh, klasika. Ta představa, že Trumpova nebo Babišova plastová trophy wife a hezké drahé hodinky naší zem nějak kvalitně reprezentují (nebo ostatně jakoukoli jinou zem) je taková roztomilá představa kterou ovšem sdílí jen velmi specifická skupina lidí s velmi specifickým... no, dál to radši nebudu rozebírat.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KOUDY: Prý...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LINKOS: Tyvole i sklenicka vody je dustojnejsi reprezentant nasi zeme nez zeman a bures...Takhle to nesmis brat..Treba bures umi nekolik jazyku..umi vystupovat..umi se oblikat..ma reprezentativni zenu narozdil od treba paroubka (myslim jeho prvni manzelku)..Takze to i z hlediska marketingu a fotek nejak vypada...Hrib je treba v tomhle to samy...Neco jinyho je ale uplne co se tyce nejakej corek..stbactvi apod zejo..Plno cechu tohle bohuzel nerozlisuje a ja uz sem od dob klause..topolanka s dalikem..bema s janouskem apod tak trochu alergickej na tu ceskou zapometlivost..kdy se proste nemusi resit ze neco posrala krnacova..protoze bem toho prece posral mnohem vic..takze nejaky demence krnacovy za par desitek milionu..koho to zajima?..bem zkurvil blanku a opencard za miliardy!..Tohle na me proste neplati...me sere i kdyz se plytva milionama a sere me to od lidi a stran..ktere lidi volili prave kvuli tomu ze vsude hlasali ze oni plytvat nebudou...Nemuzou se pak divit kdyz se narod ozyva pokud se ukaze ze kecali zejo...nevidim na tom vubec nic divnyho ani zvlastniho.

    XCHAOS: To neni boure ve sklenici vody..To je o tom ze krnacova rekla "diky za zvoleni..budem setrit"..a pak naklady na cestovani byly kolik milionu?..sest?..Lidi to nasralo (nejen tohle samozrejme)..krnacova sla od valu..prisel hrib a rekl "diky za zvoleni..budem setrit!"..a najednou sou PRY naklady za brezen 700 litru?..Ja si samozrejme pockam kolik budou za celej rok..protoze z jednoho mesice nejde nic soudit..ale uz timhle mam proste trochu pozvednuty oboci a sem v pozoru.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: NIEKT0: ... ano, je to o tom, ze ten "standard" se za vlady Krndy dost povysil... a Pirati se nemaji k tomu, aby to vratili zpet alespon k puvodni urovni, naopak se "schovavaji" za pravidla, ktere nastavili jejich predchudci. Proste klasicke.... kaprici si vlastni rybnik nevypusti, zeano :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: ah, tak potom asi chapem. Keby sa to porovnavalo s predchadzajucim rokom, tak by naklady klesli, ale takto sa da povedat ze stupaju. Dost lame pokus na moj vkus.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to možná, ale současná koalice nebyla zatím u moci ani celý rok 2018, ani celý rok 2019, tak nevím, co s čím vlastně srovnáváš... celý rok 2018 s rokem 2013? To tam ale právě většinu roku seděla Krnda...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak vzhledem k tomu, ze za posledni ctyri roky vlady Krndy tyhle naklady vzrostly o 50% tam urcite prostor pro jejich snizovani je...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ano, chci říct, že děláš bouři ve sklenici vody. To, co dělají, tedy že primátor milionového města utratí za služební cestu do partnerského města řádově 4000 € na osobu (včetně manželky, což je asi normální, že jí bere s sebou), a ještě tím vyšle nějaký politický signál, který reprezentuje názor celé koalice (včetně TOP09), to je podle mě to, co mají v popisu práce.

    Jo, až si Hřib postaví během mandátu luxusní vilu, a to čirou náhodou na pozemcích nějakého developera, k jehož jiným projektům město za miliardy protáhne metro... jo, to potom skutečně bude problém. Proto také Hřib jasně řekl, že chce "úplatek" pro celý veřejný sektor, ve formě nové nemocnice - protože to je forma "úplatku", která je v souladu s hodnotami, které humanistická občanská společnost zastává jako celek, je to "úplatek všem". Ale pokud by na konci bydlel ve vile, která bude dražší, než než na co mohl dostat případně hypotéku na svůj primátorský plat (případně co si mohl našetřit), tak ano - v tom případě doufám, že to někdo rozmázne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: asi je někdo pozval, nevím. měli to odmítnout?

    znovu se ptám... znamená tahle debata, že by sis představoval v rozpočtu města snížení výdajů na reprezentaci? nebo tam ty výdaje chceš zachovat "pro jistotu", ale přišlo by ti korektnější, kdyby je konkrétní radní a primátor nečerpali? nebo někteří to čerpat mohou, ale Piráti podle tebe svým programem složili jakýsi "slib skromnosti" a nic čerpat nemaj?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KOUDY: hele, není Hřib přecijen dustojnejsi reprezentant v zahraničí než Zeman a Bureš? Když oni létají kam je napadne, tak to není vyhazování peněz? Je v pořádku když dnešní přední zástupci lezou Číně do zadku? Vyhodí z jednání člověka co se jim nelíbí?
    Jako beru, že penězi by se nemělo plýtvat, to je jasné, veřejná kontrola je toky v pořádku. Ale na druhou stranu bych nechtěl aby jediný kdo by naší zemi reprezentovali jsou Zeman s Burešem...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vzdyt je to porad dokola. Pirati soustavne resi a uz v minulosti resili efektivitu vynalozenych nakladu. To neni o tom, ze "vyhradis" nejakej kus rozpoctu a pak to utratis klidne za pozitkarske nesmysly, jen aby se ten predem nalinkovany rozpocet vycerpal - aby jej v nasledujicim obdobi nedejboze nekdo nezkrouhnul. Timhle zpusobem "erar" mysli a hospodari tak nejak vseobecne, je to zazitej pristup.
    XCHAOS: a podle tebe je v poradku, ze "nahle" probehly hned dve pomerne nakladne sluzebni cesty, ktere ve verejne predlozenem planu techto vydaju v pulce unora jeste nefigurovaly...? Cozpak se tyhle veci neplanuji dopredu a 18.2. jeste Pirati nevedeli, ze zacatkem dubna budou chtit na akce v USA a Tchaiwanu? To tu radnici ridi Hrib opravdu tak chaoticky? ;-)

    NIEKT0: tech dat je vic, Vyhnalek sam zminuje i to, ze na pocatku mandatu Krndy ty vydaje byly 4,1 milionu a na konci uz 6,3 milionu - tedy narust v teto kapitole o vic jak 50%. Ve svetle toho, jak Hrib fnuka, ze potrebuje kvuli "prazdnym bytum" dalsi penize od statu to vypada fakt vtipne, ze nejdriv nezredukuje naklady na svem urade.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Ano chci..Protoze oboji je zbytecny vyhazovani penez..Nebo chces rict ze musi hribova manzelka najit pod polstarem najednou pet miliard aby to nekoho zacalo resit?..Kdyz se plejtva v malem a utikaj statisice/miliony z nasich dani...tak to je v poradku a nikdo to resit nemusi?..resime az miliardy?

    ted me zajima jestli kecal michalek kterej rikal ze cesta do san francisca stala prd..nebo vyhnanek..kterej rikal ze se letelo business class a stalo to 300k..takze vydaje na cestovani dost rostou...Psal si ze to zkusis zjistit..dik.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: dobře, takže chceš srovnávat miliardu za OpenCard s reprezentační cestou za sto litrů na Taipei?

    kolik teda podle tebe má stát služební cesta zástupce města? nebo měl sedět doma na prdeli? myslíš, že program Pirátů vyzníval, že všechny výdaje města budou stažené na nulu? Jaká forma reprezentace je ještě ok a jaká už ne? Kolik stojí, když někdo jede z partnerských měst naopak k nám? atd. atd.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: jde o to ze pirati tohle kritizovali..nadmerny cerpani...prehnany plejtvani...posvitme si na ne...hlidaci statu..blablabla....a ted delaji to same co lidi od krnacove...Proto me zajima jestli je to pravda a fakt to delaji a keca michalek na fcb...nebo ten budget byl asi petinovej jak pise michalek na fcb a keca vyhnanek..kterej rika ze naklady byly 300k.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: takže reprezentaci asi provoozoval magistrát i dříve, hmm? no nevím. Zaprvé, v radě je teď koalice, nejen Piráti, takže i TOPka. Zadruhé, pořád mi přijde nesystémové, že někdo kritizuje čerpání prostředků na reprezentaci: znaemná to, že požadavek tedy bude prostředky v tomto fondu snížit, do budoucna? Nebo co je tedy špatně?

    Argumentace "neřídí se tím co hlásají" se dá u politiků zobecnit: ODS nesnižuje daně, její podnikatelé naopak jsou mistři v čerpání dotací. ČSSD je stranou státních úředníků, žijících životem vyšší střední třídy. Zelení rozhodně nejezdí všude na kole. Atd., atd.

    Čerpání fondu na reprezentaci bylo transparentní, jak sami ukazujete, takže nic proti našemu programu. Prostě je vidět, za co magistrát utrácí. Pokud si někdo před volbami dá do programu, že v tomto bodě chce ušetřit, proč ne, je to jeho právo.

    Mě osobně to, jak Hřib reprezentuje Prahu, např. ve vztahu k Číně, přijde odvážné, na dnešní dobu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NIEKT0: Asi to byl nastup krnacovy do uradu..Netusim...uz si to nepamatuju..nebo proste obecne srovnava ano a piraty..Michalek kazdopadne vcera po dvou dnech te kauzy napsal na svuj fcb ze novinari kecaj a ze pirati neutratili skoro nic...Tak by me zajimalo jestli keca a tech 300k do SF se stalo a sou to naklady...nebo keca vyhnanek a ta cisla si vycucal z prstu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KOUDY: neorientujem sa v tom, ale na prvy pohlad mi pride divne porovnavat rok 2013 s 2019, preco zrovna 2013?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: To se zeptej..zajima me jestli keca michalek..nebo vynnanek. Diky.

    Náměstek primátora Vyhnánek prý už věc dokonce řešil s ředitelkou magistrátu. „Zatímco v r. 2013 dosahovaly náklady na služební cesty 4,1 mio Kč, v r. 2018 to bylo již 6,3 mio Kč. V trendu pokračujeme, neboť jenom za březen eviduji schválené náklady na služební cesty 700 tis. Kč, z toho jenom cesta tří lidí do San Francisca představuje 300 tisíc,“ napsal Hřibovi.

    Vyhnánek primátorovi vyčítá i to, že „o většině zahraničních cest ostatní radní povětšinou ani nevěděli, což je jistě taky problém,“ či že jsou „stále platná pravidla, podle kterých má primátor a radní nárok na business class a letištní salonek“. S tím, že se primátor Hřib nemá k tomu, to zrušit, zatímco Vyhnánek by to rád prosadil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: momentalne jsou diskutovane cesty piratskych zastupitelu. A defacto i pravidla, ktera "bavunarsky" nastavena jsou a Pirati... tedy minimalne Hrib... se k jejich zmene nemaji. A naopak se velmi ochotne za ta pravidla nastavena jejich predchudci schovavaji.
    Navic obe cesty v prehledu planovanych cest, ktery se na rade schvaloval v pulce unora tyhle dva vylety vubec nebyly... to je ta transparentni radnice? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam