• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: vzdyt je to porad dokola... podle Piratu je nekdy ANO spatny (treba Praha 4), jindy ne (Praha 5), stejne tak ODS, TOPka, KDU atd. Kdyz se to hodi, tak si do vsech partaji kolem Pirati s chuti a hlasite kopnou... ale jindy zas se s temi samymi partajemi ochotne spojuji a tvari se, jak je to spojeni "jinde" slunickove :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tady je tiskovka, koho by zajímalo stanovisko.
    Padla rada MČ Praha 4; přichází návrat do klientelistických 90. let | Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/zmena-koalice-na-praze4.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Komunal je "neco jinyho", ne? I tady to padlo opakovane... :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Taky blbý pro Tibora Vansu, byl radním na Praze 4, vzdal se i místa na magistrátu, aby nekumulovat funkce, a teď je z něj řadový zastupitel.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: hezky to komentuje Ferjenčík
    Petr Štěpánek, předseda zelených, kandiduje za koalici TOP 09 a STAN do evropského parlamentu. Tak se mu kolegové z TOP 09 odvděčili tím, že ho odvolali z pozice starosty Prahy 4 a zvolili tam paní z ANO. To dává smysl...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Ztrata (i) Piratu na Praze 4....
    Praha 4 mění starostu. Zastupitelé odvolali Štěpánka, nahradila ho Michalcová z ANO — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...tarostu-zastupitele-odvolali-stepanka-nahradila-ho-michalcova-z-ano
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: jo, nějaký fejkový profil. Snaží se :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: ja se nikdy nejak moc za karierou nehnal, delal jsem smb a mame celkem slusny osobni ohodnoceni
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Jenom 30%? Kdyz i 16.platova trida v prvnim roce hodi kolem 32 tisic hrubyho (a i na tu 16 rozhodne nedosahne kazdej, takze v realu jeste spis min).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: já makám v it pro stát, protože teď jaksi peníze nejsou moje hlavní priorita, ale čas, sice jsem si o cca 30% pohoršil, ale práci mám 10min pěšky, klouzavou pracovní dobu a jakmile mám padla, tak mám čistou hlavu. Už mě nebavilo, že děti vídám akorát hodinu denně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a co... uz jsi, po XCHAOSove prednasce o etice poslal svuj zivotopis zamestnavateli ve statni sprave? :-) Nebo te tabulkovy platy nelakaj...?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: toto si odlozim do srdiecka:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: hele, co si budem povidat, kdyz si schopnej clovek, zaridis si praci pro sta tak, abys delal externe na smlouvu, kterou si domluvis. me to taky takhle vyhovuje a vydelas si vic, nez tabulkovej zamestnanec.

    tam je jina otazka a to vystupy prace a poctivost prace. pro me plati pravidlo jako v pripade jinych kseftu pro stat. kdyz zeru, tak proste nemlaskam, aby o me nepsali v novinach.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a hlavne... i kdyz te uz hecne to, ze menis praci kvuli vedeni... tak nepobezis nekam, kde dostanes vyrazne mene a casto s rizikem, ze se po tobe kdekdo "z ulice" povozi za kazdej tvuj preslap...
    To jste fakt u Piratu tak naivni, ze sirite podobne nesmysly? ;-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nevyhovujici nadrizeny je v podnicich ovladanych verejnym sektorem vetsi problem. Co chvili - po kazdejch volbach - probehne nejaka "politicka" cistka a jedno neschopne individuum nahradi... jine neschopne individuum. Nevsiml jsem si, ze by Pirati v tomhle byli jini. Nebo snad v ramci cistek se Pirati ptali zamestnancu komunalnich firem na spokojenost s dosavadnim vedenim...?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no dobře, ale podceňuješ, že z těch firem někdo odejde třeba proto, že mu nebude vyhovovat nadřízený, nebo tak...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to neni o nulove eticke moci, z neceho proste vyzit musis...
    Nemusime chodit daleko, zeptej se mistniho id NIEKT0, zda on pujde makat pro cesky stat a za jakych podminek.. je to prece Pirat. A urcite v IT schopnej clovek...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak tvůj předpoklad, že když je někdo v oboru schopný, že má současně nulovou etickou motivaci a za žádných okolností by nebyl ochoten přejít na "druhou stranu" je podle mě stejně chybný, jako je naivní ten původní návrh. Jednoduše, korporát není to samé, jako drobní podnikatelé, kteří daně nechtějí platit tak nějak z principu. Mezi korporátním a státním zaměstnancem není takový rozdíl. Ten státní dokonce může mít něco jako úřednickou definitivu...

    Existují paralely, kdy spousta policistů má praktické zkušenosti z podsvětím. Jednoduše se světy akce a proti-akce ve společnosti velmi často přitahují, existují mezi nimi personální vazby. Myslím, že vidíš systém motivace jedince strašně zjednodušeně a přímočaře. Pokud má třeba jedna poradenská firma novou fintu, která druhá firma ještě nezná, tak může mít zájem na tom, aby se ten předchozí "security bug" nějak fixnul, a aby tak získala výhodu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: akorat lidi, co do toho vidi jsou fakt drahy... to je stejny jako s IT, ty lidi proste tabulkama nepreplatis, zvlast kdyz odmena poradce casto neni fixni "od hodiny". A i ten "mind-set" typickeho danoveho poradce rozhodne neni takovy, ze by najednou sel makat pro stat. Ferjencik je v tomhle naivni maly dite... to nejde jinak rict. Pritahne maximalne podprumerne kusy, co beztak maji problem se komercne uchytit - diky sve osobni neschopnosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam