• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jen nech bejt... ono v ruznych komentarich mimo jine i pod tweety ruznych vrcholnych predstavitelu Piratu cim dal tim veseleji s tim, jak se od opozicniho zvaneni posouvaj k realnym krokum... :-) A jsou i o dost ostrejsi, nez to co predvadi nektera id tady.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: koukám je pro tebe inspirací Klaus starší - snowboard levicový, lyžování pravicové... ve skutečnosti zrovna tohle je blábol. definovat levici a pravici jen vztahem k veřejným rozpočtům je strašně zploštění reality. spousta konzervativců má silně socialistické tendence... a vice versa. z liberalismu vyplývá i ekonomická svoboda.

    největší snahu prezentovat Piráty jednoduše jako levici vynakládají strany, kterým voliči k Pirátům utekli. Paradoxní je, že naopak třeba Zelení se snažili prezentovat až absurdně jako levicoví, ale vzali to evidentně ze špatného konce - nikoho tím nepřesvědčili.

    takže to, že někdo o nějaké straně prohlásí, že je "levicová", zjevně není něco, co by voliče odrazovalo...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no a u Piratu se vam ten svobodnejsi internet zrovna moc prosazovat nedari, obcas naopak vyrobite negativni zasek jdouci proti tomuto cili - jako v pripade posileni pravomoci represivnich slozek skrze § 7b zakona 141/1961 Sb, kteremu i Pirati napomohli :-)
    A mindraky nemam... ;-) A o tvoji osobu taky nejde. Ale levicove myslenky v jakekoliv forme skutecne nejsou v souladu s mym smyslenim, bohuzel Pirati se v mnohem projevuji silne levicove - i kdyz se to snazi vselimozne maskovat. Nemyslim si, ze vyber velkych dani a jejich masivni prerozdelovani je resenim. Cim vice penez v systemu, tim vetsi prostor pro korupci, smelinu, pochybne zakazky atd. - jediny zpusob, jak plytvani omezit je tolik penez do verejnych rozpoctu necpat. Ona s jidlem vzdycky roste chut - a je to videt i na Piratech a jejich "okazalych" zahranicnich vyletech placenych z verejnych penez... pry internetova strana, a pritom pouzivaji stara "analogova" reseni ;-)
    Levicove teze postavene na velkem prerozdelovani Pirati hodne tlaci - a projevilo se to treba i na napadu zvednout majetkove dane. Ve finale tim poskodi i ty socialne slabsi, co dnes jeste svoje nemovitosti diky napriklad privatizacim maji. Co nastane? Prodaji to nejakemu smelinari s nemovitostmi, nejakejm Rusakum apod a odstehuji se nekam za Prahu, kde to danove zatizeni tak velke nebude (uz dnes je ta zatez v Praze nejvetsi v cele CR) - a vysledkem jako bonus bude eskalace problemu s dopravou. Pritom dosud nejsou zanalyzovane existujici vydaje a jejich smysluplnost - prostor pro uspory na Magistratu urcite je - a tim se ma zacit... ne zacinat tim, ze se zvednou dane.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: já ho viděl cca 2x, oba jsme se kdysi motali kolem CZFree.Net a následných aktivit. Co jsem provedl nevím, ale hádal se se mnou už na diskuzním fóru tohoto tehdejšího projektu (byť o jiných věcech). (Je fakt, že mezi motivace k založení Pirátů patřilo i to, že jsem si uvědomil, že skrze sousedské sítě některých svých přestav o svobodném Internetu asi nedosáhnu...)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Hele znáte někdo Danyska osobne, copak mu udělal někdo od pirátů, že z nich má takový mindrak??
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ne, nechci... v pristich tydnech mam podstatne lepsi program :-) Ale to mi fakt nebrani smat se tomu, ze marketing v podani Piratu je dost nacachnuty couhajici slamou z bot :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Nechces robit volebneho manazera? myslim ze by si to daval s prehladom... (sebe vlastnym:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: no na rozdavani tricek, gumovejch krouzku a podobnejch blbosti to s taci s prehledem :-) Tohle zvladaj rozdavat i organizace, ktery na marketing maj vyclenenej i blbej jeden milion ze svyho rozpoctu...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: V kontextu toho, že třeba i taková pidistrana jako TOP09 utratila v roce 2017 na volební kampaň do PSP skoro 75 míčů, to zase tak moc není.
    https://www.top09.cz/files/soubory/zprava-o-financovani-volebni-kampane-psp-2017_1777.pdf
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Skoro 40 micu ti prijde jako malo penez? :-) Drobny z tech ostatnich nepocitam... i na tom "oficialne volebnim" mas pres milion.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: ono těch financí zase není tolik, jak by se mohlo zdát, zejména když běží kampaň před volbami. Na Eurovolby dokonce probíhá akce na Startovači :)
    Podpořte "Evropa potřebuje Piráty!" na Startovači - Projekty | Startovač
    https://www.startovac.cz/projekty/evropa-potrebuje-piraty/
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: napsal jsem finančnímu, ať si to dají do pořádku
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Pirati maj (po volbach) tak malo penez...? :-) Ono je teda taky vtipne to, ze nektere "transparentni" ucty moc transparetni nejsou... treba ten, kam chodi statni prispevky, euroucet... ;-) Viditelne Pirati maji plna usta o transparentnosti, ale ve skutecnosti toho sami hodne skryvaji a taji :D
    HOUH
    HOUH --- ---
    MEMNON666: jsem slepej, četl jsem jen maximální teplota ale ono to patří k údržbě :D
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    HOUH: jako že máš v létě v pračce tepleji? :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: propagační věci dostaneš v Pirátském centru na Palačáku zdarma, stačí přijít třeba na Krajskou schůzi příští čtvrtek od 18h :)
    Ne každý ale bydlí v Praze, popř. chce podpořit Piráty.
    HOUH
    HOUH --- ---
    DANYSEK: Ale když tento balíček slouží jako finanční podpora kampaně, k čemu bych ho chtěl zadarmo? Už budu mít druhý.
    HOUH
    HOUH --- ---
    MEMNON666: ten sáček mám v košíku taky , jen ta maximální teplota 30° bude v létě asi problém :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEMNON666: libi se mi slovicko "dilnicka"... krasne to charakterizue piraty. proc podporovat obchody, kdyz tu mame obchudky. proc podporovat velke banky, kdyz muzu podporovat male bancicky. podnikatelum zdanime auta, ale nesahneme na auticka.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HOUH: reklamni tricka a marketingovy predmety obecne se rozdavaj bezne... zadarmo... Ale jiste, proti gustu zadnej disputat, klidne za ne plat... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam