• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: dovolim si upozornit, ze kdyz sezenes iphone pod 30,tak chudak dodavatel mobilniho a pocitacoveho zeleza pro radnici nevydela nic na marzi. sakra, kde zijes, zadny pirat se dobrovolne nikdy nevzdal bohatstvi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: takze do dozorcich rad Pirati posilaj lidi, co ani nerozumi zakladum podnikoveho ucetnictvi. Ono fakt nejde do firmy jen tak penize poslat a tim vec "vyresit"... to je maximalne populisticke gesto.
    A je s podivem, ze Hrib chce tyhle smlouvy resit az pote, co se podobny prusvih stane a medialne vyplave na povrch. Cele roky Pirati kritizuji funkcni pozitky v mestskych firmach a kdyz se uzaviraji nove smlouvy, tak to neohlidaji? To je solidni amaterismus. Ostatne, jsou nekde zverejnene vsechny smlouvy vsech piratskych nominantu do organu mestskych spolecnosti, kdyz teda Pirati furt neco mumlaji o transparentnosti? Nejsou. Procpak asi..?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: i novej iPhone jde rozhodne poridit min nez za tricitku. To jste Pirati a neumite s internetem...? ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: lol, na silna slovicka dojde ve chvili, kdy se provali pruser. andy babis by mel radost.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Z oznámení:
    Vladimír Šraier k celé záležitosti dodal: “Byla to chyba a už před týdnem jsem požádal o odkup telefonu v pořizovací ceně. Nárok na služební telefon mají sice podle smlouvy schválené Radou hlavního města Prahy všichni členové DR, ale mobily jsou citlivá záležitost i v korporátu. O odkup jsem požádal pár dní po převzetí nového přístroje, konkrétně 18.4. a 25.4. jsem dostal odpověď, že mi fakturu nepošlou, protože se to bude 6/5 projednávat na DR. Teď je jasné proč. Takže faktura nefaktura, prostě peníze posílám. V každém případě jsem to neměl dělat a omlouvám se za to. V rámci možností jsem se pokusil o rychlou nápravu. Výsledek by měl být takový, že nikomu nevznikla žádná škoda ani náklad.”

    Zdeněk Hřib v návaznosti na tento incident navrhnul na koaličním jednání, aby došlo k úpravě všech smluv s členy dozorčích rad městských firem se stoprocentním podílem města. Díky tomu by došlo k vynětí nároku na služební telefon a především by byly transparentně zveřejňovány veškeré finanční odměny, které členové dozorčích rad za svoji funkce získávají. Jde o jeden z kroků k naplňování závazku, který Piráti dali voličům, že z Prahy se stane nejtransparentnější město v Česku. “Myslím si, že v rámci práce na částečný úvazek, kterou členství v dozorčí radě městské společnosti je, není nutné mít nárok na služební telefon. Hlavně ale ctím nárok všech občanů dozvědět se, jaká finanční ohodnocení pobírají členové dozorčích rad za svou práci. Bude to mj. kontrola před možnou přemrštěnou kumulací odměn za členství v několika dozorčích radách najednou, která se v Praze v minulosti u jednotlivců velice často objevovala.”
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: low-endovy android neni tezka volba. potrebujes pracovni nastroj s kvalitni baterkou. nepotrebujes v politicky pozici pouzivat luxusni vyrobek.

    navic u pirata je volba applu dost prekvapujici, vzdyt je to celkem uzavreny reseni, android je linux a java, open source, muzes se v tom hrabat, hackovat a je to free.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti získali podporu pro zrušení výjimek z registru smluv i v Senátu
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/vyjimky-registr-smluv-prosel-senatem.html
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Ono je to těžký. Šraier i psal, že měl starý iPhone s prasklým sklem, na který byl zvyklý, a měl možnost pořídit si nový. A on dnes "nový iPhone" je min třicítka.
    Takže zůstat u rozbitého nebo přejít na nějaký low-end Android, těžká volba. Jasně, nejlepší by bylo koupit si ho za vlastní.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: fakt nerozumim tomu, proc pirat na vcelku nezajimave pozici potrebuje drahou hracku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: debilita levicovych volicu a pristup levicovych politiku. pirat mel rici, ze je nesmysl, aby statni zamestnanec mel narok na mobil za 40k, odmitnout ho a mel pozadat o normalni mobil do 5k. dale mel o tom byt transparentni zapis a navrh zakona, ktery vyresi zbytecne utraceni za elektroniku, ktera starne rychleji nez vesmir a jejiz cena pada behem jednoho roku rychlosti svetla...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HONCKA: stejně ty diskutéry nepochopíš. Když se psalo, že si řekl o telefon, na který měl nárok, byl to hned největší padouch a korytář. Teď sám rezignoval na tuto vcelku nezajímavou pozici a je to dle diskutujících největší hrdina :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: to je prdel, co? warezakovi zlomi vaz luxusni znackovy mobilni telefon. libi se mi to piratsky pokrytectvi...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Pirát Šraier rezignoval na svůj post po aféře se superdrahým telefonem - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pirati-sraier-vesmirny-mobil-rezignace.A190506_115601_domaci_jn
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NECROMAN: To su take predvolebne medialne hry. afaik prazski pirati dementovali ze to na rade navrhli, nie ze by boli niekedy v budocnosti za zdanienie, ak by sa ukazalo ze prazdnych bytov je netrivialne vela.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: je třeba s podivem, že podobný návrh, který by pokutoval majitele za špatné zacházení s pozemkem, zdaleka tolik rozruchu nevyvolal. Přitom je to z principu skoro to samé, jako vyšší daň za prázdný byt.
    Pokuta za plevel na zahradě. Stát se snaží zabránit šíření invazivních druhů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...bolsevnik-pokuty-ministerstvo-zivotniho-prostredi.A190430_103352_domaci_lesa
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: pořád si za sebe myslím, že si Piráti měli za nápadem vyššího zdanění prázdných bytů stát a ne vše dementovat. Možná na to chtělo jít jen chytřeji přes data z katastru a registru obyvatel, než přes "špehování elektroměrů", jak to nesmyslně překroutil Pospíšil.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm, dalšáí země, kde se město troufá ptát, kolik bytů je obsazených... vypadá to, že všude na Západě vládnou komunisti. Asi nás před nima ochrání jen to Rusko, nebo co :)
    Vídeňané bydlí výrazně levněji než Pražané. Nový přísný zákon má zaručit, aby to tak zůstalo - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...eji-nez-prazane-novy-prisny-zakon-ma-zarucit-aby-to-tak-zustalo-62031
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    OMNIHASH: To "Sent from my iPhone" ti nejde vypnout, nebo to tam necháváš úmyslně, aby ses mohl pochlubit? :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KRAMERIUS: halt asi špatná práce

    Sent from my iPhone
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: kdo by taky do vrchove politiky protlacoval nedospele deti s naivnimi predstavami o fungovani sveta :) Nebo snad Hrib & spol. neni dobrym dukazem toho, ze Pirati naslibuji zjnevne nerealne veci, ktere pak sami nedokazou dodrzet - a to i u veci, ktere nezavisi na partnerech....?
    Uz mate vymysleno, jak se s tou netransparentnosti prazskych magistratnich kapitanu vyporadat? :-) Nebo konecne priznate, ze ta evidence lobistickych kontaktu je nezvladnutelna a nerealisticka? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam