• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: ono to ma vicero rovin...
    1) i kdyby povinnost formalne neexistovala, operatori ty data stejne shromazdovat budou - chteji vedet, co se v jejich sitich deje... je naivni si myslet, ze se zrusenim zakona by to vsichni vypli :-)
    2) i kdyby neexistovala specialni pravni uprava k DR, porad tu mame obecnou legislativu narizujici poskytnout soucinnost organum cinnym v trestnim rizeni (tedy by mohli policajti chtit data shromazdena ad 1)
    3) soucasne nastaveni paradoxne soukromi chrani lip (diky pravidlu lex specialis derogat generali) - podle soucasne legislativy je jasne dano, ze policajtum se predava jen source IP adresa/port; ale nikoliv uz destination ...

    Takze je v konecnem dusledku dobre, ze to Ustavni soud nechal tak, jak to je.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: Zajímavý je i nesouhlasný názor soudkyně Šimečkové (na konci textu):
    Závěrem tedy shrnuji, že napadená právní úprava ve světle nedostatečných záruk před zneužitím shromážděných dat neobstojí, a to nejen z hlediska ochrany práv jednotlivců, ale též celého systému naší demokracie. Naše úprava „data retention“ i ve srovnání s jinými státy Evropy metadata jednotlivců dostatečně nechrání ani dostatečně nekontroluje, co se s metadaty děje u operátora, který je shromažďuje, a jakým způsobem jsou následně předávány a využívány samotnou státní mocí. Stát, ukládající a povolující soukromé společnosti tato data shromažďovat, nevyužívá všech možností pro to, aby nemohla být zneužita. Nadto zákonodárce nedává jednotlivci možnost, aby měl kontrolu nad tím, v jakém rozsahu jsou jeho metadata státem využívána, a tak je jednotlivec připraven o možnost bránit se proti takovému zásahu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: k tomuhle vyjebu s cirkvemi vubec nemelo dojit. kazdy kdo hlasoval pro zdaneni restituci je odporny bolsevicky zmrd.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: byl to trochu long shot, pravda. Zajímavější bude výsledek stížnosti na zdanění církevních restitucí.

    Povinnost sběru a uchování dat lze tolerovat pouze po přiměřenou dobu. Období šesti měsíců není dle zjištění Ústavního soudu lhůtou zjevně nepřiměřenou. Jde o lhůtu nejkratší z rozmezí, jaké předepisovala (dnes již neplatná) směrnice o data retention, a ze současného evropského standardu nevybočující. Ústavní soud se rovněž musel zabývat také otázkou zabezpečení údajů, ačkoliv tato ustanovení nebyla napadena. I když si lze představit úpravu přísnější, jdoucí nad rámec obecného standardu ochrany osobních údajů stanoveného v § 87 a násl. zákona o elektronických komunikacích, nelze dle Ústavního soudu dovodit závěr, že by úroveň zabezpečení byla nedostatečná a omezovala by tak soukromí jedince nepřiměřeným způsobem. Výše uvedená ustanovení stanovují operátorům řadu povinností, jejichž dodržování podléhá kontrole nezávislých orgánů (Český telekomunikační úřad i Úřad pro ochranu osobních údajů).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ...a ustavni soud piratsky navrh zamitnul...
    Současná právní úprava data retention je ústavně konformní - Ústavní soud
    https://www.usoud.cz/aktualne/soucasna-pravni-uprava-data-retention-je-ustavne-konformni/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak ve čtvrtek večer bych docela pozval zájemce o diskuzi, jestli by se se mnou někde nechtěli sejít na pivo a pokecat. Udělal bych to i jako NYX akci, na kterou lze zvát další...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: no tim ale nevysvetluje, proc on sam osobne hlasoval pro tajne hlasovani rady, zeano ;-) Prece mohl hlasovat v souladu s piratskymi zasadami proti. FUDy typu "diskuze v kuchynce" sam nema jak dokazat...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: reakce Hřiba, pro úplnost:
    Piráti byli stranou, která v koaličních jednáních prosazovala jmenovité hlasování rady. Jsme ochotní se k tomu tématu na úrovni koalice vrátit. Jednání rady jsou vždy neveřejná. My nicméně umožnujeme na radě přítomnost opozice a diskuze k tiskům probíhají na radě a nikoliv v kuchyňce, jako za našich předchůdců. O financování geologického průzkumu metra D se bude hlasovat ještě ve čtvrtek na zastupitelstvu, které je veřejné a může na něj přijít kdokoliv z občanů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MEMNON666: no jo, jak uz padlo nekolikrat... Pirati maj tunu reci o transparentnosti a kdyz dojde na lamani chleba, tak... tu mame Hriba, ktery ma tu transparentnost dlouhodobe u zadku a slo mu jen o dobre placeny misto :-)
    O tom, ze to je v rozporu s dalsi tezi Piratu - tedy zodpovednosti politiku za skodu za jejich rozhodnuti nemluve. V programu slibuji modre z nebe, ale pak se sami zachovaji jako zbabelci a kvuli strachu z mozneho stihani za vlastni pochybeni se na nejakou transparentnost radsi vykaslou.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Pokus o transparentnost v Praze ztroskotal na strachu ze stíhání – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...5479-pokus-o-transparentnost-v-praze-ztroskotal-na-strachu-ze-stihani.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to jako fakt? "Chodí jí nenávistné maily ... Případy předáváme policii, ta je ale odkládá, což je absurdní." ... Bartos nevi, jak funguje trestni rizeni... a potazmo, jak funguje internet...? ;-) Ano, zvlaste ten anonymni, ktery Pirati jindy radi obhajuji... ze je tak moc prekvapen, ze policajti pak nic nevysetrej? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Případy, kdy SPD z mého profilu vytváří falešné grafiky, budeme řešit žalobou, říká pirát Bartoš | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://archiv.ihned.cz/c7-66575710-1-dea904eea71cb73
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: v tom pripade jsi ale zapomel na to zakladni v dnesni dobe... na video! :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: spíš je to takový pokus o instalatérské porno :.-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Europese Commissie probeert miljoenenfraude Tsjechische premier Babiš toe te dekken - MO*
    https://www.mo.be/nieuws/europese-commissie-probeert-fraude-tsjechische-premier-babi-toe-te-dekken
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: a ty zase neumíš číst, píše se tam neprozrazujte tajenku, ňoumo
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: bureši, čau.... mate tam ale chybu, na volebnich listcich je ve skutecnosti bureši, čaú a to vypada fakt divne, jako kdyz neumite psat spravne cesky :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Volební lístek Pirátů obsahuje skrytou zprávu, najdete jí také? :)
    Tajemství - pirati.cz
    https://tajemstvi.pirati.cz/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pripravujes se na to, ze budes prat podprsenky euro-poslankynim? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (přešel jsem do takzvané mokré fáze kampaně :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam