• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: no kdyz to prepoctes na cenu / kus, tak treba uz vyzblept z roku 2015...
    Praha kupuje zbytečně drahé počítače | Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/drahe-pocitace.html
    - kdy se Piratum zdalo 17 tisic za jednu PC sestavu jako "hodne" penez... a ty kecy o tom, jak nejsou potreba vykonne procesory (si zkus vyprofilovat dnesni "bezne" aplikace psane modernimi technikami)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: tam je nejvtipnejsi, ze Pirati potom jako soucast koalice museli zaplatit pokutu za tuto zakazku, na kterou jeste jako nezastupitele upozornovali :)
    Radnice Prahy 1 dostala od ÚOHS pátou pokutu za nákup nábytku. Piráti zasahují | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    https://www.parlamentnilisty.cz/...tala-od-UOHS-patou-pokutu-za-nakup-nabytku-Pirati-zasahuji-571058
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HONCKA: asi mysli toto - nakup nabytku na Praze 1 za 28 mega
    Praha 1 neoprávněně vyvedla 30 milionů, Piráti podali trestní oznámení | Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/pirati-podali-to-ohledne-nabytku-na-praze-1.html
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Co třeba?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: vsak Pirati vyvolavali v minulosti podobne "skandaly" - mysleno ve stejne cenove hladine ;-) Proc se ted nekdo divi, ze jim to nekdo vraci stejnym zpusobem?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HONCKA: pohovka za 10 a 20 tisíc, to je vážně škandál :D
    opravený link pro zájemce
    https://www.parlamentnilisty.cz/...dechu-Pouze-my-mame-ty-fotky-ktere-se-nemely-nikde-objevit-584086
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VYHULENY_UFO: to nebude pravda, města mají svoje lidi co se o bytový i nebytový fond starají.
    Nemůžu mluvit za Prahu, tam nedělám, ale jezdím dávat městské byty do kupy tady a ono to není úplně tak pitomě jednoduchy jak si to představuješ. Kolikrát ten dům má hezkou fasádu, vyměněné okna, ale elektroinstalace je mizerná, nájemník si tam udělal změny kterými být znehodnotil-napriklad sfusovana vymalba, pripalene hadry na akumulackach. To jsou věci co neuděláš za týden.
    Mnohdy jsou ty byty třeba i po roce nájmu, v takovém stavu, že to nikomu nepronajmes.

    A pak se rozjíždí kolo oprav. Kolikrát potřebuješ zedník, elektrikáře, instalatéra, truhláře, v různých kombinacích. A teď ti elektrikář řekne, že dva měsíce se na to ani nepřijde podívat. A byt stojí.
    Možná kdyby měli města svoje údržbáře, tak by to bylo lepší, ale nebude to pak příliš neomarxisticke? :-D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: vule je malo, mate primatora, ukazte ciny. zatim vidim jenom neustale piratske knuceni a vsechno oddrou clenove ostatnich partaji.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak tedy kde visi nabidky na pronajem tech bytu, co se daji z fleku pronajmout?
    Co ten zbytek, jaky je plan...? Nabidnou se nekomu s tim, ze si je sam opravi a vymenou bude mit nizsi najem... nebo jaky je plan rekonstrukci, kde se na to vezmou penize? :-)
    Ja myslim, ze po pul roce by Zabransky, coby za byty primo zodpovedny radni uz mel mit jasno... zatim jsem ve forme "open" dat ani nenasel seznam volnych bytu, pritom nahrat jeden Excel nekam neni zadny woodo - a pokud se Zabransky ohani nejakymi cisly, tak urcite ten seznam ma ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ale jsou tam lidi, kteří mají vůli s tím něco dělat...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Další kauza by Parlametni listy
    https://www.parlamentnilisty.cz/...dechu-Pouze-my-mame-ty-fotky-ktere-se-nemely-nikde-objevit-584086
    pohovka za 12000 to je teda luxus :D

    K tomu vyjádření od Matěje Šandora
    Jenom strucne vysvetleni: MC Praha 4 nam sehnala nabytek ktery puvodne byl za 330 000 Kc. To nam prislo jako silene drahe, tak jsme si nasli sami levnejsi za cca 133 tis Kc, tedy za cenu o 60 procent nizsi. Tuto levnejsi nabidku jsme pak poslali MC s tim ze pokud uz nenajde nic levnejsiho tak toto je pro nas akceptovatelne a MC ho pak objednala...to je vse...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OMNIHASH: vim o nekolika neobsazenych mestskych bytech na praze 10 v opravenych baracich.

    ja se obavam, ze neexistuje na magistratu nikdo, kdo by znal skutecny realny stav bytovyho fondu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Lol, dneska doslo na Hitlera obzvlaste brzy... Jinak v nasem podniku /cca.100 bytu/mame obsazenost nejakejch 92-95%, podle postupu rekosntrukci, ale nenechte se rusit ve svy svathy valce proti Ferencikovi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Winton taky odvezl jen zlomek deti... proti tem, co to stesti nemeli. Takze to budeme skrze procenta bagatelizovat, jako ze je o obecny rovine zbytecny neco vubec resit, kdyz teda jde jen o procento...?

    Rezerva je fajn, ale kde presne je kodifikovana jeji velikost, kdyz se tu ohanis jeji potrebnosti? A kde jsou kodifikovana pravidla pro jeji vyuzivani? Pokud ani jedno nikde neexistuje, pak cely reci o nejaky rezerve jsou samy o nicem - stejne muze v pripade krize poslouzit i pronajaty hotel - coz je prekvapive reseni, ktere se jinde i bezne pouziva - jsou obce, ktere nemaji jediny volny byt a presto se dokazou v krizovy situaci o sve obyvatelstvo postarat. Navic at ta rezerva bude sebevetsi, tak stejne nekdy na jeji limity narazit musis a pak stejne nakonec resis, co s rezervou nepokrytym zbytkem... A samozrejme v situaci, kdy Pirati hovori o "bytove krizi" je jakykoliv volny byt jednoduse... naopak zbytecny luxus. Nejsou pokryte ani aktualni (akutni) potreby, ale syslime si tu do supliku...?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: dit se bavime o procentu bytoveho fondu, ja se bavil o bytech vlastnenych magistratem to je tech cca 7000, ty si sem dal celkovy pocet vcetne mestskych casti to je tech 31k, tj zakonite musi byt vetsi i ta rezerva
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a ten udaj vypovida o cem presne? Celou dobu se bavime o tom, ze jsou prazdne byty, ze je nejaka ta bytova krize.... o ktere mluvi nejaky Pirat... a pak dojdem k tomu, ze krome 78 bytu je k dispozici dalsich 187 ihned k pronajmuti... no tak mi rekni, proc pan Zabransky proste nevyresi jejich pronajem? :-) Nejdriv ses tu ohanel nejakou rezervou, kdyz ti vytahnu citat jednoho za vec primo zodpovedneho pirata, tak zacnes mumlat cosi o procentu z celkoveho fondu. V kontextu piratskych reci o tom, jak jsou prazdne soukrome byty to je ale argument dost mimo. Kdyz se tu analogicky propirala rekonstrukce Opatova, tak byla rec o podstatne mensim poctu bytovych jednotek (zvlast pokud to bude v rezimu navrzenem Zabranskym, ze to nebude spousta malych bytu, ale mene tech vetsich). Tady je 250+ k dispozici hned, i ten Opatov bude az za dva roky. Cilovejch skupin, ktery (levny obecni) ubytovani potrebujou je hromada - nizsim zdravotnickym personalem pocinaje, pedagogy konce. Na co se ceka?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: ne 265 z 31180
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jakoze 265 z 2102 je jedno procento? Ses drobatko seknul, asi tak o jeden rad... :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: furt me to vychazi na cca 1%, pokud byt neni obyvatelny, tak nejde pronajmout
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam