• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LINKOS: A ono to není aktuální pirátské téma? Jsem oftopic? Nemluvím k věci? Porušuji nějaké pravidlo?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HOWKING:trochu si odporujes, rikas, ze hy umekci nemeli byt stredoskolaky, ale jak se chces treba na jamu nebo damu dostat bez maturity
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    HOWKING: to s tou maturitou musíš fakt otravovat i tady?

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Piráti navrhují zrušit zavedení povinné maturity z matematiky, vedla by podle nich k vyšší neúspěšnosti | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://domaci.ihned.cz/...ni-povinne-maturity-z-matematiky-vedla-by-podle-nich-k-vyssi-neuspesnosti

    Odstoupit od zavedení povinné maturity z matematiky je moc důležité proto, aby se i lidi co se nejsou schopni naučit počítat mohli považovat za inteligentní!

    Letošní test z matematiky: https://www.statnimaturita-matika.cz/wp-content/uploads/maturita-matematika-jaro-2019-test.pdf - primitivnější už to být nemůže a k absolvování stačí třetina bodů. Jak moc musí být člověk hloupý, aby to z třetiny nezvládl? Má takový člověk mít maturitu? Odpovím sám. V dnešní době má mít takový člověk i vysokou školu v nějakém zbytečném oboru s nulovými nároky na logické myšlení a doktorským titulem pak vařit v MacDonaldu. Samozřejmě že po dobu studií mu stát (My) platí školné, sociální a zdravotní pojištění a ten člověk nepracuje a nic státu neodvádí. (a nám vadí důchodový deficit?) Jako matika je v životě dobrá jen někomu (ta vyšší), ale jako filtr, co odliší schopné logicky myslet od neschopných logicky myslet je dostatečná. Chcete právníka co neumí logicky myslet? Chcete lékaře co neumí logicky myslet? Ale chcete i policistu, co neumí logicky myslet, nebo chcete politika co neumí logicky myslet? Jako já věřím, že lidé co neumí logicky myslet mohou být skvělí umělci, výborní pečovatelé, prodavači, kadeřníci, stolaři, ... ale neměli by být prostě středoškoláky. Myslím, že i pro lidi co se nejsou schopni naučit počítat je důležité, aby třeba jejich obhájce u soudu nebyl jedním z nich. (ale populismus je důležitější, hloupých je víc a přece nebudeme ztrácet voliče, že Piráti? )
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A mezitím, Milion Chvilek upirátil pirátský přístup k financování politických aktivit :-)
    Internetové bankovnictví | Fio banka
    https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=20201117
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEMAL: Skoro jo. Jeden tu má osobní spor z minulosti s XCHAOSEM a druhýho k Pirátům nevzali, tak je zahořklej :)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Tady nejspis nejakej Pirat nekomu prefiknul holku :) ta vytrvalost by tomu napovidala :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to tim ale stejne tak rikate, ze prislusne pedagogicke fakulty produkuji nekvalitni ucitele... kdyz na skolach jsou nekvalitni pedagogove - oni tam z Marsu nepristali, zejo :-) A to se pritom na skolach utahly srouby, takze clovek musi mit nejaky pedagogicky vzdelani, aby mohl vubec ucit - narozdil od drivejsi praxe...
    Ja se nicmene obavam, ze timto vyrokem jste urazili spoustu pedagogu... aniz by to bylo cimkoliv podlozene, zeano :-) Navic to, ze nekdo neuspeje u zkousky skutecne neimplikuje, ze selhal pedagog - stejne tak muze byt nekvalitni zak, ktery se na studium proste vykasle. Skoly si ty zaky prekvapive drzi a nevyrazi je, protoze holt z kazdeho zaka maji penize. Kvalitou studentu se Pirati vubec nezabyvaji :D Dost to pripomina retoriku (nekterych) rodicu, kteri maji prece sve "genialni" dite a blbec je vzdycky ten za katedrou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: No ne "blbý", ale nekvalitní pedagogové. Jistě může někdo bejt chytrej na matiku, ale slabší pedagog.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: "Jinymi slovy rikate, ze matikari jsou blbi" (citace jednoho komentare) :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Jejich pripad ale sotva vysvetluje tvuj osli mustek mezi programem Piratu a hlasovanim prazsky mestsky rady.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: jisteze, on je nikdy nikdo z niceho nevinil... :-) A ted jeste tu o cerveny karkulce...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DANYSEK: Bém, Svoboda, Hudeček a Krnáčová se snad vinili z toho, že v Radě neprosadili uvádění hlasů jmenovitých radních ačkoliv to měli v programu?

    To jsem si nějak nevšiml hele :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: ano, to slo se stejnou logikou uplatnit na spoustu situaci, kdy se vinil jmenovite Bem, Svoboda, Hudecek nebo Krnacova, zejo :-) Je zvlastni, ze to nikdo - Piraty nevyjimaje - nedelal... no takze ted holt bude dalsi na rade Hrib... neda se svitit, doba je zla :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DANYSEK: protože o způsobu hlasování rozhoduje Rada a ne primátor? Duh
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: v minulosti se vzdycky za vsechny prusery hazela politicka odpovednost na osobu primatora - i kdyz vladly ruzne barevne koalice... proc by mel byt Hrib vyjimkou... ? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: a do lesa drivi take nosis, nebo co presne mi tim chces rict?
    Jenom si u toho fnukani o tom, jak jsou Pirati v mensine a utiskovany zapomel na to, ze ta otevrenost a transparentnost je i v dokumentech upravujici koalicni spolupraci.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    NECROMAN: přesně o tomhle jsem psal tady.
    Emotivní odpůrce zoufale hledá jakoukoli špínu ale protože žádná není, hystericky přifukuje nějakou kravinu která by kdyby nešlo o Piráty vůbec nikoho nezajímala.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: dokonce méně než třetinový, jen 3/11.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam