• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    UFO: si schopny ukazat mi aspon jeden priklad korupcie piratskeho zastupitela/poslanca?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MASTODONT: neboj, ja rikam od zacatku, ze pirati se nicim od ostatnich tradicnich stran nelisi. nejenze slibuji nesplnitelne, navic nemaji ocividne problem nechat se zkorumpovat. no uvidime, co jim jejich guru jakub horak v novych volbach vymysli za obrazky na piratsky vezensky bus.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: pokud ctu dobre, tak neslo o jednu zidli pro jednu osobu. A 135 tisic za 8 mesicu, to fakt nejsou "jen" 4k/mes, jak to tu nazyvas ty ;-) Castka navic asi neni uplna, chybi vyse odmen ze tri komisi (mluvis jen o jedne ze tri). O vysi odmeny za pusobeni v jedne dozorci rade nemluve. Rec je porad o jedne osobe. Proc se tu snazis tvrdit, ze slo jen o 4k, kdyz je nad slunce jasny, ze tam v souctu k jedne osobe bylo prihrano ponekud vice penez? ;-) No jo, klasickej salamista - rozbijem to na "drobny" po 4k a pak budem rikat, ze o nic nejde.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: nazyvas miesto v dopravnej komisii za 4K hrubeho mesacne teplym miesteckom?:)
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    HONCKA: Dobře on.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Řešením fake news není cenzura, ale více vzdělání | Blog Mikuláše Peksy
    https://mikulas-peksa.eu/...tml?fbclid=IwAR36SHStYsDn4ChOrZ22vLOrs35W1jLcC0MeYbjIAy2PBKGOSwzs6JpdVWw
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MASTODONT: jenze Pirati sami kritizovali, kdyz se do ridicich funkci dosazovali partajni kamosi - a najednou tu mame to samy, neuspesny kandidat... tak sup s nim na nejake teple misto na urade :)
    „Zjistil jsem, že kandidáti za Pirátskou stranu na městské části dostali spousty funkcí. Ať už to jsou různé poradenské služby, nebo to jsou místa v dozorčích radách. To samo o sobě je už forma klientelismu,” vysvětluje zastupitel Tomáš Pek
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    DANYSEK: ŽÁDNÁ strana není vůči tomuhle imunní.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MASTODONT: a...? To je stale takove to klasicke "zkusime smecko a doufame, ze se na nej neprijde". Reakce v momente, kdy se na nej teda prijde je uz podruzna, chyba je uz to vubec zkusit. Protoze samozrejme vzdy plati, ze ne vsechno se podobne nepravosti odhali... a samozrejme to v dusledku ukazuje, ze Pirati se od svych predchudcu nikterak nelisi. Ona uz veta: Já jsem Lence důvěřovala. Koho ona doporučila k objednání (a objednávky dělali úředníci), tak to klaplo ...v praxi prelozeno - na nejaka vyberova rizeni sami kaslene... sluzby objednavame... na zaklade doporuceni spolustranika! :D
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    DANYSEK: No ale reakce Pirátů byla jasná a bez výmluv, ne?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    koukam ze kolem Piratu je v posledni dobe vubec nejak veselo :)
    Pirátský střet zájmů v Praze 10. Opozice hrozí policií - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/piratsky-stret-zajmu-v-praze-10-opozice-hrozi-policii-80958
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: moment... tak je reditel JCDecaux whistleblower nebo ne...?? :D :D piratsky komici.

    to si ujasnete. podle me je to hlavne chlapek, kterej udela cokoliv co mu projde, aby mel ziskovou firmu. tim nijak nevybocuje...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NECROMAN: Ve vnitřních předpisech nic o whistblowerech v rámci lobokontaktů není, tj má se zveřejňovat všechno. Míša rozhodně předpisy porušila. Jinak v našem zájmu by mělo být, aby lidé, co kandidují ani ti s věřejnou funkcí, se s whistblowery vůbec nesetkávali, zvlášt s těmi, kteří můžou být ve střetu zájmů. Pokud by se chtěli s někým mermomocí sejít, tak by to měl být někdo neúčasněný, např s mediálního odboru, který vzhledem k tomu, že veřejnou funkci nemá, tak by ani dle platných předpisů nic do lobokontaktů psát nemusel.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a nikde ani carka o tom, jak to bylo s tema Tenzerovyma slevama na reklamu... a ani carka o tom, ze se madam s panem vubec setkavala... proste viditelne se Pirati cukaji, kdyz nekdo zacne rikat, ze nejsou tak transparentni, jak se naoko tvari :-) Tenzer nikdy zadny skutecny whistleblower byt nemohl z principu - tezko by schazoval primarne sam sebe, maximalne sam u Krauzovy ucelove plival spinu na konkurenci logicky tak, aby sam sebe neposkodil a pritom se "zalibil" a dostal se na dost vysoke misto kandidatky, v te koalici dokonce jednicka za Piraty (zeby proto ta slevicka...?). Nelze nezminit, ze i odkazovany zaznam v evidenci kontaktu byl zverejneny az dvoumesicnim odstupem... a v pripade Krausove se jen dodatecne hledaji vymluvy, proc jeji kontakty zverejnene nebyly. Tomu, ze ze by pritelkyne pana mistopredsedy nemela zadny vliv se fakt veri jen tezko a samozrejme je min na rane, kdyz tam misto sebe Michalek vysle jednat nekoho jinyho ;-)

    Ale zaujala me tam jina vec - v clanku Michalek (ktery rozhodne neni nezaujaty, vzhledem k tomu, ze s Krausovou ma sam pomer) se nejprve zkritizuje fakt, ze mesto dnes mobiliar nepatri, strasi se jeho demontazi... aby se pak mohlo "otocit" do toho, ze chudak novy dodavatel tehoz musel investovat stamiliony do pristresku - namisto toho, aby si to teda zainvestovalo mesto. Notabene kdyz mesto stejne novy mobiliar uz rok resi a tak jako tak se to chce vymenit - tedy i Michalkovo reci o potencialnim odkupu fakt nedavaji smysl - se to od JCDecaux odkoupi, aby se to za rok stejne vyhazelo do srotu? Jo to presne JCDecaux potrebuje, elegantne se zbavit dale moc nepouzitelneho zeleza a jeste na tom naposledy vydelat ;-) Samozrejme s argumentaci, aby chudaci lidi na zastavkach nemokli.. to, ze nekde jsou dodnes cerny ocelovy boudy pamatujici mozna jeste socik je taky podruzny... ;-) JCDecaux se roztahoval hlavne v centru, zejo - periferie uz tak zajimava nebyla.

    Navic celou kauzu jako prvni vytahly Parlamentni listy, tedy nikoliv media kolem Babise, ostatni to uz jen prebrali (coz delaji vsichni a se vsim). Ta Michalkova posedlost za vsim hledat Babise je uz taky trapna... tohle ale na svetlo bozi vytahnul Babisuv politicky sok :-) Takze s klidem muzeme tvrdit, ze i Piratske listy jsou vlastne taky dezinformacni web :D Ze s tim Pirati nemaj vubec nic spolecneho rovnez neni pravdou, v relevantni komisi sedi za Piraty treba Mahrik. Takze, ano - Krausova to neovlivni, ale nejaky vliv rozhodne maji - a nemuzou to hazet jen na Chabra, jak se ten jednostranne psany clanek snazi tvrdit :)

    Pritom by stacilo rict "omlouvame se, nepostupovali jsme sami zcela transparentne - tak jak by se sluselo". Ale to bychom chteli po Michalkovi hodne :-) Budiz mu k dobru, ze aspon svy baby se zastane.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    DANYSEK: To si v nicem nerozporuje.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zde je komentář ke "kauze Krausová".
    Tl;dr naráží se na problém, zda a jak uvádět do lobokontaktů setkání s whistleblowery, jejichž identita by z principu měla zůstat utajená.
    Válka reklamek o nové zastávky: Trestní stíhání s Krausovou nesouvisí - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/...valka-reklamek-o-nove-zastavky-trestni-stihani-s-krausovou-nesouvisi
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: stejne jako zbytek pritomnych poslancu (jakoze to podporili vsichni, co tam zrovna sedeli)... tim fakt nijak nevybocuji nad ostatni :)
    Sněmovna odsoudila invazi do Sýrie, Turecko prý porušilo mezinárodní právo — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...na-odsoudila-invazi-do-syrie-turecko-pry-porusilo-mezinarodni-pravo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti odsuzují tureckou agresi v Sýrii
    https://www.youtube.com/watch?v=jZSPkM5tQCc
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PHOBOS99: ty vole, proc by mel kurva stat zajistovat prepravu zasilek, na to jsou soukromy firmy, ktery navic umi hospodarit.

    ceska posta by v podstate stacila zredukovat na poskytovani zakladnich sluzeb pro stat, naprikad kvalifikovany certifikaty, coz ostatne uz davno dela, protoze ceska posta patri pod ministerstvo vnitra.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHOBOS99: delas, jako by Ceska posta zasilky vubec neztracela :) Dnes je pomalu zazrak, kdyz vubec dorucuje a navic tam vselijak spekuluji, kterak i to dorucovani ojebat. Dorucovat "obalky s pruhem" nemusi jen posta a ostatne i v CR se to deje (naposledy v treba u Rathovo nastupu za katr), mozna dilem i diky "spolehlivosti" statnich postaku - coz je samo o sobe vtipny... jsou tady nemaly vydaje statu za nejakou postovni sluzbu a pak roli postaku stejne zastavaji treba policajti. Tak k cemu tu postu teda mame? ;-)

    Zodpovednost za zasilku je z pohledu odesilajici instituce smluvne velmi snadno osetritelna vec, k tomu polofunkcniho statniho podniku opravdu netreba - naopak se to i lepe hlida v porovnani s univerzalni cernou dirou nejen na penize... navic za doruceni treba soudnich zasilek odpovida odesilatel a nikoliv posta uz dnes... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam