• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: mě šlo vyloženě spíš o body 2 + 3 - ten zbytek je kapitola sama o sobě

    Navíc teda já si nemůžu pomoc ale ten mediální obraz "děfky, chlast a chlebíčky" si taky myslím že už není tak pravdivej - jako ten chlast, rozlučkový párty to ještě jo, ale už se to IMHO dost separuje ve směru bohatý turisti (Rusáci, asiati) pro který je to czech glas a pařížská a backpakery, který chtěj hlavně ušetřit.

    navíc i tohle už se posouvá někam jinam, jako tohle platilo asi hlavně v devadesátkách ale vylejt se v Praze se vší parádou už taky není zrovna levný (ani pro ty turisty)

    A teda dost často to slyšim třeba jak je praha ráj sexuálních turistů ale teda to se v tom případě daří dost brutálně skrývat (narozdíl od všech dalších negativních jevů souvisejících s turismem).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: jinak co s tím můžeš dělat:
    1.) vyházet podezřelý nájemníky z obecních prostor - checked
    2.) zavést nějaký pravidla pro venkovní reklamu, světělný znečištění atd. - tam to bude viset na jedničce
    3.) spustit kontroly v těhlech turistickejch pastí - stačí si vylistovat na tripadvisoru atrakce podle hodnocení a začít na poslední stránce
    4.) uložit si seznam volnejch bytů, co je teďka k mání na bezrealitky.cz ke krátkodobejm podnájmům, zčekovat majitele, a zjistit, kolik z nich platí daně
    5.) seznámit největší vyndance se systémem záchytek a důkladně jim vysvětlit, že by bylo fajn, aby se nevraceli ani oni, ani jejich kamarádi

    Jenže to jsou všechno represivní tooly, kterejma jenom hasíš největší požáry, a dokud se nezmění mediální obraz Praha = děfky, chlast a chlebíčky v ceně tří piv v Liverpoolu, tak s tím nic moc neuděláš.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: turistům určitě ne, tohle je práce PIS, Czechturismu apd. Ale pak zjistíš, že nějaká jednotná koncepce turismu v Prahe vznikla až za Krnáčový, informace v roce 2020 existujou jen v tištěný podobě k vyzvednutí na stánku na letišti a regiony jsou na tom ještě o pět levlů hůř. Že by třeba nějaká agentura organizovala balíčky typu dva dny v Praze + dva na venkově někde na bookingu apd. už je čistý sci-fi.

    Ono se to nezdá, ale usměrňuje se to celkem samo, když si uvědomíš, že v Praze je neustále 5-10% lidí turistů a obdobný číslo na střednědobý pobyty, tak jsou ty problémy celkem minimalizovaný na to, jakou infrastrukturu k tomu máme a jak moc se všichni tyhle matroškový kramáři a našmelený turistický pasti bráněj změně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: Jasný ale to jim přece nemůžeš mít za zlý, tahle prostě moderní turistika funguje (já třeba cestuju stejně ale hlavně proto, že si prostě 14 dní v Paříži/Londýně/kdekoliv dovolit nemůžu a prostě první co cheš vidět je centrum, nevynechám modrou mešitu abych mohl vidět nejdelší kebab na předměstí istambulu).

    A domorodci sice můžou bejt nasraný ale peníze jim určitě nesmrdí.

    Já vidím větší problém v tom, že tam kde by jsme teoreticky mohli nějakym způsobem to usměrňovat (tzn. třeba historické centrum prahy, vzheldem k tomu že je zapsané na seznamu UNESCO, by určitě mohlo být decentně očištěné o ty ruský obchody se sklem, polobordelomasazni salóny, neony, asijský kočky atp.) - tam to neděláme.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: problém je v tom, že sem turisti jezděj na moc krátkou dobu na to, aby se stihli odlifrovat jinam. Průměrná dýlka pobytu je 2,29 dne, v reálu to znamená, že sem 90% návštěvníků přijede na dvě noci, daj si to kolečko centrum, hrad, jednu spanilou jízdu na pětipivo do nebezpečnejch předměstí typu Karlín nebo Dejvice, co nasere půlku domorodců a tradá domů.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: fajn evidentně se neshodnem, nemá to cenu
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: můj plat byl z větší části tvořenej provizema za výlety, kam sem ty turisty poslal. Za Hrad jsem měl kilo, za dvoudenní vejlet do Lednice tři litry, a odeslat skupinku korejců na zájezd do Varů rovnalo se zaplacená letenka, udělal jsem tenkrát pro propagaci český kultury víc, než celý ministerstvo dohromady. Za hranice centra se vydá samostatně dobrovolně tak deset procent turistů, za hranice Prahy procenta a mimo středočeskej kraj promile.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: já myslel opovržení v tom smyslu že furt lezou na hrad a nejedou si prohlídnout třeba metro Háje. ;)

    Ale tak stačí se podívat jenom na to blbý AirCunt nebo booking (když teda zrovna není koronavirus), Praha 1 je prostě turistický centrum, ano nejčastěji chodí turisti (logicky) tam, opticky to vypadá že tam jsou jenom turisti ale to je prostě IMHO klam, pokud to nejsou rusáci tak prostě z tý Prahy 1 většina vypadne.

    Ale změřit se to nedá, to ne.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: to ti jenom příjde, bo to je těch 10% exotů, co vygenerujou 90% bordelu. Žižkov se léta turisticky profiloval jako rough party place, tak se tam spokojeně stahujou všechny stagparty a nadržený alkáči z celý Anglie + je to o půlku levnější, než centrum tak tam mířej všechny studentský bandičky. Obdobně jsou třeba Vinohrady centrum mezinárodních gay meetingů střední Evropy a půlka gayů, co přijede do Prahy, se ubytuje kolem míráku.


    ADAMIRA: mě turisti leta živili, nemám jedinej důvod jima opovrhovat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jinak teda nevim já v tom vidím trošku opovržení, což nechápu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: což je absolutně na hony vzdálený tvrzení že "průměrnej turista sotva překročí hranice Prahy1..."

    Průměrnej turista je v AirBulshit na žižkově, přes den na hradě a v noci si ničí játra na vinohradech (připadně protoč).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: jednička tak tři, další dva se rozprostřou na blok od magistrály a zbytek Prahy pojme zbytek, přičemž ty hotely na kraji musej cílit na dost niche klientelu, aby se uživily, od gastarbetierů po holky ze středního východu, co se sjížděj do Krče na plastiky. Been there done that. Průměrnej turista je člověk, co si přijel prohlídnout Prahu, projde si jeden den centrum, druhej Hrad, mezitím se sveze na lodi, popřípadě zaexperimentuje a zaplatí si zájezd autobusem na Karlštejn a tradá vesele domů. Takhle tu tráví dovolenou odhadem 75% lidí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: Jakože praha 1 zvládně ubytovat ročně 8 milionů turistů? nebo co je to ten průměrný turista?
    JOHNSILVER
    JOHNSILVER --- ---
    XCHAOS: S Ruskem i Čínou současně :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ach jo, to takhle vstoupíte do magistrátní koalice z TOPkou a jste obratem ve válce s Ruskem :-)
    Police protecting Prague mayor after 'Russian murder plot' - BBC News
    https://www.bbc.com/news/world-europe-52455223
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Už máme podrobnější:
    MVČR pokřivuje tržní prostředí | Profant
    https://www.profant.eu/2020/ramcove-dohody-mvcr.html
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HONCKA: průměrnej turista sotva překročí hranice Prahy1...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Návrh Pirátů Prahy 6 prodat sochu Koněva Rusku a výtěžek věnovat obětem komunistického režimu zaujal media:
    https://zpravy.aktualne.cz/...sku-a-penize-darujte-obetem-komuni/r~abd12b1e88ab11ea9c800cc47ab5f122/
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Komentář Ondřeje Profanta: Rámcové dohody MV ČR v současné podobě jsou jen pokřivením tržního prostředí
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/dohody-mvcr-komentar-profant.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam