• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    NIEKT0: no konečně tak ještě aby toho bylo víc
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Praha 3 podle slibů zveřejnila první vlastní software jako open source - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/...ality/praha-3-podle-slibu-zverejnila-prvni-vlastni-software-jako-open-source/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: což mě osobně docela vyhovuje, protože strana má podle mě teď peněz tak akorát, a ty výdaje typu kampaně jsou pro mě nepřehledné. Institut, který by místo pí-ár masérů zaměstnával třeba programátory (to je taky ideologický výstup,když navíc bude open source :-) by popravdě naplňoval moje původní vize skoro víc, než účast ve vládě (ale jak jsem opakovaně zdůrazňoval: bacha na věc - nejde se přihlásit do voleb a pak tvrdit, že nechceme vládnout!)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Zrovna ten institut je realizovatelny bez ohladu na statnu podporu, a zrovna institut nesmie podla zakona stranu nijak financne ani inak hmotne/pracovne podporovat:) (okrem ideologickej podpory)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: takhle, pirátští poslanci šli s kůží na trh nejvíc, takže je fér, aby mediální výstup měl pod palcem jeden z nich, aspoň do dalších voleb. Samozřejmě, ve chvíli, kdy by strana zaznamenala propad, by byl čas na obměnu ve funkcích, jenže Piráti rostou tak setrvale, že prostě tenhle důvod uplatnit nejde.

    Ovšem samozřejmě, to že Mikuláše podpořil Jakub Michálek taky něco znamená, a Jakubův vliv by měl mít určité meze. Já např. chci poměrně volný režim pro velmi pravděpodobně realizovatelný Pirátský institut (po příštích volbách), protože jakékoliv legální peníze pro Piráty nás dále chrání před lákadlem těch "jiných peněz", na které byl zbytek politiky zvyklý.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: takže Miki vyhrál, ale ten mandát nemá zrovna nejsilnější 205 vs 213 hlasů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no to ovšem ano, na to se ovšem hodí pozice poradce, najatého profesionála...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA:
    RADIQAL: hele, já nevím. Ondřeje Klimeše osobně neznám, ale jeho osobní obraz v nominaci mi nepřišel úplně konzistentní a integrovaný, resp. byly v tom určité vnitřní rozpory, a jakkoliv Mikuláš je v podstatě tak trochu tajtrlík, tak je to tajtrlík s velkou vnitřní integritou - tedy podle mě do vedení MO ok :-)

    Já se právě bojím, že určitá ještě větší "profesionalita" v prezentaci by Piráty do značné míry dorazila.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: v rámci toho segmentování jde jaksi i o optimalizaci využití peněz, kdy pokud v rámci kampaně někde inzeruješ, tak taky dáváš různé věci na různá média, tj inzerce v radničním zpravodaji vypadá jinak, než online, protože to sledují různé skupiny lidí
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    XCHAOS: Tak ten "obraz" má jistě spoustu zajimavých detailů a nuancí, které jsou zajímavé a potřebné jak pro koho. A k čemu taky.
    Podle mě je duležitý aby ten obraz byl spíš konzistentní než integrovaný a z detailu snadno dohlédnuténý na celek.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: segmentování není lež, ale pouze optimalizace tvého času a času těch pro které jsou ty výstupy určeny tak, že s nimi komunikuješ témata, která je zajímají, tj například téma legalizace budeš s důchodci komunikovat na základě léčebného využití a v komunikaci s prvovoliči se zaměříš na legální pěstování a bezúplatné předávání.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: hele, já ho neznám, a je fakt, že výhoda těch zakládajících členů, že jsou profláklý, je obrovská.

    Nicméně v té jeho prezentaci jeho osobní kariéry mi přijde rozporných hodně věcí.. nic proti němu nemám, ale prostě právě mi trochu vadí, že je profík... ostatně, já si myslím, že jsem IT profík, ale taky jsou moje IT postoje moc radikální, aby byly pro většinu Pirátů zkousnutelný :-)

    Když nic jinýho, tak "segmentování" mediální výstupu Pirátů podle toho,na jakou skupinu cílíme, mi přijde skoro jako lež. Podle mě by bylo poctivé udržet si nějaký integrovaný obraz Pirátů i za cenu, že to pak nebude pro každého. Komunikovat o sobě pokaždé jinak, podle toho s kým mluvím, mi přijde takové chameleónské. No, uvidíme, koho členská základna zvolí. Podle mě Mikuláš na předsedu by nebyl dobrý tah, ale jako vedoucí MO... proč ne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Co ti na Ondřejovi přijde rozporuplnýho. Komunikuju s ním v rámci mediálního odboru SČK a přijde mi v pohodě.
    Pro mě má 2 mínusy a to, že nevím jak na tom bude s časem, ale jestli to Miki zvládal u poslancování, tak zase to až takový nápor nebude, druhý mínus je, že je u Pirátů hodně krátkou dobu, ale tohle zrovna u téhle funkce může být i +, že není svázaný dogmaty a může přinést nadhled z venku. Navíc oproti Mikimu má mnohem víc reálných zkušeností.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak na vedoucího Mediálního Odboru v Pirátech budu asi podporovat Mikuláše Ferjenčíka.. zčásti proto, že jeho hlavní protikandidát Ondřej Klimeš mi přijde jako poměrně rozporuplná až barvitá osobnost - viz https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=693796#p693796

    Miki je takový jednoduchý, na předsedu Pirátů by se podle mě nehodil, ale líbí se mi jeho moto "hlavně se nestát ministrem financí" :-) mám u Pirátů podobné motto - "hlavně se nestát prezidentem" :-) no, oni to všichni budou mít těžší, až postoupí z opozice do vlády, viz dnešní postavení Hřiba...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    může mi tady někdo vysvětlit proč pořád ten soft za peníze daňových poplatníků není opensource????
    Lítačka propojí MHD s taxíky, koly i parkovišti, investuje miliony. | E15.cz
    https://www.e15.cz/...oji-mhd-s-taxiky-koly-i-parkovisti-mesto-do-softwaru-investuje-miliony-1369675
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/PiratIvanBartos/status/1260471741266132992
    Zhasínáme? Dnes ve sněmovně vládní novela zákona o zadávání veřejných zakázek. Koronakrize? Nikoliv. Mění se pravidla na vše a napořád. Ruší veřejné soutěže, je-li jeden možný dodavatel (i IT), ruší nutnost znát vlastníky firem a zpětně zlegalizuje podivné nákupy Zdravotnictví.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    https://www.facebook.com/ceska.piratska.strana/posts/10157526635634039

    Hejty, hejty, hejtíčky. Zná je každý a na sociálních sítích o ně zakopáváme na každém rohu. Tak jsme se rozhodli na některé z nich odpovědět hezky napřímo. Prvním hostem našeho nového videopořadu Politické hejtíčky není nikdo jiný než Zdeněk Hřib - primátor Prahy!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zpráva kontrolní mise Evropského parlamentu o zneužívání evropských dotací (nejen) Andrejem Babišem: ČESKÝ PŘEKLAD
    https://mikulas-peksa.eu/zprava-o-kontrolni-misi-evropskeho-parlamentu-cesky-preklad/
    JSPARTRE
    JSPARTRE --- ---
    Tak jak?


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam