• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEDRIGERN: lockdown fabrik bylo doporučeno už na podzim a nic. Lidi se budou promorovat a otevřít školy je špatně v této situaci, sic se na to dá koukat různě. Třeba tak, že kdyby sme srazili čísla a měli funkční trasování a ochotou hlásit kontakty- oboje se dá řešit, tak by mohly být otevřený i školy i obchody. Ale to takové situace máme daleko
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    LINKOS: IMHO k tomu nikde nebylo stanovisko. Pokud je vláda ochotná jít do lockdownu i fabrik, tak pak nemá smysl otevírat školy. Pokud se lidé nadále budou promořovat, tak je to zavření škol hrozně neférové.
    KEB
    KEB --- ---
    jenom pro zajímavost k té odbornosti a kompetenci našich vládců v době pandemie

    Ministerstvo bere zpět Blatného slova o vězení pro lékaře provádějící potraty Polkám - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ky.web.nexttoart&dop_req_id=197XzINsoAL-202102182226&source=article-detail
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FACEDANCER: díky, díky. A v současnosti, kdy se nám konečně asi podaří nemocnice skolabovat, mají aktuálně Piráti snahu školy otevřít, nebo chtějí počkat na pokles. Nějak jsem nezaznamenal, že by varovali před současnou situaci a nesmyslností školy otevírat
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Jaké je oficiální stanovisko Pirátů k plánovanému návratu děti do škol?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PRASECI_SOIREE: ja bych řekl že by to šlo, ale musela by vypadnout tahle vláda, což je zásadní problém
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    KUKIDE: jo kdyby se někdo zajímal na jak dlouho by měla platit? Do té doby než místo těch 4 tam budete mít tolik že to nestihnete vyčerpat :)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Hej Piráti!
    Já jsem někde v médiích zaznamenal, že to nějak lidem srozumitelně vysvětlíte co můžou a co nemůžou. Jsem anarchista takže to vím z doslechu. Ale mě se nějak nezdá, že by se tak dělo. Takže jako anarchista bych teda s dovolením pirátům poradil. Mělo by to vypadat nějak takhle:

    pravidlo jedna: 4 kontakty za týden krom s těmi co žijete
    pravidlo dva: když se porušuje pravidlo 1 tak by ten člověk měl být testován tak často aby nemohl šířit covid

    *pro nechápavé rodiče, děti se nepočítají protože snad rodič na to podle svých potřeb dohlédne aby to platilo i u dětí :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEB: tak my potřebujem plán, pandemicky zákon a jasně daná pravidla, která se budou vymáhat, k tomu potřebujem dělat osvětu a aby to drželi i ti na které je vidět - vláda, představitelé atd.
    Kdy k tomu potřebujem i NS nechám na soudech, ale není možné aby platil celou dobu pandemie jako si to vymáhala vláda už jen tím jak tím podminila psa.
    Vždyť nejde jen o to, že tím řeší pandemii, zároveň tím obcházejí demokratické principy i v jiných oblastech.
    KEB
    KEB --- ---
    Jo a i táta, který by piráty nevolil ani za nic, přiznal, že poprvé v životě s Bartošem souhlasil. Když Bartoš prohlásil něco v tom duchu, že sice potřebujeme nouzový stav ale ne v rukou těchto magoru.
    KEB
    KEB --- ---
    PALEONTOLOG: to je asi jediný způsob jak proti tomu zmetkovi bojovat. Všude na internetu pořád dokola dokolečka vyvracet jeho žvásty a lži. Části lidí to už musí pomalu docházet a určité části to nedojde nikdy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEDRIGERN: odbocim, na idnes u clancich o nedohode maji v diskuzi pirati celkem slusnou obhajobu. prekvapive casto kvalitni vysvetlujici prispevky za opozici
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    PALEONTOLOG: Mně to také není jasné. IMHO mu nedochází kontext, není strateg. Je to spíš trhový obchodníček, který získa velký majetek. Nicméně takové imperium existuje samo o sobě téměř bez vztahu ke kvalitě managmentu.

    Když jsme s ním jednali, tak si představoval, že budeme handlovat jak na koňském trhu, uzavřeme obchod a pak nám to v mediích (kam má exkluzivní přístup) napálí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEDRIGERN: temna minulost ab je rekneme cestou za nejakym uspechem, me je ale zahadou, kam se pres ty mrtvoly dere ted?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Drtivou většinu opatření může vláda zavést i bez NS. Ale podléhají pak mnohem civilnějšímu přezkumu, čili by museli psát důvodové zprávy a v těch psát pravdu. Například noční zákaz vycházení by v tomto režimu neobhájili a soud by jim ho omlátil o hlavu. Naopak by museli začít řešit vymáhání základních pravidel - třeba stíhat party více lidí (kvůli kterým je zákaz nočního vycházení).

    Podtrženo sečteno odmítnutí NS po roce pandemie říkalo jediné: "Začněte dělat svou práci".

    Jinak Babiš není schopný ani dovolit pomoc Německa na Chebsku. Všechno je vyjednané a on vědomě odmítá pomoc zcela zruinovanému regionu. Namísto toho naše občany převáží i několik hodin do zbytku ČR, kde jsou nemocnice na okraji kapacity také...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PRASECI_SOIREE: Naopak, překládání návrhů a nápadů je poměrně užitečné, protože to poměrně často funguje tak, že vláda řekne no to jste se posrali, návrh zamítne, načež ho převezme a o měsíc později ho prosadí jako jejich. Plus aspoň jako volič vidím, že nápady a řešení by tu byly a strana funguje (ne jako strany jiné, které prostě ani žádné nápady nemají).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PRASECI_SOIREE: kdyz mlha tam svyho pejska stejne necha, to si nevyberes.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PRASECI_SOIREE: To znamená, že už budeme mít nouzový stav navždy? Protože velmi pochybuji o schopnosti vlády připravit funkční plán na potom.

    Holt teda asi dosáhneme světového unikátu kdy budeme mít největší body count na světě, nejzničenější hospodářství na světě a krize tu bude trvat nejdéle na světě. Hurá.
    KEB
    KEB --- ---
    Obviňování opozice je jen Babišova kouřová clona

    Glosa: Vítězný únor komunistů. Pomohl Ústavní soud i spory o nouzový stav - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...ezny-unor-komunistu-pomohl-ustavni-soud-i-spory-o-nouzovy-stav-142367

    A piráti ani nikdo další z opozice, žádný plán mít nemusí je to opozice a opozice zákony nedělá to dělá vláda.

    Ale ano souhlasím s tím že situace je úplně v prdeli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam