• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Senátor Wagenknecht navrhne pojistku proti miliardovému předražení výstavby Dukovan
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/dukovany-pojistka-proti-zastropovani-v-senatu.html
    OTZ
    OTZ --- ---
    JIRIX: to je ten utok, ale obrana je slaba nerkuli zadna, komunikace irelevantni a zmatena, misto toho pirati radsi lezou zpatky do ulity, meni osvobodujici tendence za falesnej pocit bezpeci a popiraji svoej koreny. absolutne nechapu, ze ty provareny ulhany zmrdy a stejne tak i pochcanou ODS proste nevypicujou nahlas a verejne a nechaji si srat na hlavu pomalu od kazdyho. jakoby nekde cestou ztratili koule..ceho se kdo boji? je snad co ztratit?

    jestli to dopadne fakt napicu, bude tady vladnout banda oportunistickejch zmrdskejch hnedorudejch sracu s podporou modrejch strak a zasranejch elitaru a ze statu si udelaji komplet devku, zlegalizujou otroctvi a vsechny socialne slabsi hodi ze skaly. a pak uz bude na vsechno uplne pozde, kurva, to to nikdo nechape???
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEDRIGERN: nevím, jak ostatní, ale na mě tato "videa z dronu a běhám kolem rybníka" působí hodně uměle a neosobně. A začít větou o "prohlubující se nerovnosti regionů" jen ukazuje, jak moc nám chybí dobrý copywriter, který by dokázal mluvit řeči voličů.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Zeman může zdržovat maximálně nějakých 250 dní. Jsme parlamentní demokracie a reálná moc leží v parlamentu. Jen je teď ovládán lidmi servilními k Zemanovi. Nicméně jak ústavní žaloba, tak rozpočet, tak 3. jmenování premiéra je v rukou sněmovny.
    KEB
    KEB --- ---
    Tohle zní rozumně

    Komentář: Návod pro opozici, jak na Zemana. Vyhladovět - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-navod-pro-opozici-jak-na-zemana-vyhladovet-169657
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Myslím, že lídrovská videa jsou velmi přístupná: https://twitter.com/ondrej_profant/status/1416422820448505864

    A naopak program s rozsahem větším než 1000 stran by měl uspokojit ty náročnější.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: no, toho se obávám taky.
    KEB
    KEB --- ---
    CAIDEL: dokážu si představit video, kde na jedné straně bude Babiš hrimat proti sdílení a na druhé straně bude sedět Bartoš a předčítat z knížky o čem sním. Věřím tomu že v tom jeho pamfletu se najde spousta keců, které pak vesele popíral.

    Akorát nevím jestli je to prchaluv jazyk.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SBSTRD: Tak mi tak od boku pro zajímavost pověz, co, komu a jak bys tedy chtěl Prchalovou metodikou sdělit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: v podstatě nejde. vždyť je to strana, kam nalezla spousta ajťáků, matfyzáků a podobných existencí... máme problém si některé základní věci vysvětlit i mezi sebou, natož pak voličům.

    Např. je tam legrační paradox, že když se příliš zaměříme na to některá ta nesmyslná obvinění vyvracet (přidělování imigrantů do bytů s nadměrnými metry, apod.) tak takový ten "prostý lid" spíš zpozorní a začne si říkat "proč by to asi tak důrazně popírali, kdyby to nebyla pravda?", apod. Tomu by šlo čelit jen nějakým humorem, typu že by Piráti šli do nějaké té Výměny manželek, jako šel Stropnický a ukazovali, jak mají doma v dvougarsonce sami nastěhovaného nějakého toho migranta :-)

    Některé ty věci jsou i naprostý nesmysl. já třeba před deseti lety, když se rozdávali karty, nakonec podpořil ten základní příjem, který jsme tehdy okopírovali od německých Pirátů (původní švédští nic takového nepožadovali - jejich společnost se v podstatě už ZP docela blíží, po 100 letech soc-dem experimentu, který ale přeci jen byl úspěšnější, než experimenty komunistické). A to s odvoláním, že budoucností je sdílená ekonomika, ve které koncepty jako je minimální mzda apod. stejně ztratí smysl (což se stejně děje, viz debaty v Kalifornii, zda třeba řidiči Uberu mají nárok na lokální minimální mzdu a soc. výhody apod.).

    Samozřejmě, už jen vysvětlit některé ty koncepty uvnitř strany dá docela problém, protože většina členů je ve styku s řadovými voliči a nutně přejímá jejich pohled na svět (daně špatné, auta dobrá, imigranti a čmoui špatný, porno a hulení sice dobrý, lgbt rozvrací tradiční rodinu, i když, paradoxně - manželka nikomu s gayem pravděpodobně nikdy nezahne, ale to je jeden z těch velkých paradoxů 5g vakcinačních konspirací, že to sice nemůže dávat žádný smysl, ale stejně je to pravda, protože ONI nám to tajej :-)

    takže ve výsledku, Babiš pak jednoduše vyhlásí, jak Piráti chtějí všem sebrat auta a donutit je jezdit na koloběžkách a tím celý problém minimální mzdy pro řidiče Uberu postaví na hlavu. Sami Piráti se konceptu ZP zalekli, protože je naprosto voličsky neprůchodný a samozřejmě nerealizovatelný v rámci stávajícího finančního systému, takže se ho většina strany snaží zastrčit tak dozadu do šuplíku, jak to jen s ohledem na historii jde (a i kdyby to neudělali, tak to pro pravici bude "komunismus" a pro levici "chudinská dávka"...)

    SHEALA: jazykm, co používá Babiš, je LEŽ. Lži bývají často jednodušeji srozumitelné a pochopitelné, než komplexní pravdy.

    Jediné, co by snad mohlo fungovat, kdybychom na lži reagovali vtipem (o což se snažíme). Totalita vtipy nechápe a nesnáší....
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SBSTRD: mě vrtá hlavou, jestli to co chtějí piráti sdělit, jde sdělit přístupným jazykem :(
    SBSTRD
    SBSTRD --- ---
    SHEALA: treba... dvacet minut zpatky jsem zjistil, co nas mily pan premier myslel onou pravdou, co par dnu zpet inzeroval, a zbeznej pruchod tim platkem me fakt znechutil, mozna vic me pak desi predstava toho, kolik extra lidi mu to po precteni u voleb muze hodit
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SBSTRD: šlo. Nebo aspoň psát jazykem, co používá BAbiš.
    SBSTRD
    SBSTRD --- ---
    nestalo by za zkousku pouzit v Piratsky kampani Prchalovu metodiku, trebas neoficialne? strilim od boku
    KEB
    KEB --- ---
    Dana Balcarová: Vláda připravuje mezinárodní smlouvu, která míří k výstavbě kanálu Dunaj–Odra–Labe. Je to vyhazování miliard za megalomanský projekt - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/danan-balcarova-vlada-pripravuje-mezinarodni-smlouvu-ktera-miri-k-vystavbe-kanalu-dunaj-odra-labe.je-to-vyhazovani-miliard

    Ať už to proboha někdo zastaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/Mikiferjencik/status/1415259053991907330
    Úspěch, navýšení podílu přimíchávání biopaliv do pohonných hmot se nám podařilo zamezit. ANO zůstalo jako kůl v plotě.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak ale tenhle nápad není až tak blbej (jako nápad), je to vlastně volební kalkulačka naruby...
    Program pro vás
    https://www.piratiastarostove.cz/program-pro-vas/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ten generátor náhodou vůbec není tak špatnej :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam