• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Podle dat z volební studie 2017 45 % voličů STAN použilo preferenční hlas. KDU 43 %, TOP 09 35 %, ODS a ANO 29 %, SPD 26 %, KSČM 25 %, ČSSD 22 %, Piráti 13 % (!).
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JVMLOK: me asi slo o ten kontrast s "podobné kotrmelce tady předváděl 4 roky Babiš" - kotrmelce ve vystupech a opatrenich vedouci k chaosu (treba by k nim nedochazelo, kdyby se o tom nejprve nekdo pohadal interne?)
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: tohle je velká pravda a přesně jak říkáš spousta lidí to bere jako pravdu pravdouci
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MEMNON666: nj, ale diky transparentnosti fora je to v podstate uplne jedno, protoze jako normalni clovek nevidis jenom vystupy v parlamentu, kolikrat spis vubec, protoze tyhle picoviny nema cas nikdo sledovat, ale o tom, co se deje na forech, pise kazdej platek.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: koaliční smlouva se dodrží, jednat se bude, ale jestli se dohodne takový výsledek, který schválí celostátní forum, toť otázka,
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JVMLOK: ja bych tedy, s dovolenim, rozlisoval mezi vstupy na foru a vystupy ve snemovne - nejprve se o vec klidne rozhadaji na foru, dojdou k nejakemu konsensu a ten pak prosazuji ve snemovne, ne? (imho)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: to je právě to, tihle idioti fakt nebudí dojem integrity a strategie. Naopak, podobné kotrmelce tady předváděl 4 roky Babiš a za poslední rok a půl tím dokázal zabít poměrně slušný počet vlastních voličů...
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: to volání po opozici neberu vážně. To zase někdo plácá na fóru. A i kdyby to padalo od úzkého vedení jsem ochoten to připočíst na vrub šoku a frustraci z tohohle pruseru. Je třeba vydržet pár dní až opadne šok.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: mám tam chybu, samozřejmě kroužkama přidělím asi N/počet kroužků, ale všem stejně (kdybych to chtěl striktně na celá čásla, tak 4*N/počet :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: No právě. Takže třeba příště bude dělat kampaň někdo, kdo to vezme vážně.

    Jinak nejlíp se ukazuje charakter teď poo volbách, kdy někteří zašínají volat po odchodu do opozice, a defakto tak říkají, že dohody se dodržují, jen pokud jsou jednostranně výhodné.
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: btw k tomu ferjencikovi, já to pochopil tak, že on měl x funkcí na nic neměl pořádně čas, hlavně ne na to hlavní - kampaň. No a když se zvedla vlna kritiky, že je ta kampaň prachbidna, což říkali všichni, tak vztekle prskal, že je dobrá bla bla bla uvidí se po volbách.

    Dobře to dneska zabil táta.

    Ne že by mě ten piratsky debakl a nic jiného než debakl to není, moc vadil. Volit jsem je nevolil, ale občas z nich vypadlo i něco rozumného. Koho ale škoda nebude je ten arogantní šašek ferjencik, z toho nevypadlo rozumného nikdy nic.

    No, uvidíme, jak to bude dál, teď je řada na Milošovi...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: spusta kdyby ale: Kdyby se do vás pustil Bába stejně jako letos, a vynebudili aspoň trochu umírněnosti spoluprací se Starostama, mohlo to být mnohem horčí, před 4mi lety vás nikdo neznal, dneska už vaše hvězdy typu Profant a Dostál ukázaly, že fikce Pirátů jako neideologické strany preferující digitalizaci, faktické podklady, rozodování na základě dat a racionální plánování a rozhodování byla jenom Potěmkinovou vesnicí, za kterou si brousí zuby parta ezokreténů a všelijakých extrémistů.Kampaň, kterou jste vedli a jak jste ji vedli, jsme tady komentovali už hodněkrát, jedním z častých argumentů od tebe a ostatních na její obranu bylo: "Mále malou členskou základnu" "Nemáme zdroje na blablabla..."
    Kouzlo nového v riti, popularita nabytá během pandemie důrazem na objektivní rozhodování na základě vědecky podložených faktů taky vzala za své, Babiš zaostřený na jedinej cíl: zničit Krtka...
    Spoustu z toho dokázala, například v mých očích, vykompenzovat spolupráce se Starosty, kteří jsou všude, lidi je znají, nezřídka jim i dost věří, mají blízko k tématům běžného člověka a celkově vykazují znaky nezávislé státotvorné strany schopné držet se priorit, které jsou důležité i pro voliče...bezpečnost, bezdlužnost, efektivita státní správy, spravedlivé rozdělení příjmů z daní atp. a především deeskalaci a sociální smír, po kterém v téhle republice touží každej normální člověk, a kterej mu politik apriori vycházející z teorie třídního boje prostě nezaručí. Mj. nálepky neomarxistů jste se rozhodně zbavit nedokázali, a v žádném případě vám ji jako první nenalepil Babiš.
    Takže to dopadlo dobře. Zůstali jste v Parlamentu, budete i ve vládě a asi i budete mít šanci předvést, co umíte jako vládnoucí strana, a máte čas na základě toho vybudovat širokou členskou základnu, která bude volit nejen na základě aktuální potřeby vzdoru před blížící se čtyřicítkou. Navíc příští volební kampaň určitě nepovede Ferejnčík, ttakže by to mohlo dopadnout dobře...pode toho, jaké bude v té době leitmotiv, protože s největší pravděpodobností už to nebude o Babišovi.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    FARIN: S tím naprosto souhlasím a to v té kampani chybělo. Babiš se chlubí i tím co neudělal a piráti se neprezentovali skoro vůbec. A hlavně těch debatách ne. A lidi mají krátkou paměť musí se jim připomínat co a kdo udělal.
    RESURRECTION
    RESURRECTION --- ---
    JVMLOK: Znam velke mnozstvi lidi, kteri puvodne volili ANO, na jare volili Piraty a nakonec bud ANO nebo SPOLU. A ti co zustali u Pirstan radeji krouzkovali STAN, casto ze strachu z Piratu (viz dale). Duvod k te jarni zmene bylo nejcasteji "Babis lze, Pirati mluvi rozumne". A duvod ke zmene od nich bylo "Pirati jsou neomarxisti, vitaci migrantu, chtej krast byty a zabijet duchodce". Coz neni moc prekvapivy, kdyz tohle hlasil pul roku kazdej a jeho pes. Jako nejdriv jsem se tomu smal, jak takovejm blbostem nekdo muze verit, ale kdyz to zacali rikat i vysokoskolsky vzdelani s dobrym prehledem, smich me presel. Celej debakl spociva v tom, ze se Pirati stali hlavnim cilem Babise a dezinformaci. Program nikdo neresil, to fakt nikoho nezajima, sorry. Ale ze chtej nastehovat migranta kazdymu do bytu, protoze to pisou na FB, to bylo skutecne tema. Stejne jako ty dalsi haluze predtim i potom.

    Samostatni Pirati by meli nejspis 15 mozna 20 a tu kanonadu by sliznul Fiala. Zadny pouceni vyvozovat nehodlam, ale snazit se hledat chybu v programu nebo v nejakych dilcich preslapech je zbytecne flagelanstvi. Po tom fakt pes nestek, protoze to nehraje ani stejnou ligu co se zavaznosti tyce ve srovnani s tema vsudypritomnejma zarucenejma informacema o Piratech.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: vděční? když oni měli před 4 roky celostátně 5% a my 10%? :-)
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    Piráti i přes propad žádají více než jedno ministerstvo - Echo24.cz
    https://www.echo24.cz/a/SQ89Y/pirati-i-pres-propad-zadaji-vice-nez-jedno-ministerstvo

    I přes debakl Pirátů ve sněmovních volbách, když jim zůstaly pouhé čtyři poslanecké mandáty, budou v budoucí předpokládané vládě obou koalic požadovat Piráti pro sebe více než jedno ministerské křeslo. Šéf Pirátů Ivan Bartoš a lídr STAN Vít Rakušan to oznámili po nedělním jednání koalice PirSTAN v rozhovoru v ČT. Současně potvrdili předvolební dohodu, že obě strany budou mít ve sněmovně oddělené poslanecké kluby.

    Usilovat budou podle předsedy Starostů Víta Rakušana o důstojné místo ve vládě. Nehrozí, že by teď STAN začal hamižně požadovat vše, řekl ČTK po jednání koaličních partnerů Rakušan. Jaká ministerstva a kolik by jich koalice Pirátů a STAN chtěla, nechtěl přiblížit s tím, že na tahu s nabídkou případných křesel a priorit má být jako první koalice ODS, lidovců a TOP 09.

    Jaká ministerstva by pro koalici Pirátů a STAN přicházela v úvahu, bude podle Rakušana vycházet z výsledků voleb. "My samozřejmě ctíme, že koalice Spolu bude mít ve vládě nějakou sílu. Samozřejmě, že ctíme, že jediným kandidátem na premiéra je (předseda ODS) Petr Fiala, a to nebudeme nikterak zpochybňovat, zároveň ale chceme důstojné zastoupení v té vládě, které bude umožňovat prosazovat náš program," uvedl Rakušan. Na dotaz, zda jeho koalice v tomto ohledu má stále za priority digitalizaci a vnitro, přitakal. Uvedl také, že jeho ambice vést ministerstvo vnitra nijak tajná není.

    Pro jednání s prezidentem Milošem Zemanem, který je ode dneška hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, dali Piráti a STAN v sobotu mandát pěti stran Fialovi. Jak nyní bude předseda občanských demokratů postupovat, podle Rakušana závisí na něm. "Původní domluva byla, že on v pondělí pana prezidenta osloví s žádostí o schůzku. Uvidíme, zda se dostaneme k nějakým jasnějším informacím o stavu pana prezidenta, a podle toho přizpůsobíme, zda bude mít v těchto dnech nějaký reálný význam o schůzku žádat, nebo ne," konstatoval.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: no... on nekroužkovaný volební lístek zvyšuje to kvórum 5% pro to, aby se preferenční hlasy vůbec začaly brát v úvahu. ale zkrátka tak, jak si to představuješ ty, to není. nekroužkovaný lístek jaksi prosazuje to původní pořadí kandidátů na lístku - ale ne tak silně, jak si představuješ (dokonce jsem si jeden čas myslel, že to tak je, ale prostě není)

    Je to by jako každý z N kandidátů dostal standardně N,N-1 až 1 hlas. A ty do tohohle pořadí můžeš přidat N až N-3 hlasů, takže skutečně to původní pořadí přebíjíš silně.


    on je ten volební zákon docela zamotanej a je překvapivé, že vlastně lidi, co ho nechápou, můžou volit :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: Z toho to vypadá, že můžete být STAN vděční aspoň za ta 4 místa.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XCHAOS: No a nemělo by se nekroužkovaný volební lístek brát stejně, jako by byli zakroužkovaní první 4? To by pirátům hrálo do karet, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: viz co jsem ti psal tam :-) V Praze částečně ano, v MSK určitě. Jinde prostě trpíme nedostatkem kroužků. Voliči si dohodu o "zákazu propagace kroužkování" vyložili tak, že to mají zakázáno i oni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam